標題: [物品疑問] 有人話....風傷同水計... [打印本頁]

作者: wwsadjkl    時間: 2007-9-8 19:28     標題: 有人話....風傷同水計...

風傷水計咩情況下都唔可以一起扣人地hp?咁風傷毒尿呢???
咁風傷+風傷呢??
水計+水計又點???
作者: 花戀楓    時間: 2007-9-8 19:40

風傷+毒尿=可疊上傷害

風傷+風傷=取隨意一個傷害(相同時間計)

水計+水計=取隨意一個傷害(相同時間計)
作者: wwsadjkl    時間: 2007-9-8 20:09

咁花姐我再問你....我放一個風傷..我fd又放一個..咁我放先..我fd放後..咁可唔可以每0.5秒中一次風傷....姐係會唔會勁d...
作者: 阿町    時間: 2007-9-8 20:11

唔會…只係取一個時間值…即你果個就有傷害
你fd果個冇傷害… 我記得我已經回過類似既問題-.-
多爬文._.?
作者: wwsadjkl    時間: 2007-9-8 20:14

只係花姐話"相同時間計"...我米有疑畫lo....
咁簡來講風傷唔可以同水計共存
作者: 阿町    時間: 2007-9-8 20:19

風傷 水計 瀧川大絕 阿國2技 火甲 都唔可以共存…
作者: wwsadjkl    時間: 2007-9-8 20:21

你真係好叻啊..><我再問....冰計有咩方法可以出到好似直江大技咁呢...?
作者: 阿町    時間: 2007-9-8 20:25

辦法就係 ~_~自己度距離…
冰球飛行一定距離後就會爆
自己預算好距離 出暈技暈目標再放…
應該就做到呢個效果
作者: GAG峰    時間: 2007-9-8 20:29

花姐既意思???
兩個風傷在不同時間放就可以400血後0.5秒後再400血??
作者: wwsadjkl    時間: 2007-9-8 20:30

引用:
原帖由 阿町 於 2007-9-8 20:25 發表
辦法就係 ~_~自己度距離…
冰球飛行一定距離後就會爆
自己預算好距離 出暈技暈目標再放…
應該就做到呢個效果
我試過第一個中左,我吹佢,第二個就爆左去第二個方向....同埋點解d人話冰計勁高傷害...好低傷害wo...
作者: 阿町    時間: 2007-9-8 20:31     標題: 回復 #9 GAG峰 的帖子

相同時間計即係話 當我放風傷 我隊友隔0.5秒放風傷係同一位置
造成傷害既風傷都只會係我 所以係同一個時間段<1秒>
而另一個風傷則會無效化…
因為冰球同人既移速唔同嘛…
而且 見到個冰球向果個方向 d人仲會行埋去咩-.-...
傷害幅度好大 中一條冰 同中哂全部冰 唔係可以同一而論

作者: wwsadjkl    時間: 2007-9-8 20:33

我再問多個.....d人成日話放風書再連技...咩風書唔係企係度用咖咩,點連咖....
作者: 阿町    時間: 2007-9-8 20:35     標題: 回復 #12 wwsadjkl 的帖子

風書放完就可以郁-.-邊個話要企係度…
同天變或者武田徐如林唔同架~_~
風書係叫個隱藏部隊放技 自己可以郁
作者: wwsadjkl    時間: 2007-9-8 20:39

原來風書咁勁-口-町朋友...你係我ga偶像- -咩都難唔到你ga><
我再問你一個實戰ga問題.....本多忠勝如果早期出毒介同燒酒....用燒酒先...再爆大技+140%攻速黎補番應有ga攻速得唔得....
同埋咁樣出毒介好唔好<<你覺得><
作者: 阿町    時間: 2007-9-8 20:44

~_~花姐仲勁…我係永恆的二把手
本多大技魔免 會消除清酒/燒酒/風之力 等等既法術效果
阿松雪女就怪d 本多大技既時候可以放 放左本多先大技就會消失
所以 係唔得…個人建議出清酒 金波加清酒走佬奇快…

出毒介…冇乜用
毒介主要係毒傷磨人血 需要既係「易於攻擊到對方」
所以 多數都係遠攻/有隱形既忍者 配備
而本多早期都只係用法術配合隊友殺人 唔需要毒介(早期普攻低難殺人)
而後期毒介傷害又可以忽視…
加上 本多係爆發力強既英雄 注重高傷害輸出 毒介就冇乜用…

作者: wwsadjkl    時間: 2007-9-8 20:51

咩係永恆...咩係二把手- -......
咁我再問><!
咩毒毒得死人,咩又毒唔死,,,?
作者: 阿町    時間: 2007-9-8 20:58

信長的毒大致上可以分成三種

1.疫病雲(平手第三招,也是信長唯一一招)

2.暗影擊(石田三成 袖毒矢、霧隱才藏 忍法‧劇毒手裡劍、蠍尾‧妖弓、最上大技)

3.慢性毒(前田慶次大技、石川數正第三招、河豚毒,稻姬的毒弓、蜂須的蔓藤毒)

4.其他類,這類大多可以說不是毒類,不過真的要歸類於此,也是可以
(像最上毒霧、還有部分屬於其他招式的持續傷害,這類不踩入下列解說範圍,這類可以為火雨術、可以為酸暴彈等等)

大致上毒除了第四類,可以分為上面三類,而第四類,其實嚴格說起來不算毒,因此可以打到死。

第一類毒系:毒不死人,內建也無法選擇,除非觸發,另外可跟第二類第三類第四類的招式相累積,但不跟第一類招式累積

第二類毒系:毒得死人,後續的持續商也可調整,不過沒辦法調整毒不死人,除非觸發,這類毒也可以跟其他類毒累積,但是"攻擊虛空單位無效"

最後第三類毒,算是最多分類的部份,這個毒,有很多選項可以選擇,好比可以調整中毒這,是否會緩攻速緩移速(好比前田大技,數正第三招),另外也可以調整傷害,也可以調整是否可以累積(好比蜂須大技,不過要累積必須要有其他單位擁有相同毒素),最後一個比較常使用的就是可以選擇是否可以殺死部隊

而這毒裡,除了蜂須的大技,蔓藤毒,有額外選擇毒不死人之外,其他的毒都可以毒死人

且此毒係,遇到相同的第三類毒系,彼此會相衝(唯一蜂須的蔓藤毒可以彼此累積),但是可以和其他類的毒系累加

補充:
 第4類有的屬於燃油 (最上義姬 - 毒氣之箭)、(丹羽長秀 - 火海術),是會被毒強行覆蓋。
 也有的屬於指定持續技能 (最上義姬 - 腐蝕之箭)、(黑田官兵衛 - 連環之火)、(柿崎景家 - 熾烈劍),不會與毒系相衝。
 嚴格來說這些也不算是魔獸的毒系技能。

轉自死神的信長大百科

二把手 即係副團長/副組長呢d…唔係坐正既人~_~
作者: wwsadjkl    時間: 2007-9-8 21:01

原來你都有團咖-口-點解唔見你地團打其他團- -
仲有雜仔開大技200%攻擊加成....如果e個時候開攻卷...d加攻值點計...會唔會比平時多好多?
作者: 阿町    時間: 2007-9-8 21:03     標題: 回復 #18 wwsadjkl 的帖子

係有團 但我唔係團中既二把手~_~
雜就咁開攻卷 同開完大技再開攻卷 加既額外攻擊力一樣
(果200%唔會計落攻卷度)
作者: wwsadjkl    時間: 2007-9-8 21:08

咁姐係雜+攻卷係行唔通.......
點解比賽結果...果道唔見你地團打ga- -
仲有....11.2b個火山佬招大技係米隨便都可以閃出去or開魔水..
同埋山王大技又得唔得?
作者: 阿町    時間: 2007-9-8 21:17

冥王雷鎚同紅富士都可以閃出去…
但紅富士開魔免照暈=]
作者: wwsadjkl    時間: 2007-9-8 21:29

個鎚係米中左果陣時,按閃介出去,到時佢就會自己閃出去?但我見d人都係食哂,團戰都係...
仲有你地團有冇打過團戰?
作者: 花戀楓    時間: 2007-9-8 23:16

町町好勁=w=""...........我今日去左玩信長抖抖

0.05秒的確可增加逃生率

但說真的

仍很考好運性

山王也是同一道理

但相比單羽長秀

山王大技一暈下去

基本上很難走到

槌子影響範圍好大

但遠個d好易走

町町係loser= =

作者: ICE_小雲    時間: 2007-9-9 04:50

花姐既信長知識真係好叻
作者: wwsadjkl    時間: 2007-9-9 07:43

咁花姐你又係咩團呢><?町町團戰果陣叫咩名?
作者: 花戀楓    時間: 2007-9-9 11:00

我z團既

町町刀無打到團戰=w="".............
作者: 阿町    時間: 2007-9-9 11:00

我幽靈團員黎~_____________~
團戰呢樣野 唔岩我q______q
作者: wwsadjkl    時間: 2007-9-9 12:53

咁勁都唔打團戰=口=..?
作者: 花戀楓    時間: 2007-9-9 12:58

勁5代表要打團q___q"".....................
作者: 阿町    時間: 2007-9-9 14:35

王語嫣識盡天下武功
但唔代表佢武藝高超~_~...
作者: 花戀楓    時間: 2007-9-9 14:36

佢刀無武功可言q____q"""

我做黃蓉算數
作者: sonic1010    時間: 2007-9-9 18:24

詳情可以留意
http://www.elimiel.com/
有衝突

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0