標題: 我們的表流星與大陸的裹流星 [打印本頁]

作者: siu瑤    時間: 2011-7-8 07:51     標題: 我們的表流星與大陸的裹流星

小妹找到個幾好用既9.07版.下面果個...
http://www.lj5x.com/soft/khd/3384.html
如果有亂碼問題可以下載這個解決的
http://steachs.com/archives/957

我地點解唔引入下大陸既9.07改版流星玩下呢??d招連得暢快又好玩好多!!
因為有好多不必要既硬直..令到新手比有經驗既老玩家跳a反死
一直玩走下位跳a跳a..下上a上上a....如是者.........本地流星成為單一方向發展的遊戲
跳a玩法個人認為一直都係偏幫老玩家....眼見大陸流劍多變既玩法...
再睇下我地...真係默認無奈..我想本地玩家都引入大陸的改版流劍
好令流劍玩法多樣法不像死水一潭般一直的混下去..
e+玩流劍真係月玩月唔想玩..老玩家那所謂的一套玩法..如果想令本地流劍有新特破
個人認為已經out得不能....現在十個最小有7.8個人都玩匕首劍跳a...走位...跳a.....走位....
我玩到真係想走!!機械式既玩法真係玩到好無引..個個離離去去都係果幾招..係個走位
蹲法果d唔同小小..除此之外大多都大同小異...

以上只屬小妹一直以來對流星既一d睇法..不喜勿插
另外開始招人用大陸版9.07在vlan玩..有意pm或加fb約埋一齊玩
最後補充一句.....收左工之後番到屋企有小小時間玩流劍都仲要陪d所謂高手玩跳a..真係火都黎la

作者: Airy    時間: 2011-7-8 09:19

只能說有部份人都唔跳A

9.07 同1,08 玩法唔同
有人講過 9.07多汁生位  冇咁好玩

作者: jy02887149    時間: 2011-7-8 11:47

如話要引入9.07~ 1.07也要吧~
作者: Crazy34    時間: 2011-7-9 16:03

引用:
原帖由 siu瑤 於 2011-7-8 07:51 發表
我地點解唔引入下大陸既9.07改版流星玩下呢??d招連得暢快又好玩好多!!
因為有好多不必要既硬直..令到新手比有經驗既老玩家跳a反死
一直玩走下位跳a跳a..下上a上上a....如是者.........本地流星成為單一方向發展的遊 ...
唔係好認同,唔同既武器有唔同既玩法
無理由叫你槌係咁出跳a,無咩作為
但係你匕首,劍出跳a作為就大大不同
跳a完之後可以連好多招,扣好多血
回復時間又快,所以咁多人都用既原因
唔關老唔老手事,係任何既遊戲都係
邊招會勁d,邊招會岩用d就會向住果個方向進發
作者: siu瑤    時間: 2011-7-9 16:53

9.07招式變化多好多.劍匕唔洗靜係用跳a或者下上a上上a主攻..
跳a或者下上a上上a主攻真係玩到機械式咁..好多人都係咁屈呢d
出來出去都係呢兩下...叫人仲點會想玩= =.....
匕首又係得兩種玩法...一係係咁屈跳a+下a..一係跳a+上下a..
再唔係跳a左屈捲..之後你走唔到就捲捲捲捲捲....直到永遠= =
中至高手都接受到.但係新手見到咁..仲邊會想玩= =
接觸左9.07之後我覺得玩9.07既話流劍都仲會有出路囉
9.07多招多變化.唔似我地e+成日靜係玩一擊倒地連下上a上上a/捲屍果d...
我地呢d玩法真係好無聊..基本上個個玩出黎既野都係如出一徹.係有d走位唔同..
同埋玩得熟唔熟練d屈法咁解.....
我明白我地點解會月玩月小人...人地就一直都有一埋人係度
如果我地的高手玩9.07唔靠跳a.都唔靜係屈死一兩招.用其他招都一樣打得贏人..咁樣先服到人la
作者: siu瑤    時間: 2011-7-9 17:04

補充一句....我地玩梗既係武俠動作遊戲..多招式變化d先有味道麻.
好似我地咁玩...打鬥何在...??招式路數小得要命..一d都唔變化囉..
我地所謂的變化...都係一招起兩招止.頂多係走位/匕首右a解lock下a上上a果d
作者: Airy    時間: 2011-7-9 17:41     標題: 回復 6# 的帖子

頂多係隱刀指虎槍劍全解/錯步果d
作者: siu瑤    時間: 2011-7-9 17:49     標題: 回復 7# 的帖子

未係囉...咁你話係咪玩黎玩去都係果幾下
作者: Airy    時間: 2011-7-9 17:55     標題: 回復 8# 的帖子

頂多係加距/攻防跳bug果d
作者: Crazy34    時間: 2011-7-9 18:40

引用:
原帖由 siu瑤 於 2011-7-9 16:53 發表
9.07招式變化多好多.劍匕唔洗靜係用跳a或者下上a上上a主攻..
跳a或者下上a上上a主攻真係玩到機械式咁..好多人都係咁屈呢d
出來出去都係呢兩下...叫人仲點會想玩= =.....
匕首又係得兩種玩法...一係係咁屈跳a+下a..一 ...
其實你所講既果d,都要有技術先可以做到
無技術點可以------>捲捲捲捲<-----
從你講匕首玩法,即刻可以見到你對匕首唔多熟識
跳a左屈捲<---呢招意思係跳a,左碌,a前前a?
你話玩遊戲多招式變化先叫有味道,
咁你簡有味道定係實際?  
我睇得嬴同輸好重,如果係無小小味道而嬴
我會簡嬴,而唔會注重佢既招式變化
你招式變化幾靚都好,嬴唔到人有咩用?
作者: siu瑤    時間: 2011-7-9 21:51     標題: 回復 10# 的帖子

從你講匕首玩法,即刻可以見到你對匕首唔多熟識<<
<我就係太熟識呢隻game先舉個例出黎..有邊個唔會用捲?
玩出左技術就一定玩捲.如果佢做得到.就會一捲就捲死你為止
咁係有技術.但係係以某d技術黎屈同一招屈死人..
某d人已經提問過.點解高手又唔將捲屍多過一次列入禁招?
靜係玩死呢一種技術..咁不如去玩cs未仲好??有技術
可以名正言順屈死一種技術黎贏人.練好爆頭就一槍死呢d

你有選擇權..你中2玩呢d我都唔會阻止你@@
只不過我係想玩另類d既流劍而唔係為求贏的跳a,下上a上上a....重復....
呢一類別既玩法..咁樣既玩法係.係簡化招式易吸血一點.但同時降低趣味性
呢一樣野.你唔好話問我.問街邊無玩過呢隻game既任何人.都覺得乏味

算了..我係度開post唔係想了嘈.係想集結一班想玩新野既流劍玩家姐.不喜勿怒
恕小妹得罪各高手.不過想玩的人可以一齊用9.07上vlan玩
作者: siu瑤    時間: 2011-7-9 21:57

對了...小妹找到個幾好用既9.07版.下面果個...
http://www.lj5x.com/soft/khd/3384.html

如果有亂碼問題可以下載這個解決的
http://steachs.com/archives/957
作者: andrew0927    時間: 2011-7-10 23:39

我想問.個d網係唔係冇毒架@_@?
如果冇既話 我都想試下玩大陸版 睇下有咩分別-.-
我都好唔鍾意俾匕首屈機既感覺=.=...
入到黎呢度..好似1定要你學左匕首先玩到..
流星蝴蝶劍..我中學時代已經玩緊-.-但個時都未有咩野跳a-.-
又冇禁絕禁武~真係好好多..個時既流星
而家=.=入門唔識跳a=唔駛玩
作者: 急風    時間: 2011-7-11 01:32

其實我覺得就算VLAN既人去玩9.07都唔會有咩分別
siu瑤所說的都不無道理...

但請樓主也參巧一下這個9.07高手打鬥的錄像!
匕首 vs 拳
http://www.tudou.com/programs/view/nK6VaLmMAA4/

匕首 vs 匕首
http://www.tudou.com/programs/view/7OaSTUl55BU/

由止可見...無論去到那個版本玩都是跳a的天下,,,

樓主:
你有選擇權..你中2玩呢d我都唔會阻止你@@
只不過我係想玩另類d既流劍而唔係為求贏的跳a,下上a上上a....重復....

>>>>9.07  也會是一樣
作者: 似水    時間: 2011-7-12 02:23

我陣係對捲C 方面有意見
捲C 獨特位置 先可以捲2次(然後視附機速,第2次前前A 未必食哂全餐)
如果一般位你都比人捲2次以上 基本上你問題
eg:
對方網速優異:你食埋第2次捲C + 之後既連招
雙方網速平衡:你已經可以避開第2次捲C 或 剩食第2次 後面連招 甩哂(剩扣3血)
你識玩既話 正常 係唔會比人捲到第3次 除非你自己心理質素 / 判斷力 有問題
PS:如果你比個快你勁多 捲C次 係好正常,都冇乜好抱怨 你更無須要同佢比較
      如果你比個 同你差唔多速 但你自己唔識分幾時起身碌走就你自己問題 反省下
順便講下廢話↓
.單挑主要視附玩家的
    - 技巧熟練度  
    - 流星知識(如一切招式 範圍/時間/角度)
    - 心理質素
.即使轉成9.07,主要輕武如匕劍,基如其跳A 起手快.硬直少.亦可連招
 仍然會以跳a為主,匕劍 如舊 會成為主流
作者: 似水    時間: 2011-7-12 02:41

就會一捲就捲死你為止<呢句,我諗具有中手或以上認知程度 已經知道冇可能
我就係太熟識呢隻game<睇到呢句真係O左,我冇惡意
練好爆頭就一槍死<其實每個人追求 / 享受既野唔同,有人享受槍法,亦存在否認既人
                                  姐係你唔認同 + 抹殺佢槍法,而視其為屈 OR當佢地係機械
有D高手對役時 都係挑戰 自己究竟去到邊, 例如自己既技巧 心理 等等
出招 ,防,蹲 ,行   呢幾個制係人都識按,但係點用 , 點樣引人出招, 幾時攻會奏效
幾時守 可以減少去血 ,或做完走位先攻 可以攻入對方
就係佢地追求 / 享受既野 , 當CS玩家輸比人, 下次都係想殺返對方, 想比對方 更快描到頭

你冇理解佢地之間既野,或你跟根接觸唔到呢D空間/領域,
而且我睇你對流星認知,只能夠話你知 同 睇到既野唔多
不過我欣賞你發post,有熱誠感
我亦支持9.07 事實上係多左野玩

吊打LUN左好LUN多字

作者: 急風    時間: 2011-7-12 03:11

引用:
原帖由 似水 於 2011-7-12 02:41 發表
就會一捲就捲死你為止<呢句,我諗具有中手或以上認知程度 已經知道冇可能
--洗唔洗講野有骨 想串人新手咪串囉 , 好明顯siu榣係發緊悔氣 一比人跳a完就
被捲硬食好多招la

我就係太熟識呢隻game<睇到呢句真係O左,我冇惡意
--人人都有自己熟悉既定義  可能你地d串77高手以為要有好多技巧先叫熟識隻game
其他人未必係咁睇 , 樓主意思好明顯係  佢太熟悉隻game ,d玩家好鐘意用死幾招同人打
而樓主不滿 , 先叫人玩9.07 , 你都未了解人地既熟識係咩意思就串人 , 我都O左

練好爆頭就一槍死<其實每個人追求 / 享受既野唔同,有人享受槍法,亦存在否認既人
                                  姐係你唔認同 + 抹殺佢槍法,而視其為屈 OR當佢地係機械
有D高手對役時 都係挑戰 自己究竟去到邊, 例如自己既技巧 心理 等等
出招 ,防,蹲 ,行   呢幾個制係人都識按,但係點用 , 點樣引人出招, 幾時攻會奏效
幾時守 可以減少去血 ,或做完走位先攻 可以攻入對方
就係佢地追求 / 享受既野 , 當CS玩家輸比人, 下次都係想殺返對方, 想比對方 更快描到頭
^^^^^Feel唔到你講呢d有咩意義 , 你只不過係解釋d野出黎 例如話 : 同人捉棋就要猜測對手的
棋路  , 心理 等等  。          鬼唔知你啊媽係女人咩~講野意義不明..

你冇理解佢地之間既野,或你跟根接觸唔到呢D空間/領域,
而且我睇你對流星認知,只能夠話你知 同 睇到既野唔多
--咪又講廢話啦  你地d高手最鐘意串7人對流星無認知 , 無人教又點會識啊?
自己唔教人就咪懶係串人認知唔多啦~ 一個科學系教授串9你對科學認知唔多 但你根本未學過科學

不過我欣賞你發post,有熱誠感
--咪係到矛盾啦  串完人又加多句欣賞你 , 唔好話你唔係串佢啊
成日係到矛盾 你有咩毛病?  "睇到呢句真係O左,我冇惡意"  無惡意就咪講O左啦

我亦支持9.07 事實上係多左野玩
--支持你咪講d論點去支持樓主囉
--咪正係反對先講一堆野啦  傻仔

吊打LUN左好LUN多字
--你不嬲係d文到都成日回埋d白痴野 同人罵戰惹事生非架啦~爬親d古文,差唔多個個罵戰post都有
你份,仲要懶係道理  懶係教科書咁正經講野 , 其實全都係廢話
你條友成日以為自己講野好岩  好多人和應,, 其實d人見你同tin  friend ja傻制, 你試下你唔係跟住Tin玩死鬥
試下你係一個新手實力初入流星既玩家  ,  講平時你d大道理,  大把人話你派膠~  膠!
作者: 急風    時間: 2011-7-12 03:29

引用:
原帖由 似水 於 2011-7-12 02:23 發表
>>>都估到你會對呢個topic有意見 , 因為又可以發揮下串9新手既老手精神

捲C 獨特位置 先可以捲2次(然後視附機速,第2次前前A 未必食哂全餐)
eg:
雙方網速平衡:你已經可以避開第2次捲C 或 剩食第2次 後面連招 甩哂(剩扣3血)
你識玩既話 正常 係唔會比人捲到第3次 除非你自己心理質素 / 判斷力 有問題
PS:如果你比個快你勁多 捲C次 係好正常,都冇乜好抱怨 你更無須要同佢比較
      如果你比個 同你差唔多速 但你自己唔識分幾時起身碌走就你自己問題 反省下
>>>我覺得樓主無問題wor , 係你有問題ja , siu瑤仲係個新手 , 唔識避但以為係無得避好正常
                        "除非你自己心理質素 / 判斷力 有問題"
>>>我發現你好鐘意話人有問題   你認為你邊到優勢過佢? 玩得耐過佢n倍? 咁佢係新手  你想佢點?
咩叫有問題,,,,?你係指精神病  幻覺  定係腦發育不全?
人地都未勁起  你叫佢反省d乜。 咁唔通你當初係新手既時候  一日未勁起一日要keep住反省?
玩Game姐  又唔係打工  做乜要咁7串叫人反省 , 玩Game要受你氣? 你反省下啦

.單挑主要視附玩家的
    - 技巧熟練度  
    - 心理質素
>>>同樣  你例埋呢d  point出黎無用架wor, 鬼唔知你啊媽係女人?
想教人就出聲la

.即使轉成9.07,主要輕武如匕劍,基如其跳A 起手快.硬直少.亦可連招
>>> 得喇  你個結尾講得好鬼威,,,okay?

收工啦少年~平時又唔見你回咩正面post, 一有負面post你又沖入黎回應
你d高手係咁架啦  成日惹事端  木口木面,  好似叫你講個笑話都難到你咁
作者: 似水    時間: 2011-7-12 03:30

遇見vlan 小 學雞
確實溝通唔到

我冇興趣理白目

作者: 似水    時間: 2011-7-12 03:33

我又唔係陣係 係vlan回文,
我亦有學文教學
你見唔到 冇計
作者: 急風    時間: 2011-7-12 03:35

引用:
原帖由 似水 於 2011-7-12 03:30 發表
遇見vlan___
確實溝通唔到

我冇興趣理白目
咪矛盾啦   無興趣理 咁你唔應該回應啦
咩叫無興趣你明唔明啊  無興趣理係連諗都唔會諗  煩都唔會煩
咁你做乜回應我  傻制

唔岩聽就話人vlan___
不如話你唔接受人地話你   唔通你覺得自己先係最岩果個
人地講你就錯既

我都無興趣對住你呢個 次次講野都懶係做report咁既人
好chok啊你
作者: 似水    時間: 2011-7-12 03:37

我並期望 智力有限既人去理解上述內容
原來我惹事端多
我同樓主 平心靜氣講,但我見到有個白目 係度攻擊我
作者: 似水    時間: 2011-7-12 03:39

個個人情緒心態都唔同 , 平凡心態變左打report
姐係要加返火星文先同你溝通到?
作者: 似水    時間: 2011-7-12 03:40

簡單講句,tin同我同hot同逝 去台灣打死鬥
你係tin,正常會簡 有戰力既人,而唔係我跟住人 ok?
唔通簡你咩-.-
係度發皮4 做咩呢
作者: 急風    時間: 2011-7-12 03:40

引用:
原帖由 似水 於 2011-7-12 03:33 發表
我又唔係陣係 係vlan回文,
我亦有學文教學
你見唔到 冇計
咁咪證明你黎親vlan 流星板都係回負面野囉
睇得出你係好唔鐘意人講野自以為岩  所以你要企出黎話佢係錯

證明左因為呢個原因  你係唔會回應其他正面post~因為你既心只係諗住插人
其他post既野與你無關 , 只有有攻擊性既post你先會參與 所以你係一個高傲既人

俗稱 : 懶係野
作者: 似水    時間: 2011-7-12 03:44

我冇興趣插人 不過鐘意交流
你抱住世俗眼光膚淺話我陣係識得插 係你既事
你都識講 有d post同我無關 甘我做乜要去回?
作者: 急風    時間: 2011-7-12 03:45

引用:
原帖由 似水 於 2011-7-12 03:40 發表
簡單講句,tin同我同hot同逝 去台灣打死鬥
唔通簡你咩-.-
係度發皮4 做咩呢
咁我覺得你係Tin跟班無計架wor
做乜又話"唔通簡你咩"   都話你好鐘意加d結尾
我都無發皮4wor   咪自己講完自己又錯啦
我都係用平心靜氣講野
作者: 似水    時間: 2011-7-12 03:45

你前面 又話我唔教人

我教人 = 插人  or 指証人 為左高傲

你有冇諗完先講咖?
作者: 似水    時間: 2011-7-12 03:47

你覺得 , 哦-.-
我話 "唔通簡你"係事實
等你明白 佢選人大致準則
怕你唔明,反正唔解釋 你好難明
我見你前面叫哂我收皮, 何以見得你 嘈交句子 可以當係 心平氣靜._.?
作者: 急風    時間: 2011-7-12 03:48

引用:
原帖由 似水 於 2011-7-12 03:44 發表
我冇興趣插人 不過鐘意交流
你抱住世俗眼光膚淺話我陣係識得插 係你既事
你都識講 有d post同我無關 甘我做乜要去回?
你唔理解
我話你正係回負面post  就正如其他post既野與你無關 , 只有有攻擊性既post你先會參與

唔係指其他post與你無關, 你應該學過中文吧 前呼後應的
雖然你講野係前後矛盾~

不過我又想問呢個post與你有乜關係呢?做乜回?
因為樓主講野你睇唔過眼?
作者: 似水    時間: 2011-7-12 03:49

換個 真帳號上線啦 開個 新ac 攪事
唔好比我睇死係已經消失 + 上次 係vlan 回文 比人插既 『屍』
作者: 似水    時間: 2011-7-12 03:52

我係見有得 交流 / 討論 / 有意見 分享既地方 就回 留筆
不過你眼中 認為我係度 為糾正 / 插人 而存在 係你諗法 與人無關

我一早講過 轉落9.07 見到有人推 所以我出聲
但我見佢 對流星單挑既人 既追求 / 享受 有所唔同
係樓主眼中 戈樣野 = 唔重要
但唔等於 戈樣野唔存在,所以我講聲 有樣甘既野, 比意見佢,
佢睇完態度照舊係佢既事

唔明你講 咩『睇唔過眼』
作者: 急風    時間: 2011-7-12 03:53

引用:
原帖由 似水 於 2011-7-12 03:47 發表
你覺得 , 哦-.-
我話 "唔通簡你"係事實
等你明白 佢選人大致準則
怕你唔明,反正唔解釋 你好難明
我見你前面叫哂我收皮, 何以見得你 嘈交句子 可以當係 心平氣靜._.? ...
我係叫你收工  唔係收__
意思好唔同的   同埋  叫你收工唔可以平心?

咪係到用死鬥串人啦  我對死鬥無興趣wor~
唔通我話我玩1血CS  唔通簡Tin咩佢咁屎波

你之前同敏講過  單挑唔係你既領域  話敏挑你單挑係唔公平

咁你又串我死鬥?   都話你   矛盾!

不如你講下點解你可以咁搞笑啦
敏挑你機  你又話你單挑唔在行   話敏咁對你唔公平
咁你家下又串我死鬥???  好明顯你品格都有問題wor

一要攻擊人就講人唔掂當果野   咁同人生攻擊無咩分別

作者: 似水    時間: 2011-7-12 03:54

我唔會覺得自己係最岩
係最岩既話 我應該會勝過tin

我同tin 絕夜 睏寶 死鬥伙伴 都會 互相講戰術 / 打法
有意見大家一齊講 然後討論 一齊搵出 良方

冇所謂既最岩
作者: 急風    時間: 2011-7-12 03:56

引用:
原帖由 似水 於 2011-7-12 03:49 發表
換個 真帳號上線啦 開個 新ac 攪事
唔好比我睇死係已經消失 + 上次 係vlan 回文 比人插既 『屍』
我換個真帳號你都唔Q識我架啦
同埋我之前個帳號係英文+數字   我唔係太喜  今次換番做中文名
唔通咁係唔得?

不過你講乜都無用架啦,  參考番前者  乜罵戰post都係有你  係到同人圍插人
唔通話你係自由論者咩  擺到明針對玩罵post啦
作者: 似水    時間: 2011-7-12 03:56

敏同我單挑 點樣形式 唔公平-.-?
有咩需要唔公平 ? 我幾時講過 同佢單挑唔公平-.-?
我最多講過 係網吧 = 所有條件一樣

但『同敏單挑 = 唔公平』 我冇講過

我有講過單挑唔係我講範 , 我會係度直接認我單挑冇質素 但我夠平手叫屍既人甘解

作者: 似水    時間: 2011-7-12 03:58

再講多次 我話『唔通簡你』係話你知 佢選人準則
死鬥上簡你同我 好有分別, 講完 你係要認為我串你 你既事
作者: 似水    時間: 2011-7-12 04:01

原來 罵戰多 = 講乜都冇用
公平黎?咩思維黎?

我唔係CDROM,熱誠於討論
對其他野我冇討論甘多,流星係我熱愛既野

前面既POST已經解釋左 為咩要 會樓主, 你又斷定 係針對
屈機._.
作者: 似水    時間: 2011-7-12 04:02

比人插過痛過 埋怨我唔出奇,
E刻我好明白 你今次回文既動機
成件事 清晰哂
唉 我都冇放係心 好心你唔好凝住凝住 搵位攻擊我 報復啦
作者: 似水    時間: 2011-7-12 04:04

你換 新AC 你解釋到 IS OK
不過你換AC時間 同 你攪事 時間接近
好容易 比人誤解, 好多論壇既分身 / 打手 都會開新AC
希望甘簡單既野你會明白
作者: 急風    時間: 2011-7-12 04:04

引用:
原帖由 似水 於 2011-7-12 03:56 發表
敏同我單挑 點樣形式 唔公平-.-?
有咩需要唔公平 ? 我幾時講過 同佢單挑唔公平-.-?
我最多講過 係網吧 = 所以條件一樣

但『同敏單挑 = 唔公平』 我冇講過

我有講過單挑唔係我講範 , 我會係度直接認我單挑冇質素 但 ...
等我幫你搵番舊文啦

似水 :
我都覺攪笑, 個笑點咪就係 你挑我呢個為眾人所知唔玩單挑既玩家,但係挑 單挑消失戰
我挑你死鬥係睇你明唔明白 自己極少接觸戈樣野 而又比人挑既感受
sor,冇諗過你唔明白我用意

咁你用死鬥串我  你好偉大啊少年
原來人地錯既野你做出黎可以係對
作者: 似水    時間: 2011-7-12 04:07

好, 文章文完,
問題1. 邊到有 『唔公平』3隻字._.? 你切詞切我生豬人 都小心D
辛苦你 繼續搵落去 搵我錯處 真係報仇心大

回應: 第3次講 『TIN簡我同簡你』『唔通簡你』
係比你白明 TIN 搵人準則,而唔係我跟人 你又凝住人串你
比D自信心 自己 好麻
作者: 急風    時間: 2011-7-12 04:08

引用:
原帖由 似水 於 2011-7-12 04:02 發表
比人插過痛過 埋怨我唔出奇,
E刻我好明白 你今次回文既動機
成件事 清晰哂
唉 我都冇放係心 好心你唔好凝住凝住 搵位攻擊我 報復啦
乜你咁鐘意未了解就去話人點點點呢
你又知我  有  或  沒  被人圍插過?

你唔猜測下係你自己有毛病  但又無人敢出黎話你地?
呢個先係動機囉
作者: 似水    時間: 2011-7-12 04:09

不如問你一句,
人地 玩開散彈
你就去挑戈條友 AWP
笑料-.-?

我係散彈 我都唔接波啦 攪笑阿-.-?
你同敏 真係好似
作者: 急風    時間: 2011-7-12 04:11

引用:
原帖由 似水 於 2011-7-12 04:07 發表
好, 文章文完,
問題1. 邊到有 『唔公平』3隻字._.? 你切詞切我生豬人 都小心D
辛苦你 繼續搵落去 搵我錯處 真係報仇心大

係比你白明 TIN 搵人準則,而唔係我跟人 你又 ...
我只係將你既意思簡略成  睇成你覺得唔公平
唔通要打一炸字上去? 明唔明咩叫簡略

你好似未回應我問題wor ,,,,,點解要用死鬥話我先
就正如敏用單挑攻擊你

我記得有一次你地係到圍插某條友唔開流星名 "我愛流星"
之後話佢唔回應人d問題

咁你自己係咪唔回應?
作者: 似水    時間: 2011-7-12 04:11

你可以話冇比人圍插過既 你知我知 咪得囉
我同你 河水不犯并水 冇必要 實一實篤爆你既 你當冇就得啦

你唔猜測下係你自己有毛病<有冇D 實際D,有建設性D既假設阿?
作者: 似水    時間: 2011-7-12 04:13

比D自信心 自己 好麻
↑↑↑↑ 已回,請消化

佢AWP 我彈散, 我做咩要轉行同佢鬥AWP 仲要係消失._.?
可唔可以比個合理解釋 / 動力 我?
作者: 急風    時間: 2011-7-12 04:15

引用:
原帖由 似水 於 2011-7-12 04:09 發表
不如問你一句,
人地 玩開散彈
你就去挑戈條友 AWP
笑料-.-?

我係散彈 我都唔接波啦 攪笑阿-.-?
你同敏 真係好似
意義不明=.=  你講緊既野好似係你講出黎

似水 :
去台灣打死鬥
唔通簡你咩-.-

咁你唔係攻擊緊我唔識玩死鬥??
咁同敏攻擊你單挑  你唔鐘意有咩分別

不過你硬要話係你要表達Tin既選人準則我都奈你唔何
不過你可以一句野2個意思囉  b4b4

似水 :

"唔通簡你咩-.-"
嘩  你呢個要我明白tin簡人準則既說話,,,,真係好無攻擊性囉
我聽得好受落...完全唔覺你係攻擊緊我玩死鬥唔all right lor,,,,OKAY?

作者: 似水    時間: 2011-7-12 04:16

你羽毛球叻,  我挑你乒乓波阿
甘9唔答不 你都覺得 敏合理既?
你地真係太似
作者: 似水    時間: 2011-7-12 04:19

佢係 拎黎 攪消失戰
我係話你知 TIN簡人, 前提 係你話 我痴住 TIN打死鬥

成個意思順落去  = 你認為我只跟住TIN死鬥,我回應係解釋 並唔係跟住TIN死鬥
你自悲 你既事 好麻

然後我玩散彈 敏挑我AWP 原來 我應該接架?
作者: 急風    時間: 2011-7-12 04:20

引用:
原帖由 似水 於 2011-7-12 04:16 發表
你羽毛球叻,  我挑你乒乓波阿
甘9唔答不 你都覺得 敏合理既?
你地真係太似
我係引用你同敏既對話  證明你話敏    敏羽毛球叻,挑少年乒乓波
唔代表我係咁諗   我係用黎證明你用我死鬥唔識玩  黎串我=]

不過你大不了可以直接串我  怕咩即?
作者: 急風    時間: 2011-7-12 04:22

sleep~ 期待下一個罵戰post又見你留低簽名
作者: 似水    時間: 2011-7-12 04:22

我E家 做過實際既 假設
如果串你又點呢?
姐係重點 你認為我有串你死鬥啦,好,甘睇下面

睇返 你拎敏件事 黎比喻
我同佢中間有串既成份咩._.?
作者: 似水    時間: 2011-7-12 04:27

哦,算你諗通左,知道就算係串你又如何
因為我句野 原意 是否串
純粹在於 你個人接收/思維問題,有冇曲解我意思

不過你仲未解釋到 點解可以用 敏既事 黎 引証我串你
一D都冇關連 SORRY
你只係用戈件事黎問我點解唔受挑

希望下次 我有興趣討論既POST 你會組織過後先發言
唔好到時 眾人有感而發 你唔接受 然後 爆人
88屍 希望你有所成長
作者: LNK3838    時間: 2011-7-12 09:13

少年:
eg:
順便講下廢話↓
.單挑主要視附玩家的
    - 技巧熟練度  
    - 心理質素
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To 急風
你不如回番招式上既野比較有意思
如果你需要回咁多字
我諗你對上面既睇法應該有出入
不如交流下你既意見會更好 (支持樓主諗法既一套?)

作者: LNK3838    時間: 2011-7-12 09:17

引用:
原帖由 似水 於 2011-7-12 04:27 發表
哦,算你諗通左,知道就算係串你又如何
因為我句野 原意 是否串
純粹在於 你個人接收/思維問題,有冇曲解我意思

不過你仲未解釋到 點解可以用 敏既事 黎 引証我串你
一D都冇關連 SORRY
你只係用戈件事黎問我點解唔受 ...
其實都冇乜証據佢係屍
收番句野會安全D
作者: 急風    時間: 2011-7-12 12:23

似水 :                  『             我E家 做過實際既 假設
                                          如果串你又點呢?
                      姐係重點 你認為我有串你死鬥啦,好,甘睇下面
                                        睇返 你拎敏件事 黎比喻
                                  我同佢中間有串既成份咩._.?              』

我引用敏同你有火頭件事  係證明少年層經唔滿意有人針對佢既單挑

敏     : 【你講野都幾搞笑 講緊單挑你就話玩死鬥 ~~】
似水 :  【我都覺攪笑, 個笑點咪就係 你挑我呢個為眾人所知唔玩單挑既玩家,但係挑 單挑消失戰
               我挑你死鬥係睇你明唔明白 自己極少接觸戈樣野 而又比人挑既感受】
似水 : 【我已經說明左 用意在於 要你明白自己冇玩開戈樣野而又比人挑既種心情

似水 :『簡單講句,tin同我同hot同逝 去台灣打死鬥
唔通簡你咩-.-』

從句子既前呼後應黎睇 , 「簡 有戰力既人,唔通簡你咩-.-」
從而見得你串緊人死鬥無實力  , 不過貌似你係敏個post係咁比人對待

似水 : 『回應: 第3次講 『唔通簡你咩-.-』係比你白明 TIN 搵人準則
,而唔係我跟人 你又凝住人串你』
你咁樣既解釋  ....哦  原來係小弟既錯覺囉  原來你句野係好單純既 ((迷思??

似水大哥咁勁  我d無實力既人真係乜都唔明架  連你講既野都迷一般地不理解
似係串我但又唔係串我既句子  真係高手

作者: 似水    時間: 2011-7-12 17:05

又係戈句
阻止唔到你點諗 你對我敵意甘高 你敏感 眾人都理解到
所以你冇需要解釋甘多

我要敏明白 『以自己強項挑人消失戰』係有問題
所以先要挑佢死鬥 等佢明白 感受,等佢知道 佢拎叫過玩散既挑AWP

你可以繼續扭曲我意思

同我解釋比你聽 我同tin打死鬥原因 + tin唔會簡你 係兩樣野黎
作者: 似水    時間: 2011-7-12 17:07

哦,岩岩先睇到你又想砌我生豬肉
我有唔滿意-.-?
之前砌我講唔公平,e家 砌我講唔滿意-.-?
作者: 似水    時間: 2011-7-12 17:09

如果我直接 打句 你散彈好屎
當然係串緊你
但我上面戈句 文字中冇野係串緊你
而你自己會由負面魚度開始理解 甚至將個post離哂題
你抱怨我,自悲心大
都係你既事
作者: 似水    時間: 2011-7-12 17:17

引用:
原帖由 LNK3838 於 2011-7-12 09:17 發表
其實都冇乜証據佢係屍
收番句野會安全D
我凝住佢係屍
屬於一廂情願既諗法
好似佢凝住我 針對人 / 串佢

冇計,我唔安全 我冇所謂,亦無害大家
不過佢凝住我 針人 / 咩插人 ,然後言論攻擊我 ,佢個行動會大好多
反而我凝住佢係屍 都係得個諗字,我唔會用凝住 用到拎黎攻擊,因為無憑無據

唔似D人 自己當左係 就係甘嗡
作者: 似水    時間: 2011-7-12 17:27

我係呢個POST 既首個回POST 就係發表自己意見
內容係:
1.說明 樓主可能冇在意 但部分玩家有追求既野
2.支持9.07 單挑會多少些娛樂
我諗之後既人 回POST應該都係 繼續分享意見,姐係討論

但之後就出現1個唔係為討論,為嘈而回POST既人
佢首個回POST內文包括
『傻仔/串77/懶有道理/有毛病』但佢話自己心平氣靜
然後佢覺得我口吻 好似攪GAG都會死戈種
又話我針對 負面POST黎插 我陣係見到你亂搵位 黎郁我
睇黎我其他POST留言 你都會搵位入我

樓主 某人覺得你個POST負面,我覺得樓主個POST係好正面
因為冇咩人 會將內心感覺 / 睇法 打出黎,而且仲要係幾詳細
樓主仲嘗試 推廣9.07,我見到 就諗返起 自己發個新手帖 同埋 推廣死鬥
呢類都屬於正面POST,所以我認同樓主 呢個行為+欣賞佢
但某人 話我係度 簡D負面POST黎回應 百思不得其解
作者: LNK3838    時間: 2011-7-12 22:42

引用:
原帖由 似水 於 2011-7-12 17:27 發表
我係呢個POST 既首個回POST 就係發表自己意見
內容係:
1.說明 樓主可能冇在意 但部分玩家有追求既野
2.支持9.07 單挑會多少些娛樂
我諗之後既人 回POST應該都係 繼續分享意見,姐係討論

但之後就出現1個唔係為討論, ...
佢係17樓果陣已經離題, 係你繼續同佢玩 ......
直接 Ignore左佢算啦
希望睇到有意思既 招式交流
作者: 似水    時間: 2011-7-12 23:26

錯,冇人同佢玩『玩』
我只係對佢作出回應, 而唔係『玩』

END
作者: siu瑤    時間: 2011-7-13 01:20

其實我一路都係想多d人玩番流劍姐..
至於對劍匕既睇法..係沿於有d玩家用劍匕無疑係比較強..
但係贏左你就惡意地話人廢..什麼什麼等等的..
用其他武器又不用..只去用死某個範圍的招式/方法黎取勝.
贏左都算啦..仲要好似贏左人串人係應該的之類....
我玩左9.07..覺得招式上既變化多左好多..
唔同既武器都多左唔同既招式配搭.例:大刀上a右a之後可以連多招上a
玩法已經大大不同.1.08既大刀比新人既感覺完全係慢武.
但係去到9.07.,把大刀會似無咁重咁?用得自在左好多..
劍都多左唔同既連招.可以唔洗只係一味透過跳a連招/走位下上a上上a既方法黎吸血
無可否認到左9.07既匕劍的跳a都仲會係好多人用黎吸血既選擇..
但係亦都顯生左好多其他既流派玩法黎吸血..
9.07的重武用法變得靈活多變左.但係眼見1.08來來去去都仲係固定一套既玩法..
所以心底先有條刺.因為好多時.某部份只用劍匕跳a+連招取勝既玩家..
在使出其他連招時好多時候會吸血不到等等的..久而久之他們會草草地一直沿用呢d招
使得流劍月來月乏味.單以小妹既感受黎講.好多時未上流劍就已經大概知道上到黎
同d人玩既係咩野...就係1.鬥機快2.鬥網速3.跳a........好多玩家...o係一場用劍匕跳a
可以係由頭用到尾...再唔係就有一d一定要人出招先既流派玩家..書左比佢就串人
又或者用其他武器輸人之後..就用劍匕屈跳a+連招等等的..之後為左唔書而一直用
呢一種既玩家...己見係...識屈玩劍匕跳a連招..而唔係識玩流星蝴蝶劍呢一隻遊戲..
所以好多時遇上呢一類玩家.就會對流劍倍感失望..一d只求取勝而無咩過程既玩法..
小妹遇過真正既高手..名就忘了..不過果個高手呢.佢既匕首係招式既豐富多變.而既華且實..
基本上..每一招打到我身上.我變化不同.跳a什小用.<<<此乃重點....
對於其他用匕首唔跳a招連招既玩家..小妹都反應得切...不過果一次真真正正見識到何為高手
係求使任何招式變化都能吸血取命既技術..我覺得這才是真真正正識得玩/享受流星la
作者: Noise    時間: 2011-7-13 02:32

少年好可憐
成日抱住交流既心態回POST
換黎既係D好多怨氣既白木抽水
作者: 似水    時間: 2011-7-13 02:41

任抽可也
合理 自會為人所承認
總會有人理虧做醜人
白木 真係 無處不在
作者: 急風    時間: 2011-7-14 03:12

遇到樓主   同佢打左十幾局
原來樓主同人打都係90%攻 + 劍下上a 上上a

無佢覺到自己咁特別
仲係到扮莉莉  用女角   同埋樓主之前係咁叫真莉莉同佢出街
之後真莉莉話唔出  樓主就死扯住莉莉叫佢唔洗怕
痴漢咁  嚇到真莉莉係咁重覆話唔同網路上d人出街
作者: 似水    時間: 2011-7-14 04:01

-.-..........突然有段故仔

姐係AI話人地係AI
作者: 炎星魂    時間: 2011-7-15 03:11

一句講晒,一切都係來自d心理學既效應
好多時都係咁,人類只會基於已有既發展去繼續精練,而唔會另覓溪徑
不過講真,有時見到d一式一樣既打法,一樣既武,真係搞到都冇乜心機玩
但奈何,1.08版,連技的確只有果幾招,而d人就偏偏鐘意d熱門武
同打拳皇好似差唔多咁,個個用晒d強角..........
=============================================================
之前tin都推薦過9.07版
但結果......連佢自己都玩冇兩日冇玩
作者: 急風    時間: 2014-8-12 21:57

收皮啦少年千字文口水廢話怪
作者: LNK3838    時間: 2014-8-13 21:15

引用:
原帖由 急風 於 2014-8-12 21:57 發表
收皮啦少年千字文口水廢話怪
收皮啦急風咁多年前既舊文都挖出黎  你未食藥呀?
作者: TcP1    時間: 2015-1-4 21:24

我也想玩9.07
樓主你的"種"好像掛了
作者: TcP1    時間: 2015-1-4 21:34

流星蝴蝶剑9.07完整版中文版
http://www.pc6.com/softview/SoftView_63811.html
↑↑↑這個應該可以玩,但不知道會不會亂碼
作者: 急風    時間: 2015-1-18 23:45

引用:
原帖由 LNK3838 於 2014-8-13 21:15 發表

收皮啦急風咁多年前既舊文都挖出黎  你未食藥呀?
收皮啦Tin
作者: LNK3838    時間: 2015-1-20 02:04

收皮啦急風
作者: freeznight    時間: 2017-1-23 14:25

樓主你好啊。我是907的玩家。
關於907和108版本的不同呢,我想就是招式連擊與僵直的差異了。
較107 108而言,907的節奏更快,連招選擇更寬泛。一般對戰中,無暇思考,所以意識更為重要,衍生出許多抓起身,抓心理的招式。
而107 108版本,使人感覺更加沉穩,由於不存在那麼多的連招,所以對於單招來講更要求精益求精,例如劍的小跳和匕首的雙踩。
兩種玩法都各有千秋,見樓上的各位都爭執不斷,我感覺是沒有必要的。
祝大家遊戲玩得開心。

我不太懂粵語的,也不常用繁體字,所以如果出現了錯字差異,還請各位見諒!

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0