標題: (2.1.3.5/2.1.4.6) [Coop/Sur] 法頓伺服器RPG Coop01 [打印本頁]

作者: ~煙嵐客〃    時間: 2010-12-11 22:34     標題: (2.1.3.5/2.1.4.6) [Coop/Sur] 法頓伺服器RPG Coop01

引用:
法頓:本伺服器充滿變態成份,慎入!
引用:
實用連結:
法頓伺服器資料網
法頓研究所(Facebook群組)
疑難解答
過往更新
引用:
法頓伺服器非官方地圖整合包 (2016/9/25)
Google 下載點
MEGA下載
引用:
ADMIN名單:
FlaTTen
法頓
*******以上2者都是本人*******
引用:
伺服器特色:
0. 變態, 虐待性質
1. 自創技能/職業, 強化職業, 為求達到職業平衡
2. 自行修正URPG大部分存在的bug
3. 備份玩家資料
4. 入黎玩就會知
引用:
玩家守則 / 注意事項:
1. 請好好保管自己的個人密碼等資料, 管理員不會向玩家詢問密碼
2. 玩家要有心理準備伺服器會無故崩潰
3. 建議玩家將遊戲內的顯示設定調整至最佳化效能
4. 請保持良好的(被虐)玩樂心態[施虐者乃被虐者也]
5. 請注意言行
6. 請不要惡意針對其他玩家
7. 首次進入伺服器的玩家, 可以透過設定密碼儲存資料
8. 設定過密碼的玩家, 必須輸入密碼才能儲存資料
9. 如玩家發現自己的資料不見了, 請加入Facebook群組: https://www.facebook.com/groups/flattenrpgserver
並參考https://sites.google.com/site/flattenrpgserver/faq#4
10. 每個職業都會有機會改強/改弱
11. 請有品多一點
引用:
伺服器主要插件:
1. United RPG (V 2.4.5 SQL)

額外插件:
1. 防電錯
2. 雙重補給
3. 武器解鎖
4. BOOMER 爆炸損傷
5. SMOKER 毒霧損傷
6. 廣告系統
7. 等等....
引用:
伺服器設定:
1. 倖存者可在倒下時爬行/按E自救
2. 加快補血/救起/復活的速度
3. 強化特感數值
4. 火焰不會對倖存者造成傷害 (除8v8模式)
5. 經驗/金錢 (大約) 比預設的還多
6. ROBOT電量為2.5分鐘
7. 彩卷作抽裝備之用, 日後會增加更多
8. 技能數值及MP消耗重新設定
9. 基礎為1隻TANK
引用:
已知BUG: (請積極回報!!)
1. 對抗彈出大廳問題 (未找出原因)
2. 無故的srcds crash
(原因1: 本人電腦太廢) (所以不能開更多位)
(原因2: 在同一張地圖遊玩太久, 導致物件過多, 類似!build太多東西的問題)
3. TANK不正常/血量多於最大值 (未找出原因)
4. 不死WITCH (L4D2內部BUG, 暫無解決方法)
5. 無故變成0轉0Lv (是lag機導致, 請參考: https://sites.google.com/site/flattenrpgserver/faq#4)
6. 不死倖存者玩家 (此BUG代表RPG插件很可能有BUG出現才有這個BUG)
作者: lovesikfai    時間: 2010-12-14 04:20

請問2次轉生係唔係無用?
咁可唔可以比返我轉生前d lv我
我2轉左之後就8xlv
Fai 290 ~ 310

作者: ~煙嵐客〃    時間: 2010-12-14 14:24     標題: 回復 2# 的帖子

你好 Fai,

雖然轉生2次在現階段並沒有用,
但不代表日後沒有用, 要視乎插件作者.

我不能回潮到你轉生第2次前的DATA (303LV, 轉生1次, 2010/12/14 03:56:01)
至於能否升回303LV, 這涉及玩家之間的利益,
現將你當成受害人, 我可回報40LV作補償

現在會在伺服器內添加提醒字句,
以後同樣情況將不再作補償.
作者: Hero0o0    時間: 2010-12-15 21:46

哈哈~來推一推先~
我係 C手乂W
作者: lostinblue    時間: 2010-12-15 21:47

引用:
原帖由 ~煙嵐客〃 於 2010-12-14 14:24 發表
你好 Fai,

雖然轉生2次在現階段並沒有用,
但不代表日後沒有用, 要視乎插件作者.

我不能回潮到你轉生第2次前的DATA (303LV, 轉生1次, 2010/12/14 03:56:01)
至於能否升回303LV, 這涉及玩家之間的利益,
現將你當成受 ...
插件作者 1月先on番l4d2
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2010-12-15 21:54

引用:
原帖由 Hero0o0 於 2010-12-15 21:46 發表
哈哈~來推一推先~
我係 C手乂W
歡迎喔@@
引用:
原帖由 lostinblue 於 2010-12-15 21:47 發表
插件作者 1月先on番l4d2
O.. sosad 唯有等下啦~.~
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2010-12-17 16:58

[10/12/17 16:57]
更新RPG插件 (beta5)
作者: dedric1995    時間: 2010-12-17 23:10

你好 Fai,近日係你個SER
發現了一位小學  雞
個名大約係 kikiki.....
話自己200lv好勁
不停用法師嘅火球術轟炸你個SER
令你個ser好lag, 有d仲彈game
令部分玩家十分不滿
希望Fai 你可以跟進一下
我game名係dedric,我成日玩你個SER嫁

作者: ~煙嵐客〃    時間: 2010-12-18 16:07

引用:
原帖由 dedric1995 於 2010-12-17 23:10 發表
你好 Fai,近日係你個SER
發現了一位小學  雞
個名大約係 kikiki.....
話自己200lv好勁
不停用法師嘅火球術轟炸你個SER
令你個ser好lag, 有d仲彈game
令部分玩家十分不滿
希望Fai 你可以跟進一下:lovel ...
我唔係Fai= =
不過算啦= =
對於這事件我會跟進
作者: Hero0o0    時間: 2010-12-18 20:56

其實係個ser變態到彈game
作者: takben999    時間: 2010-12-18 22:02     標題: 回復 1# 的帖子

其實你個SER幾好的,加油,大家一陣SM,開心玩個遊戲,開心最緊要
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2010-12-19 01:17

引用:
原帖由 takben999 於 2010-12-18 22:02 發表
其實你個SER幾好的,加油,大家一陣SM,開心玩個遊戲,開心最緊要
Thx a lot :]

多謝你既提醒 :]
個SER會繼續改善落去 :]

對於火球事件暫時應該無問題了
大家盡情用啦^^
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2010-12-19 03:15

如玩家在12月18日或之前進入伺服器,
麻煩請自行洗點, 因為升級獲得的屬性點有提高

1-4 同一帖子,同一位會員不得在不符合1-16或抵觸1-3情況下,於四小時內連續回覆兩次,而兩次間未有其他會員回覆。初犯處分 - 威望-5
filter:請勿連貼,多謝合作,如再犯扣分

作者: lovesikfai    時間: 2010-12-19 15:39

可唔可以整到Tank無咁震
d Tank震到我痴線= =
可唔可以加個降落傘= =
Tank打到人勁高 落返來一係死一係倒地
同埋如果同時有3~5隻Tank死 d落石搞到個Ser勁lag= =
呢家人類d技咁勁 會唔會整到特感好廢..
仲有法師冰技 d人有時狂用 冰住左我地
點解電擊器有bug既- -無記錯 以前無事架wo

作者: Hero0o0    時間: 2010-12-19 20:13

引用:
原帖由 lovesikfai 於 2010-12-19 15:39 發表
同意~
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2010-12-19 22:03

引用:
原帖由 lovesikfai 於 2010-12-19 15:39 發表
可唔可以加個降落傘= =
Tank打到人勁高 落返來一係死一係倒地
同埋如果同時有3~5隻Tank死 d落石搞到個Ser勁lag= =
呢家人類d技咁勁 會唔會整到特感好廢..
仲有法師冰技  ...
您好,

對於Tank既地震, 已將震幅調低.

對於Tank既神力, 本人還未找出原因,
相信係BOOMER大巴掌所覆蓋檔案造成的問題,
正尋求解決問題.

至於降落傘的建議, 我會考慮的, 多謝您的寶貴意見.

至於落石問題, 我可減少落石數量, 但傷害會增加,
或者另作別論.

對於角色技能, 強弱平衡需一段長時間測試,
一方面要顧及新玩家, 另一方面要有一定強度,
請玩家耐心忍耐,
況且, 插件的更新, 我會以原本的作參考再修改以形合SERVER形式

冰球術的濫用已將其範圍縮細

電擊器的bug, 我會留意一下的
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2010-12-20 13:06

伺服器已更新至2.0.5.4
ADMIN名由 FlaTTen 改為 法頓

原本想用中文名的玩家,
如果使用中文名登入, 會重新開始, 但不影響原本的英文名紀錄

本人亦不會幫玩家轉移等級,
本人亦會重新玩過!!

作者: lovesikfai    時間: 2010-12-21 18:11

偉星砲好似打唔到特感
d Tank仲係好震
唔知點解呢家轉關次次都要打PW
同埋Tank變身會閃一閃白色畫面 停左呢部份得唔得
玩戰役閃到我好似中左閃光彈 @@

仲有岩岩發現工程師 +快射速 有某d槍係完全無加快 d散彈槍- -好似無加快過 單散最明顯...

仲有唔知係唔係生物技近戰加快過快...= =個鑊用左加快之後打唔到人  間中得1~2下打到
要一下一下按先打到

作者: ~煙嵐客〃    時間: 2010-12-22 05:35

引用:
原帖由 lovesikfai 於 2010-12-21 18:11 發表
偉星砲好似打唔到特感
d Tank仲係好震
唔知點解呢家轉關次次都要打PW
同埋Tank變身會閃一閃白色畫面 停左呢部份得唔得
玩戰役閃到我好似中左閃光彈 @@

仲有岩岩發現工程師 +快射速 有某d槍係完全無 ...
您好,

衛星炮問題我會研究, 多謝回報

TANK好震.. 你是否用近戰打TANK? / TANK旁邊有很多倒下的倖存者?
如是, 乃正常情況

關關都要打PW, 呢個問題係更新左2054後所發現的,
如果唔想咁煩, 可以在left4dead2\cfg\autoexec.cfg(沒有的話請自行創建)
輸入 setinfo "unitedrpg" "密碼" 引號是必需的

TANK變身白畫面消除我會考慮, 多謝建議

工程師射速是因為今日有人連發榴彈砲, 導致部分人彈GAME, 故大幅調低幅度
但日後會再修改

生物近戰技過快, ...請等待我測試= =
作者: tree852003    時間: 2010-12-25 11:34

幫你推一推.順便想問下.會唔會有確實既時間表可以知你幾時開場?
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2010-12-25 20:46

您好,

開SER時間不定~
(其實係因為我係大訓豬XD)

浪費了您的寶貴時間, 深感抱歉
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2010-12-28 16:20

FIXED:

新人進入遊戲要求輸入不知道的密碼及不能設置密碼問題
感染者名單顯示狀態錯誤
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2010-12-30 16:27

更新了一項8V8的
平衡性改革
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-1-4 16:39

近排有關RPG更新至2.4.5 SQL版,
所發現的是,
有部分玩家會無故遺失角色等級,
強制由0LV 0轉開始,

如發現您的帳戶有此情況,
請通知管理員(FlaTTen,法頓,Ar*Lun)或在M群告知,
回報時請附上您的大名, 不需要密碼
本人一定會歸還等級及轉生次數,
但屬性點及技能便請閣下洗點重點

不過至於金錢及彩卷等等, 恐怕不能回潮
金錢將會重設於一千萬, 沒有任何彩卷,
不便之處, 敬請原諒.
作者: 08007277A    時間: 2011-1-6 21:17

場主開場啦
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-1-6 22:13

引用:
原帖由 08007277A 於 2011-1-6 21:17 發表
場主開場啦
有開= =
多謝支持
作者: kitmo146    時間: 2011-1-8 12:23

hihi~我係kitmo......新人多多指教
近戰武器距離加長~~點用架~?
仲有...!rpg
          !jointeam2.......仲有d咩架~?

作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-1-9 23:23

引用:
原帖由 kitmo146 於 2011-1-8 12:23 發表
hihi~我係kitmo......新人多多指教
近戰武器距離加長~~點用架~?
仲有...!rpg
          !jointeam2.......仲有d咩架~?
歡迎喔 :]

近戰武器距離加長, 這是伺服器參數設定, 不需發動使用

你還想問有甚麼指令嗎?
玩家常用指令:
!rpg  -  開啟RPG選單
!jointeam1  -  轉為旁觀者
!jointeam2  -  轉為倖存者
!jointeam3  -  轉為特感
/pw 密碼  -  設定/輸入密碼
/pw 密碼 新密碼  -  改密碼

大概有這些指令
作者: kass2008    時間: 2011-1-11 21:23

我既LV 無左AR !!
ID:鴨仔  2轉 80LV左右 工程師

無神神玩玩下~彈左GAME~入返去就變左0LV
唉~好灰AR /.................\

GM請救救我 !!
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-1-11 21:30     標題: 回復 31# 的帖子

已回復資料,
試下入返, 同檢查2樣野
1. LV
2. 轉生次數
如無問題便可洗點

建議加M群, 方便跟進
M群: [email protected]

作者: 小殤×ㄦ    時間: 2011-1-14 17:12

你大約幾點開ser?通常系邊開?
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-1-14 21:00

大約幾點就真係唔定sor= =
不過就唔一定係coop2開

作者: alienenllon    時間: 2011-1-15 11:43

引用:
原帖由 ~煙嵐客〃 於 14/1/2011 21:00 發表
大約幾點就真係唔定sor= =
不過就一定係coop2開
但係你今朝2點幾 係coop01開左場波
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-1-15 19:06

引用:
原帖由 alienenllon 於 2011-1-15 11:43 發表
但係你今朝2點幾 係coop01開左場波
特別情況除外XD
請ADD M群以獲得最新通知/ 留意本帖狀態欄
作者: 小殤×ㄦ    時間: 2011-1-17 17:22

你個ser好變態 我0轉幾十Lv跟住比隻Hunter捉住唔夠2秒訓左 唔夠10秒死埋- -
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-1-17 19:06

伺服器現正在vLan Coop01 開SER
這是因為Coop02常爆人~.~
引用:
原帖由 小殤×ㄦ 於 2011-1-17 17:22 發表
你個ser好變態 我0轉幾十Lv跟住比隻Hunter捉住唔夠2秒訓左 唔夠10秒死埋- -
當你既LV去到咁上下,
你會發現好易玩=]
溫馨提示: 我建議0轉玩生物加爆血, 1轉後用心靈招光球衝10轉
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-1-19 01:49

1/19:
新增了一個職業
但仍在測試階段, 有待加強
作者: 小殤×ㄦ    時間: 2011-1-19 17:54

引用:
原帖由 ~煙嵐客〃 於 2011-1-17 19:06 發表
伺服器現正在vLan Coop01 開SER
這是因為Coop02常爆人~.~

當你既LV去到咁上下,
你會發現好易玩=]
溫馨提示: 我建議0轉玩生物加爆血, 1轉後用心靈招光球衝10轉 ...
跟住2轉以上都係用心靈?
作者: alienenllon    時間: 2011-1-19 18:08     標題: 回復 40# 的帖子

無錯丫....聽閒flatten個ser 招一轉心靈光球 好2升
作者: c73e74    時間: 2011-1-19 23:31

我係HuNg
好似洗左我資料...
錢同經都係0
原本轉生10次,3xx lv
作者: 小殤×ㄦ    時間: 2011-1-20 18:59

引用:
原帖由 alienenllon 於 2011-1-19 18:08 發表
無錯丫....聽閒flatten個ser 招一轉心靈光球 好2升
多人可以幾十分鐘沖一轉...
我玩左生物3日..由0轉沖到1轉,4,5粒鐘由1轉沖到6轉...
作者: 08007277A    時間: 2011-1-22 20:12

FLATTEN,我係伊波拉病毒,我變番0LV0轉
THANK U!
作者: URUK    時間: 2011-1-23 20:45

我係風流才子唐伯虎
洗左我個記錄
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-1-23 21:33

引用:
原帖由 08007277A 於 2011-1-22 20:12 發表
FLATTEN,我係伊波拉病毒,我變番0LV0轉
THANK U!
已處理
引用:
原帖由 URUK 於 2011-1-23 20:45 發表
我係風流才子唐伯虎
洗左我個記錄
已處理, 登入後請洗點
作者: WOWO~    時間: 2011-1-23 22:32

個ser成日俾人用火球整到crash
作者: talespinhk    時間: 2011-1-24 10:25

忍者的會心一擊要修改,因為沒有效果(打ank 沒有攻擊力x2)
作者: 燊儿。    時間: 2011-1-24 16:44

re樓上忍者會心技

我玩戈陣有啵...爆一下一萬幾啵:p
作者: yiukeung    時間: 2011-1-25 03:22

引用:
原帖由 WOWO~ 於 2011-1-23 05:32 發表
個ser成日俾人用火球整到crash
冰彈要cd電高耗魔低傷害迫住用火球唔可以怪d火球整到crash

還我火球 還我火球 還我火球 還我火球:Q 還我火球:Q 還我火球:Q
還我火球:Q 還我火球:Q 還我火球:Q 還我火球:Q 還我火球:Q 還我火球:Q

盲人的抗義
作者: talespinhk    時間: 2011-1-25 11:09

引用:
原帖由 燊儿。 於 2011-1-24 16:44 發表
re樓上忍者會心技

我玩戈陣有啵...爆一下一萬幾啵:p
請問:
要加多少力量,才不會15xx 一下?(除了綠色tank)
要加多少力量,才會1xxxx 一下?[連會心技](除了綠色tank)

作者: 燊儿。    時間: 2011-1-25 23:54

我叫 KinG KonG   岩岩玩玩下個ser 中斷左
由10轉 200~240lv 左變番 0lv 未轉職

KinG KonG 10轉 心靈or 忍者 240lv 左右
煩請跟進
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-1-26 17:50

引用:
原帖由 talespinhk 於 2011-1-25 11:09 發表

請問:
要加多少力量,才不會15xx 一下?(除了綠色tank)
要加多少力量,才會1xxxx 一下?[連會心技](除了綠色tank)
幾難答.. 請玩家自行測試
引用:
原帖由 燊儿。 於 2011-1-25 23:54 發表
我叫 KinG KonG   岩岩玩玩下個ser 中斷左
由10轉 200~240lv 左變番 0lv 未轉職

KinG KonG 10轉 心靈or 忍者 240lv 左右
煩請跟進
已處理
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-1-30 16:33

SER版本已更新到2.0.5.7
作者: man159357    時間: 2011-2-3 18:35

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: 冰freeze    時間: 2011-2-5 17:37

個ser off左?
頭先玩玩下彈左
作者: tttt3210    時間: 2011-2-8 12:11

我想講你個ser好___
做屍的時候唔知咩事成日扣hp
跟住d人狂召出果d wicth
我入去唔夠30 sec就比果d wicth殺左
作者: 小殤×ㄦ    時間: 2011-2-8 14:09     標題: 回復 57# 的帖子

1.做屍果時成日扣hp好可能係有魔法師用連鎖閃電術..
2.狂召wicth好正常,我一招電磁炮都秒殺到
3.30秒都唔夠就比witch殺左..好正常.我新手岩岩入果時 比hunter捉左10秒都唔夠就釘左..習慣下就得.
作者: tttt3210    時間: 2011-2-8 20:03

引用:
原帖由 小殤×ㄦ 於 2011-2-8 14:09 發表
1.做屍果時成日扣hp好可能係有魔法師用連鎖閃電術..
2.狂召wicth好正常,我一招電磁炮都秒殺到
3.30秒都唔夠就比witch殺左..好正常.我新手岩岩入果時 比hunter捉左10秒都唔夠就釘左..習 ...
狂召wicth好正常
好,當我習慣左e樣野(雖然d人狂召wicth正到我勁lag)<---召wicth的人請無視<<<講反話,姐係唔好狂召wicth
你入邊果d人好似唔係好正常.....
冇事我就比人冰凍15秒...........
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-2-8 20:11

= =
我想請問"你入邊果d人好似唔係好正常....."是甚麼意思= =
作者: 小殤×ㄦ    時間: 2011-2-8 20:56     標題: 回復 59# 的帖子

多witch令你lag係你部機既問題- -關server咩事...
你比人冰左15秒係有魔法師冰我地而已..
仲有...RPG server有邊D高lv既人係正常...好似寫實Coop咁?
係千幾敏都跑Online嫁啦- -
作者: tttt3210    時間: 2011-2-9 08:33

關跑onlien x事?你比人冰左15秒係有魔法師冰我地而已..
最好笑的就係解元凍右比人凍結......
唔洗玩.......
作者: 小殤×ㄦ    時間: 2011-2-9 10:21

引用:
原帖由 tttt3210 於 2011-2-9 08:33 發表
關跑onlien x事?你比人冰左15秒係有魔法師冰我地而已..
最好笑的就係解元凍右比人凍結......
唔洗玩.......
係online- - L4D講跑Online = 死沖爛沖,乜都唔理沖到終點..跟住入去閂門..
呢樣野就係果個魔法師人品同佢on_既問題 不過睇情況- - 如果無啦啦系路中間冰左你"搞到你死左"咁你咪禁y跟住打字插佢兩樣囉..如果系最尾安全室 佢冰完再冰就唔洗理 因為都可以過到關- -
作者: tttt3210    時間: 2011-2-9 16:03

引用:
原帖由 ~煙嵐客〃 於 2011-2-8 20:11 發表
= =
我想請問"你入邊果d人好似唔係好正常....."是甚麼意思= =
一般人看明,我講得白D了
個SER入邊果D人唔正常,可能係從不正常人類研究中心出來的
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-2-9 20:51

引用:
原帖由 tttt3210 於 2011-2-9 16:03 發表

解釋模糊.
未能解釋"不正常"的定義
作者: tttt3210    時間: 2011-2-11 10:17

引用:
原帖由 ~煙嵐客〃 於 2011-2-9 20:51 發表

解釋模糊.
未能解釋"不正常"的定義
不正常人類研究中心<<你知唔知點解?唔知可以自殺XDD
作者: carss    時間: 2011-2-11 13:21

引用:
原帖由 tttt3210 於 2011-2-9 16:03 發表

請你說清楚一點,(個SER入邊果D人唔正常,可能係從不正常人類研究中心出來的)

[[個d]]是指全部人還是某些人*-)?

如果你說是全部人,請不要一支竹竿打一船人。
某些人亂用冰球冰人是[他/她]人品問題。

[[可能係從不正常人類研究中心出來的]]
請你尊重別人不要亂說。
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-2-11 14:57

引用:
原帖由 tttt3210 於 2011-2-11 10:17 發表

不正常人類研究中心
不正常有多種定義,
請指明.

如果你認為不正常只有一種定義的話,
就是你膚淺了

PS: 你唔鐘意玩唔緊要, 唔好玩囉, 無人迫你玩, 但係你唔可以侮辱其他玩家
PS2: 當然, 你唔鐘意回我咪唔好回囉, 無人迫你回帖

作者: alienenllon    時間: 2011-2-11 15:54

引用:
原帖由 tttt3210 於 11/2/2011 10:17 發表

不正常人類研究中心
你好似話緊個Ser所有人啵  
下次呢諗清楚D野先好講出黎喇  
我做心靈係咁9人 叫唔正常嗎
我電人=不正常嗎
我玩對抗 轉過去低lv果邊=不正常嗎
忠言逆耳牙 還望您不要見諒牙
作者: tttt3210    時間: 2011-2-12 02:52

引用:
原帖由 carss 於 2011-2-11 13:21 發表

請你說清楚一點,(個SER入邊果D人唔正常,可能係從不正常人類研究中心出來的)

[[個d]]是指全部人還是某些人*-)?

如果你說是全部人,請不要一支竹竿打一船人。
某些人亂用冰球冰人是[他/她]人品問題。

[[可能係從 ...
1.我冇話冰彈玩野的事
2.我冇話全部,我只係話果d姐
引用:
原帖由 ~煙嵐客〃 於 2011-2-11 14:57 發表

不正常有多種定義,
請指明.

如果你認為不正常只有一種定義的話,
就是你膚淺了

PS: 你唔鐘意玩唔緊要, 唔好玩囉, 無人迫你玩, 但係你唔可以侮辱其他玩家
PS2: 當然, 你唔鐘意回我咪唔好回囉, 無人迫你回帖 ...
膚淺?哈,話人膚淺果d人自己就無知,ps2:冇人要你回我的,你右回我...
引用:
原帖由 alienenllon 於 2011-2-11 15:54 發表
下次呢諗清楚D野先好講出黎喇  
我做心靈係咁9人 叫唔正常嗎
我電人=不正常嗎
我玩對抗 轉過去低lv果邊=不正常嗎
忠言逆耳牙 還望您不要見諒牙 ...
小心,你個口講的果d野
1.我冇話電人=不正常
仲有殺屍,玩rpg唔正常的
唔好玩
你看番我之前果d回覆你仙講....
我冇話所有人唔正常
我話果d玩野的人才唔正常
忠言逆耳牙 還望您不要見諒牙 ...
我唔會見諒,我仲想請你食c
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-2-12 03:22

引用:
原帖由 tttt3210 於 2011-2-12 02:52 發表

1.我冇話冰彈玩野的事
2.我冇話全部,我只係話果d姐

膚淺?哈,話人膚淺果d人自己就無知,ps2:冇人要你回我的,你右回我...

小心,你個口講的果d野
1.我冇話電人=不正常
仲有殺屍,玩rpg唔正常的
唔好玩
你好似話緊個Ser ...
講咁多都仲未解釋到你既"不正常"定義
引用:

好心你啦, 唔係指全部人又用"果D人", 咁果D人係邊個,
你呢到咪講我個SER既全部人囉

你想捉字蝨? 話人無知? 你呢?

作者: alienenllon    時間: 2011-2-12 04:26     標題: 回復 70# 的帖子

我咁有禮貌 都要比人串囉 吹到丫
仲要叫我食屎tim
我為你好炸 出到去咁ge態度 我驚你好難同人相處炸
一片好心 竟得如此下場

你看番我之前果d回覆你仙講....
就係你之前ge回覆誤導人
作者: tttt3210    時間: 2011-2-12 21:12

^^
我請你食c係回你e個vv
                       還望您不要見諒牙 ...
作者: tttt3210    時間: 2011-2-12 21:15

引用:
原帖由 tttt3210 於 2011-2-12 21:12 發表
^^
我請你食c係回你e個vv
                       還望您不要見諒牙 ...
好心你啦, 唔係指全部人又用"果D人", 咁果D人係邊個,
你呢到咪講我個SER既全部人囉

你想捉字蝨? 話人無知? 你呢?
   我打到手軟@@
我冇話你個ser全部人有問題,我講左的
字蝨?我不如去捉頭蝨好過.........
要唔要送歌比你?
作者: kkman188    時間: 2011-2-12 21:57

一看就知道不好玩
沒創意
作者: wondland    時間: 2011-2-12 21:58

同佢諗法唔一樣= 唔正常
大家明白未@_@?

冇需要改變人地既諗法, 因為... 冇可能
作者: 小殤×ㄦ    時間: 2011-2-12 23:04

引用:
原帖由 kkman188 於 2011-2-12 21:57 發表
一看就知道不好玩
沒創意
咁小朋友你玩過未 ?
你有見人人地D RPG有轉生技? 有忍者職? 咁都叫冇創意? 咁點先算有?
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-2-12 23:26

引用:
原帖由 小殤×ㄦ 於 2011-2-12 23:04 發表

咁小朋友你玩過未 ?
你有見人人地D RPG有轉生技? 有忍者職? 咁都叫冇創意? 咁點先算有?
我自問創意唔夠..
我做既野只是少少既發揮,
仲未夠的 =]
作者: toto345618433    時間: 2011-2-12 23:46     標題: 回復 72# 的帖子

注意字眼
作者: 小殤×ㄦ    時間: 2011-2-13 00:23

引用:
原帖由 ~煙嵐客〃 於 2011-2-12 23:26 發表

我自問創意唔夠..
我做既野只是少少既發揮,
仲未夠的 =]
其實都算好好  只係如果你覺得自己創意唔夠可以接納下我地意見 因為我地低lv可以感受到你server所差既野
作者: alienenllon    時間: 2011-2-13 01:35

其實法頓已經做得好好架喇
接納人地ge意見而作出修改
無理由因個別玩家的行為
而受到打壓

字蝨?我不如去捉頭蝨好過.........
要唔要送歌比你?------你講ge野都完全冇point

為你好姐 何罪之有 咁都要食C 出到社會辨事 朋友為你好 就叫佢 食喇 女朋友為你好 食喇 家人為你好 食喇 這樣的人 只會成為社會ge拖累 像你這樣的人 出到街 我驚你會受到傷害 你唔怕 我都無話可說
作者: kiu78956    時間: 2011-2-17 22:04

hi.....我係醉生夢死
我第一次轉生後
全部清0..連錢都無埋..而且轉唔到魔法師<已經配左點>
果時大約1轉10LV
可唔可以幫下我

作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-2-18 03:30

引用:
原帖由 kiu78956 於 2011-2-17 22:04 發表
hi.....我係醉生夢死
我第一次轉生後
全部清0..連錢都無埋..而且轉唔到魔法師
果時大約1轉10LV
可唔可以幫下我
你並唔係失去資料,
而係你唔記得輸入密碼,
如果你真係唔記得原本個密碼, 你可以ADD M群搵我

基本上, 無故失去資料已經fixed,
如玩家從正確,安全,建議既方法離開遊戲便不會失去資料
[正確]即esc->離開遊戲;
[不安全] ALT+F4
[建議]
防止自己忘記輸入密碼,
你可在autoexec.cfg內加入
setinfo "unitedrpg" "你的密碼" (註:引號是必要的)

作者: BBLen1357    時間: 2011-2-23 19:33

請問可唔可以係個帖到加上開埸時間???
方便一下知道幾時可以玩
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-2-23 20:04

引用:
原帖由 BBLen1357 於 2011-2-23 19:33 發表
請問可唔可以係個帖到加上開埸時間???
方便一下知道幾時可以玩
你有冇加M群?? [email protected]
加左之後, 你一話想玩即開XD (當然我要有ON先得= =)
作者: s215500    時間: 2011-2-28 21:06

法有問題
我係bob
你星期一-5唔開  時時都唔係到搞到....
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-2-28 22:38

引用:
原帖由 s215500 於 2011-2-28 21:06 發表
法有問題
我係bob
你星期一-5唔開  時時都唔係到搞到....
sorry, 我星期一至五通常都比較忙,
特別係星期一..
不過, 我應承大家我一有空一定開比大家,
就好似宜家咁, 岩岩做完野即開= =
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-3-4 23:03

開始編寫第2個新職業 =]
預計星期日完成

而下一個職業預計再下星期才能開始
作者: s215500    時間: 2011-3-4 23:05

你幾時開始幫我做青蛙
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-3-4 23:07

引用:
原帖由 s215500 於 2011-3-4 23:05 發表
你幾時開始幫我做青蛙
預計...
無限期閣置..

作者: alienenllon    時間: 2011-3-4 23:09

等下喇 我要公主@_@ 話時話王子招技好型
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-3-5 16:00

引用:
原帖由 alienenllon 於 2011-3-4 23:09 發表
等下喇 我要公主@_@ 話時話王子招技好型
我都期待緊公主,
我諗到好正XD

王子技緊係型D XDD
作者: lovesikfai    時間: 2011-3-6 02:57

我想超級治療光球術改一改
每回一次血都會有一條藍色線 整走佢可唔可以?
因為入左圈已經回血 d線其實無咩用 再加上呢家有綠光。

綠光如果得既話從天而降比較好睇
同埋超級治療光球術啟動時會有一個藍圈改埋綠色ok?

仲有可唔可以加招快速電擊?

作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-3-6 15:41

唔要條線都好,

綠光從天而降 非常唔錯既建議 會嘗試

藍圈轉綠光OK

快速電擊, 考慮.
作者: 0311    時間: 2011-3-6 22:56

成日斷線,搞咩???
岩岩斷左2次,連個ser都無埋
作者: alienenllon    時間: 2011-3-6 23:44

法頓目見自己個ser 小左好多人 所以唔會成日開
crash SER係因為法頓叔叔部機唔夠勁---以我所知rpg出tank or狂出技會好lag
部機負荷唔到就會crash
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-3-7 02:34

引用:
原帖由 0311 於 2011-3-6 22:56 發表
成日斷線,搞咩???
岩岩斷左2次,連個ser都無埋
岩岩2次係ISP問題(HGC..)= =
連續斷左2次orz
非常抱歉

同埋我發現有時真係會睇唔到coop01某D場..
可能係長期係Coop01所以係咁.. 我唔係好清楚
不過如果玩玩下入唔番/搵唔到SER就可以試下重入vlan coop01 =]
引用:
原帖由 alienenllon 於 2011-3-6 23:44 發表
法頓目見自己個ser 小左好多人 所以唔會成日開
crash SER係因為法頓叔叔部機唔夠勁---以我所知rpg出tank or狂出技會好lag
部機負荷唔到就會crash
法頓叔叔..
CRASH SER已經係盡力減少= =
SORRY

作者: 0311    時間: 2011-3-7 19:27

引用:
原帖由 ~煙嵐客〃 於 2011-3-7 02:34 發表

岩岩2次係ISP問題(HGC..)= =
連續斷左2次orz
非常抱歉

同埋我發現有時真係會睇唔到coop01某D場..
可能係長期係Coop01所以係咁.. 我唔係好清楚
不過如果玩玩下入唔番/搵唔到SER就可以試下重入vlan coop01 =]

法 ...
見小人就唔成日開
係咪本沒倒置?
d人見你唔開想玩都無得玩啦岩唔岩先
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-3-7 21:27

引用:
原帖由 0311 於 2011-3-7 19:27 發表
見小人就唔成日開
係咪本沒倒置?
d人見你唔開想玩都無得玩啦岩唔岩先
我唔係咁既意思,
令你玩唔到,本人十分抱歉
我做得到的是開到就盡量開了
請見諒.
作者: lovesikfai    時間: 2011-3-14 14:29

忍者好似武士 不如改一改名就叫武士啦 之後再重整忍者
"忍者裝束/修煉" 可以叫"重裝甲/輕裝甲" 甲字後面加武士好似好d..
重裝甲:防護和攻擊力增加 移動速度減慢80%/90%
輕裝甲:技能傷害和移動速度增加

重制忍者技能

空間移動:以極速閃去特感後方3秒後返回
兩招被動技
背刺:在特感後方攻擊會做成X倍傷害
飛標:有XX%能夠中止特感攻擊 / X%能夠秒殺特感
暗黑飛標:被擊中的特感會出現黑畫面X秒 XXXX傷害
八方地雷:地上出現一個很難看得見的地雷 經過的特感會引發地雷爆炸
極。千手標:在人物中央發出肉眼開不見的飛標 傷害XXXX血 範圍XXX 距離XXX  
因為使用了 "極。千手標" 自動扣除50%血量  發動時被擊中的生物會出現以下效果 (X字 要睇場主設定)

唔整既話..我亦都有少少要求..百人斬既斬人數可唔可以增加? 又話者改有回技時間
要殺10隻特感 / 100隻屍先有100斬 但平時d心靈只係開招技都清哂d屍...特感又比魔法師清哂 想出百人斬都難
劍氣可唔可增大範圍同傷害
作者: ~煙嵐客〃    時間: 2011-3-14 18:58

引用:
原帖由 lovesikfai 於 2011-3-14 14:29 發表
"忍者裝束/修煉" 可以叫"重裝甲/輕裝甲" 甲字後面加武士好似好d..

重制忍者技能 ...
首先, 回應一下現時的忍者:
我同意宜家既忍者真係唔似忍者.. 改武士都幾好聽
效果就會改, 但係重裝甲同輕裝甲之效果, 重裝甲應該唔會有人用XD (唔好介意我插=])
暫時議案為
將切換技"忍者裝束/修煉" 改為強化技"棄甲"
[棄甲] 持續大約20秒, 移速加快, 技能傷害增加, 但每秒消耗1%血量並失去防禦力, 使用後才CD:15秒
百人斬既斬人數可唔可以增加? 又話者改有回技時間
要殺10隻特感 / 100隻屍先有100斬 但平時d心靈只係開招技都清哂d屍...特感又比魔法師清哂 想出百人斬都難
百人斬都有諗過改,
暫時議案為
保留原本: 擊殺普感獲一斬, 特感獲十斬, 每當TANK死亡時獲得十斬
增設: 在會心一擊的情況下擊殺獲得2倍斬數(TANK除外)
劍氣可唔可增大範圍同傷害
範圍及傷害不變, 原因為本技能乃干擾型, 範圍大小會嚴重影響職業平衝,
暫時議案為
增設: 近戰武器攻擊速度增加大約25%~75%

現再對閣下建議既"忍者"作回應:
空間移動:以極速閃去特感後方3秒後返回
創意唔錯=], 百斬曾經嘗試同樣概念, 惟我未能做到返回原位, 會盡量嘗試
兩招被動技
背刺:在特感後方攻擊會做成X倍傷害
不俗=], 最大倍數建議為1.25~1.35
飛標:有XX%能夠中止特感攻擊 / X%能夠秒殺特感
創作忍者時曾經諗過加呢招, 秒殺特感不可行, 中止特感攻擊OK,
BTW, 我想問呢招係被動定係主動技?

暗黑飛標:被擊中的特感會出現黑畫面X秒 XXXX傷害
可取=] 傷害要降低
BTW, 同上.
八方地雷:地上出現一個很難看得見的地雷 經過的特感會引發地雷爆炸
地雷概念將會放在工程師
極。千手標:在人物中央發出肉眼開不見的飛標 傷害XXXX血 範圍XXX 距離XXX
因為使用了 "極。千手標" 自動扣除50%血量 發動時被擊中的生物會出現以下效果 (X字 要睇場主設定)
有機會改為連鎖式, 並傷及隊友, 不俗=]

suggestion: 1轉後才可使用, "極。千手標"為敏捷需求技能

作者: lovesikfai    時間: 2011-3-14 20:19

其實我想飛標係被動技 但特感攻擊速度快
自然好快中止到特感攻擊 唯有係主動技

地雷已經比左工程.....咁忍者個招就叫八方陷井啦- -
八方陷井:經過的特感能夠引發陷井開啟 陷井範圍所有特感都會被捉住
(如果做得到既話 陷井開啟同時著火)

暗黑飛標被動技

極。千手標 我比較想好似以前地震咁 但光圈同震畫面唔要
同時加上可以打到特感 再加上聲音同外型效果就正

呢家既忍者加招送刀技 得唔得

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0