標題: 開場既人,你地覺唔覺得? [打印本頁]

作者: laukaiyiu2008    時間: 2010-11-3 19:27     標題: 開場既人,你地覺唔覺得?

你地覺唔覺得個場開得多人玩就無左LEFT 4 DEAD2 呢隻GAME 既樂趣..?
同埋..好多娛樂SMX , 搞到LEFT 4 DEAD 2 既特色無哂......

以上只係意見...
作者: 22029205    時間: 2010-11-3 19:34

非常之同意
如果將來我有勁機 我都想響van開一堆正常ser
作者: toto345618433    時間: 2010-11-3 19:47     標題: 回復 1# 的帖子

蘿蔔青菜各有所愛
各有各既好,唔係一面倒

想玩插件咪玩插件 ,想玩正規咪玩正規  
咁樣冇乜問題

至於係咪冇哂特色
除非用插件可以將l4d2 變成PES2011
唔係既話我唔覺得係冇哂特色
作者: ufo[x]    時間: 2010-11-3 19:50

引用:
原帖由 laukaiyiu2008 於 2010-11-3 19:27 發表
你地覺唔覺得個場開得多人玩就無左LEFT 4 DEAD2 呢隻GAME 既樂趣..?
同埋..好多娛樂SMX , 搞到LEFT 4 DEAD 2 既特色無哂......

以上只係意見...
同意,有機會入我場玩,no插件 ser name ufo
作者: cfewo126    時間: 2010-11-3 20:02

其實適量既插件
唔變態 正常D既 可以正常咁加難個埸
玩起上黎會更好玩
只要識平衡返個埸 就OK
係D人淨識一係自HI 一係就變態到 唔係人玩
作者: yeahya    時間: 2010-11-3 20:05

引用:
原帖由 cfewo126 於 2010-11-3 20:02 發表
其實適量既插件
唔變態 正常D既 可以正常咁加難個埸
玩起上黎會更好玩
只要識平衡返個埸 就OK
係D人淨識一係自HI 一係就變態到 唔係人玩
不能同意更多
作者: 牙輝~    時間: 2010-11-3 20:29

我本人認為:  如果是一般的改怪(例如改超特系統, 人數上限調高 )
這些就沒什麼大不了
如果係那些機器人.那些RPG.
小弟很坦白.  那些較偏離L4D2。
作者: fishers    時間: 2010-11-3 20:49

個人覺得除左難度上的插件,其他的插件已經係破壞左平衡

例如多人場.比如10個人玩專家,已經同遊戲設計的初衷唔同,怪都係得咁多,但人多左2.5倍,有咩好玩?

rpg哥d更加唔使講
作者: wondland    時間: 2010-11-3 21:11

好在max ser一向係以平衡為主既姐~
作者: -hE1    時間: 2010-11-3 21:34

會改變了原本的LFD2舐特色嗎
作者: hk136627    時間: 2010-11-3 23:01

其實只要唔好改到太唔平衡就ok!
多人對抗.轉怪.多屍仔好正常!
rpg 超強特感 多藥包.多丸就有d偏離了
作者: 小殤×ㄦ    時間: 2010-11-3 23:20     標題: 回復 9# 的帖子

我試過一隊5xx lv 一隊1xx lv...咁叫平衡?WOW!
作者: carmen434343    時間: 2010-11-3 23:37

引用:
原帖由 小殤×ㄦ 於 2010-11-3 23:20 發表
我試過一隊5xx lv 一隊1xx lv...咁叫平衡?WOW!
咁人地都有付出時間去升既...(除左果d同場主認識,叫場主俾lv自己果d人)
不過我都認為插件太多唔好玩,有d場成1x人,有RPG,唔洗15分鐘就完左1個圖(官圖)
搞到隻game好似升lv game咁= =
比起插件場,我都係比較喜歡純專家場...
作者: wondland    時間: 2010-11-3 23:59     標題: 回復 12# 的帖子

我都係回應topic姐~,~
[開場既人]
max係主張平衡架, 係d玩家鐘意高Lv既堆埋同一隊之嘛,
作者: BTgame    時間: 2010-11-4 18:01

引用:
原帖由 22029205 於 2010-11-3 19:34 發表
非常之同意
如果將來我有勁機 我都想響van開一堆正常ser
如果將來我有勁機 我會響vlan開一個20人合作戰役ser
作者: 死哂D人    時間: 2010-11-4 18:05

咁樣冇乜問題
我玩插件場!!!
作者: laukaiyiu2008    時間: 2010-11-8 14:30

引用:
原帖由 死哂D人 於 2010-11-4 18:05 發表
咁樣冇乜問題
我玩插件場!!!
最閉依家既場係插件多過正規,我眼肉所見..
好少正規既場
作者: MatthewHANG    時間: 2010-11-12 19:39

我少少覺得啦 話明4個 變左多人 得閒+我msn一起玩下

[email protected]
作者: lostinblue    時間: 2010-11-12 20:15

引用:
原帖由 carmen434343 於 2010-11-3 23:37 發表

咁人地都有付出時間去升既...(除左果d同場主認識,叫場主俾lv自己果d人)
不過我都認為插件太多唔好玩,有d場成1x人,有RPG,唔洗15分鐘就完左1個圖(官圖)
搞到隻game好似升lv game咁= =
比起插件場,我都係比較喜歡純專家場.. ...
max ser係唔會比lv
作者: xba    時間: 2010-11-12 22:04

想搵個4打4正常VERUS/正常專家都好難
作者: laukaiyiu2008    時間: 2010-11-13 21:19

引用:
原帖由 xba 於 2010-11-12 22:04 發表
無錯.. 極同意
作者: justforacc    時間: 2010-11-14 00:19

插件唔緊要, 最緊要平衡lor....
而家D RPG插件LV去到成幾百,
根本無得平衡, 變左只適合D係咁衝既人.
作者: frankwong1314    時間: 2010-11-14 16:59

係... 成日開所謂LXD 勁無聊 勁低能 玩理都唔知做咩的場...
作者: laukaiyiu2008    時間: 2010-11-14 20:48

引用:
原帖由 justforacc 於 2010-11-14 00:19 發表
插件唔緊要, 最緊要平衡lor....
而家D RPG插件LV去到成幾百,
根本無得平衡, 變左只適合D係咁衝既人.
要怪就怪整呢個smx既...
不過部份人鐘意無計..
我地只可以搵d 正常ser黎玩就ok
作者: kwi000521    時間: 2010-11-15 10:41

引用:
原帖由 xba 於 2010-11-12 22:04 發表
其實VS01都有好多VS44場喇...定係你覺得超對都唔算係正常??
作者: laukaiyiu2008    時間: 2010-11-15 17:30

引用:
原帖由 -hE1 於 2010-11-3 21:34 發表
會改變了原本的LFD2舐特色嗎
見仁見智,我覺得肯定會
作者: dedric1995    時間: 2010-11-15 21:03

我覺得有左RPG之後 D tank雖然難打左
有挑戰性大左
不過D高LV嘅人屈技屈到仆_
尤其係工程師  一個衛星炮炸落黎
全家死清光=.=
作者: laukaiyiu2008    時間: 2010-11-15 21:38

引用:
原帖由 dedric1995 於 2010-11-15 21:03 發表
我覺得有左RPG之後 D tank雖然難打左
有挑戰性大左
不過D高LV嘅人屈技屈到仆_
尤其係工程師  一個衛星炮炸落黎
全家死清光=.= ...
點樣挑戰性大左?
正如你所講..

"尤其係工程師  一個衛星炮炸落黎
全家死清光"

請問咁樣公平? 玩得耐就勁d,岩岩入就廢d..
同online game無乜分別
作者: rot00114    時間: 2010-11-15 21:57

而家好多RPG多人場,內容只有一個字形容"跑"
除左跑之外真係唔知玩緊咩,全場出既感特唔夠15隻,
D屍仔又唔多,唔係話是但整個RPG插件加多個多人插件就叫多人場既
D seting好多都係原設,完全冇諗過點先會好玩  
唔識又唔問人,就算唔問,上網搵都得啦,將原本4個人玩既難度變到幾至十幾人玩,但難度就唔提高
重要有D場主同佢地講左點樣改善但都懶理,有D連最基本既野都要問兩次,

點解可以搞到咁,係唔係因為得來太易?定因為出得太多傻瓜包既問題?點解唔試下自已解決問題呢?
有D事雖然真係要問專業人仕,但有得自已試既野點解唔去搞左先?
個個都想個場玩得高與開心嫁喇,但點解唔比D心機落去整一個自已理想既場呢?

本人廢言盡多,在此說個不是
作者: ufo[x]    時間: 2010-11-15 22:00

支持無插件場
作者: kwi000521    時間: 2010-11-16 12:26

引用:
原帖由 rot00114 於 2010-11-15 21:57 發表
D屍仔又唔多,唔係話是但整個RPG插件加多個多人插件就叫多人場既
唔識又 ...
讚好~^^
作者: 22029205    時間: 2010-11-16 13:34

引用:
原帖由 laukaiyiu2008 於 2010-11-15 21:38 發表

點樣挑戰性大左?
正如你所講..

"尤其係工程師images/smilies/default/huffy.gif  一個衛星炮炸落黎images/smilies/default/huffy.gif
全家死清光"

請問咁樣公平? 玩得耐就勁d,岩岩入就廢d..
同online game無乜分 ...
就係似online game先受歡迎丫嗎

話說d人成日話多人場挑戰性大
唔知當中有幾多人可能連寫實專家都未過倒

作者: dedric1995    時間: 2010-11-16 20:46

引用:
原帖由 rot00114 於 2010-11-15 21:57 發表
唔識又 ...
我覺得有RPG嘅場好似玩緊跑ONLINE鬥快跑到安全室
我訓左落地下 D人行過5救到5止
仲用地震震走左我:@連屍到飛走左:@
囧................

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0