標題: 請問一下WIN7下 VLAN 其慢冇比 1D場唔LAG 1D 場LAG到暈呢? [打印本頁]

作者: Devilcat    時間: 2010-5-19 00:26     標題: 請問一下WIN7下 VLAN 其慢冇比 1D場唔LAG 1D 場LAG到暈呢?

我用10M 上網 應該唔關網路事 我下載有12MB
作者: alan_wong8    時間: 2010-5-19 00:28

可以嘗試使用PSP 模式.

Window 7 下vLan 經過多個月測試, 運作屬正常狀態, 唔會因為開左VLAN 而導致LAG.
作者: Devilcat    時間: 2010-5-19 00:30

係邊到更改 1時時 LAG 機能肯定冇問題
作者: ROSEpie    時間: 2010-5-19 00:32

http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... &extra=page%3D1

呢度有教..我都係WIN7, 沒有疾的情況
作者: Devilcat    時間: 2010-5-19 00:37

閃得太快睇唔明 姐係要一個一個點名?
作者: ROSEpie    時間: 2010-5-19 00:41     標題: 回復 5# 的帖子

只需找場主的名字,
再轉PSP即可
作者: Devilcat    時間: 2010-5-19 12:16

都仲係LAG 真係吹賑 一到AM時間又冇咩野架WO 到E+又LAG 但係試左下載 有9XX KB
作者: ROSEpie    時間: 2010-5-19 12:18     標題: 回復 7# 的帖子

你上網公司問題...  
作者: Devilcat    時間: 2010-5-19 12:55

但係下載速度都唔慢 火都黎埋 換埋MODEM 都係咁 試下換返XP先
作者: alan_wong8    時間: 2010-5-19 12:56

下載速度快與慢, 同網絡穩唔穩定係兩回事...

作者: ღSnsd.英〞    時間: 2010-5-19 17:33

你係咪和記架?撞網的話PSP多數幫唔到你.建議你轉HKBN吧.
作者: Devilcat    時間: 2010-5-20 01:55

以前都唔怕 係呢排先係咁最大可能係換左WIN7既事 又PING唔高 但係好似連到又連唔到線咁順下停下咁
作者: Devilcat    時間: 2010-5-20 02:00

UPNP又整過 BT又唔怕慢 靜係打vlan先係咁 唔知點解 上youtube睇章如城都唔慢 唉
作者: alan_wong8    時間: 2010-5-20 10:38

之前都已經講過Window 7 下vLan 經過多個月測試, 運作屬正常狀態, 唔會因為開左VLAN 而導致LAG.

PING TIME唔大, 唔代表冇time out 情況出現.

你可以試下自己開場的.
作者: ROSEpie    時間: 2010-5-20 10:56

好明顯係上網問題
完全和你的上下載速度無關,
作者: ღSnsd.英〞    時間: 2010-5-20 16:56

你10M想唔LAG都係問題.你有無試過轉網?

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0