標題: 砌機list 評價 [打印本頁]

作者: computer9765    時間: 2010-5-3 00:27     標題: 砌機list 評價

cpu:AMD PHENOM II X6 1090T 約hk$ 2500
fan:Cooler Master Hyper 212 PLUS hk$ 220
m/b:技嘉GA-890FXA-UD7 約hk$ 1800
ram: A-DATA XPG Gaming Series DDR3 1600 2Gx2 連散熱片 HK$ 896
hdd:WD Caviar Black 1TB 1002FAEX SATA3/64MB HK$ 745
火牛:OCZ OCZ600MXSP ModXStream Pro 600W 80Plus HK$ 679
Cooler MASTER CM 690 II Plus (Side Windows) HK$ 739
合:7579
有技嘉5850oc 有光碟機 e個list得唔得??

作者: cyyyy    時間: 2010-5-3 01:08

想問一下,你為左打咩GAME
作者: computer9765    時間: 2010-5-3 01:18

好多pc game e家d game 好鬼死lag  點知無啦啦中左個5850 想換部新 姐
作者: cyyyy    時間: 2010-5-3 09:44     標題: 回復 3# 的帖子

一定夠既,BUT....都真係幾容下,高階機黎講
BUT想講,5850對tessellation既...不如講ati...既tessellation技術比nv差,dx10下係比dx11好既(睇你玩d咩),dx11底下,好似dirt2咁,gtx480都過埋hd5970,but如果係crysis下,hd5870都超越左gtx480,因為nv d人將gf100既tessellation搞好佢,目的都係超越5870姐 ,不過就遲人地成半年先出,tesxxxxxx果個技術都唔會差得去邊
pc黎講既姐..game上...係咁睇- -..我估你唔明我講咩....

作者: twk95818    時間: 2010-5-3 16:22     標題: 回復 4# 的帖子

明顯唔明...
作者: computer9765    時間: 2010-5-3 17:51

我知唔同game 唔同卡會好d 但係n記d卡會唔會清d ? 我覺得ati up到最新板睇野都係有小小格仔
作者: cyyyy    時間: 2010-5-3 20:41     標題: 回復 6# 的帖子

應該係driver問題既姐,話說你driver用咩?10.3or10.4?hd5850?我冇記錯既話,應該清左爆格問題....(我冇玩到高階野了...5000系既野,唔多清楚),nv呢樣唔知,but我留意唔到有呢方面既投訴
作者: computer9765    時間: 2010-5-3 20:55

係咩 我10.4囉 我睇野仲有小小格囉
作者: cyyyy    時間: 2010-5-4 15:53     標題: 回復 8# 的帖子

轉反做10.3試下o唔ok
作者: computer9765    時間: 2010-5-4 19:05

我係個個月更新嫁.......
作者: cyyyy    時間: 2010-5-4 19:09     標題: 回復 10# 的帖子

唔洗....,10.4其實普通黎講係for4000以下既card用
作者: computer9765    時間: 2010-5-4 21:51

係咩-.- 都到左5月 等多幾日啦
作者: cyyyy    時間: 2010-5-5 08:22     標題: 回復 12# 的帖子

有排等....成廿幾日
作者: sapphire4890    時間: 2010-5-24 20:50

Txxxxxx果個技術係三維視覺效能     果個技術可以加多D三角形     令畫面立體D,真實D
你要六核黎做乜    衰過I5都冇用嫁wo    你買I5可以升GTX470/480     價錢平咁多     仲有I5都夠推480    GTX480仲有PhyX     打機都順過ATI喇    要玩最盡就在Nvida   要玩性價就在ATI     睇你點簡
作者: cyyyy    時間: 2010-5-25 01:30     標題: 回復 14# 的帖子

- -.....我有小小覺得你係nv迷~~.....and then打機用邊張順過ati?
作者: sapphire4890    時間: 2010-5-25 17:36

我點解係NV迷??我遲D砌機都好煩...用ATI玩GAME又有D GAME唔順     唸唸下不如加幾舊升NV好過-.-起碼個TXXXXXXX技術好過ATI好多   既然玩得高階野就米差果幾舊喇   玩得咁嬲   不如唔好玩   仲有NV出既480未必差過5970    人地出Test   2張GTX480力鬥3張5870都得    你去滄者極限睇下喇    D開箱文有D高級過EPC好多   有幾個開箱文用4張卡=.=我見480玩4張要1100W火牛兩個用電真係驚人好唔期代GF104雙芯
作者: twk95818    時間: 2010-5-25 20:40

咁你一定要去太平洋電腦網度看下拉
作者: aCE.    時間: 2010-5-25 23:47

唔識扮識
tessellation & physx勁就=打機勁
笑死
唔好話人地成日高級過hkepc
你連hkepc講過d乜你都唔知
已經有人講過tessellation & physx威唔代表打機勁.

NVIDIA GF100 係威在tessellation 而唔係真係完勝HD5970
tessellation黎講 nvidia可以好貼近HD5970
但打機效能就要視乎隻GAME支唔支援雙芯

當隻GAME支援Dual core VGA
GTX480 吸下塵先啦
作者: cyyyy    時間: 2010-5-26 02:56

好,ACE講晒我要講既野,but要睇佢幾時support lu....
BUT講野其實都係唔好咁...姐係唔好打D"唔好扮專家啦""唔識扮識"有DD比人感覺你串緊佢(其實唔係D)...唔好話佢低串...,就算係低串既都係講D客氣D野既,唔係又發生罵戰(我師父係D咁既人....~~)
加上4890,我只係覺得姐....唔洗咁嬲.....
BUT tessellation同phyx勁的而且確唔係打機勁wo...
係,我睇test 5970同480行果個...hea....姐係天堂唔知咩,果個fps差到無雷公咁遠,但係呢dirt2行起上黎5970係win左佢,姐係講真,咩都要睇下test,凔者極限都係我成日去既discuss之1
作者: sTRFsC〞mIC    時間: 2010-5-26 15:52

張list好明顯 夠 打機 凸 有 余                 
作者: JusTLoVe×棄    時間: 2010-5-26 15:54

不嬲夠...我部考古機都打機都唔lag機
作者: aCE.    時間: 2010-5-26 18:36     標題: 回復 19# 的帖子

睇唔過眼無咩辦法
成日淨係根據一個reviews 就去判定d野
係"經常性" 之前都好平心靜氣 不過佢實在太多次啦
作者: cyyyy    時間: 2010-5-27 16:37     標題: 回復 22# 的帖子

咁太多次另計......

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0