標題: 2009-11-23更新;;最終修正補丁 1.5GB完整硬碟版 安裝教學 +Q&A [打印本頁]

作者: bbb22    時間: 2009-11-21 14:58     標題: 2009-11-23更新;;最終修正補丁 1.5GB完整硬碟版 安裝教學 +Q&A

呢個POST教你一步一步
走入L4D2世界

1) 下載 完整硬碟版 1.5GB高壓縮
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=167050&extra=page%3D1

下載後見到
[attach]55966[/attach]
2) 請按 L4D2ALI213 按指示安裝

3)下載破解檔 (最終修正補丁4031 Final版本)
轉自其他論壇
引用:
安裝前確定:

1.未裝過任何補丁

2.補丁內的檔案必須一個一個覆蓋,不要整個檔案覆蓋

3.
務必跟足步驟

安裝步驟:
1.將4031 Final 補丁並覆蓋 Left 4 Dead 2
2.將4031+NOST.rar補丁並覆蓋 Left 4 Dead 2,解壓後執行(雙擊) Install.reg
3.將4031免彈Client.dll 補丁覆蓋 left4dead2\bin目錄下 Client.dll
4.將日期較至10月29日(重要)
5.雙擊rev.ini入面改名
6.按reloader.exe進入遊戲(免steam)
***務必跟足步驟***

已測試行為:
近武(不彈)
witch(不彈)
射spitter(不彈)
最後一關0/13(中亭)
電鋸(不彈)
屍群突襲(不彈)
修正所有章最後一關(不會狂出屍群突襲/Tank)
版本為最新4031

4in1下載點:
sendspace
rayfile
4) 把破解檔解壓縮
[attach]55967[/attach]

5) 跟上面步驟做

6) 按reloader.exe進入遊戲(免steam)

Q&A 二樓

作者: bbb22    時間: 2009-11-21 15:05

Q&A

1)  LOAD完GAME之後 彈左句 steam validation rejected ?

選項  -->  鍵盤/滑鼠  -->  允許使用開發人員命令列  -->  轉做己啓用
跟住禁 "~" 唔洗咁住SHIFT

就 按下"~" 鍵 然後打
sv_lan 1  跟住按ENTER
2)玩玩下彈囧?
系統日期(2008-10-29 / 2008/2009-10-22/29) 確保下載左最新補丁(上面)
3) 開GAME流程
按 revLoader.exe 開Game

4)洗唔洗更新其他野?

我冇更新其他野都玩到 照上面既指示

作者: victor06    時間: 2009-11-21 15:07

根本就可以唔洗用Steam 都得既!!!
做咩夾硬講到要用steam
作者: wo22    時間: 2009-11-21 15:07

個破解檔係邊到down?
作者: orangejuice    時間: 2009-11-21 15:08

個破解檔係邊到down????
作者: bbb22    時間: 2009-11-21 15:11

引用:
原帖由 victor06 於 2009-11-21 15:07 發表
開L4D2果時會彈野出黎
作者: victor06    時間: 2009-11-21 15:15

引用:
原帖由 bbb22 於 2009-11-21 15:11 發表

開L4D2果時會彈野出黎
係今日先有人咁lo我想講.......
我咁耐都唔洗開個steam 出泥......
琴日同人連機玩到
只係差過關既bug ja ma
作者: bbb22    時間: 2009-11-21 15:19

引用:
原帖由 victor06 於 2009-11-21 15:15 發表

係今日先有人咁lo我想講.......
我咁耐都唔洗開個steam 出泥......
琴日同人連機玩到
只係差過關既bug ja ma
前日我已經係咁
作者: tatwahui    時間: 2009-11-21 15:19

其實開game過程係點?
係米
1.開vlan.
2.開steam
3.去個file度開game?

個程式係米最新?睇post話要更新,如果吾係睇吾到人地既場(vlan)
作者: bbb22    時間: 2009-11-21 15:23

引用:
原帖由 tatwahui 於 2009-11-21 15:19 發表
其實開game過程係點?
係米
1.開vlan.
2.開steam
3.去個file度開game?

個程式係米最新?睇post話要更新,如果吾係睇吾到人地既場(vlan)
3) 開GAME流程
StartSmd.bat 開Steam 登入
    開vlan
        係left 4 dead 2 目錄下  按left 4 dead 2.exe開game
            enjoy
*唔洗更新

作者: bbb22    時間: 2009-11-21 15:45

咁好既野唔好比佢沉
作者: wtf1997    時間: 2009-11-21 15:46

點解我入左vLan-->l4d2 02都搵唔到ser既..我D fd都話搵到喎

作者: 53541234    時間: 2009-11-21 16:00

我跟全黎做 彈game囉,沒錯我係禁到exe入去,但係入唔到目錄
作者: Mr.銘    時間: 2009-11-21 16:02

唔得wo
        係left 4 dead 2 目錄下  按left 4 dead 2.exe開game
佢話我 未開既.我開左la wo
作者: bbb22    時間: 2009-11-21 16:04

引用:
原帖由 Mr.銘 於 2009-11-21 16:02 發表
唔得wo
佢話我 未開既.我開左la wo
未開STEAM?

開STEAM.................
作者: lkk20662066    時間: 2009-11-21 16:04

希望可以啦...
作者: 口刁_你    時間: 2009-11-21 16:05

我load緊人地場 彈機喎 次次都係咁 我有朋友都係咁 點解決?
作者: bbb22    時間: 2009-11-21 16:06

引用:
原帖由 口刁_你 於 2009-11-21 16:05 發表
我load緊人地場 彈機喎 次次都係咁 我有朋友都係咁 點解決?
自己開場試下///
作者: Shadie    時間: 2009-11-21 16:14

點解我用startsmd黎開steam 佢話unable to load library smd.dll, Win32 error 126 之後一堆睇唔明既文字
作者: 牙明k    時間: 2009-11-21 16:18

開steam可以連到steam

cod6 都係
作者: bbb22    時間: 2009-11-21 16:20

引用:
原帖由 Shadie 於 2009-11-21 16:14 發表
點解我用startsmd黎開steam 佢話unable to load library smd.dll, Win32 error 126 之後一堆睇唔明既文字
將成個steam破解檔全部檔案擺入去steam目錄
作者: 魔撒    時間: 2009-11-21 16:21

樓主

就算入左咩區都係
sv_lan 1  唔會有4- -
作者: hkkn    時間: 2009-11-21 16:21

ccccccccccccccccccccc
作者: 53541234    時間: 2009-11-21 16:26

開左steam 都唔得,點算丫
作者: spe05093    時間: 2009-11-21 16:35

Could not get client.dll interface from library client
How to do?
作者: bbb22    時間: 2009-11-21 16:42

引用:
原帖由 spe05093 於 2009-11-21 16:35 發表
Could not get client.dll interface from library client
How to do?
用左坊間流傳的client補丁?
作者: bbb22    時間: 2009-11-21 16:43

引用:
原帖由 魔撒 於 2009-11-21 16:21 發表
樓主

就算入左咩區都係
sv_lan 1  唔會有4- -
睇某個post話 個數字係 代表個區
我打sv_lan 4 都同一效果
作者: spe05093    時間: 2009-11-21 16:47

引用:
原帖由 bbb22 於 2009-11-21 16:42 發表

用左坊間流傳的client補丁?
ya...唔可以用=.=?
作者: lkk20662066    時間: 2009-11-21 16:48

依家用近武會唔會彈??
作者: ﹏NaTuRe乂雪    時間: 2009-11-21 16:49

我安裝時去到Park01_008果到 要我略過先裝到
可唔可以比008果個野比我
作者: bbb22    時間: 2009-11-21 16:52

重新dl過1,5gb果個
作者: spe05093    時間: 2009-11-21 16:52

client.dll <有冇人可以上載?THX,要l4d2本身果個唔係坊間果個
作者: plo455265    時間: 2009-11-21 16:54

樓主,搞左我好耐..一直都見唔到場-.-"打哂你SV_LAN,重又重裝過...單機玩唔怕彈,版本係4001,我係DL1.5GB既...但係都係見唔到場LOR
作者: 天道總司    時間: 2009-11-21 16:57

我而家入到game 但係 無槍聲 無人聲 有無人知點搞
作者: hth15    時間: 2009-11-21 16:59

點解我一LOADING完就會彈既-.-
依足程式做喇啵...
作者: sanzo123    時間: 2009-11-21 17:09

我都係阿...load完就彈 再唔係就話我未開steam 但係我一定開左囉 重用左果個StartSmd黎開架
作者: adidas234468    時間: 2009-11-21 17:11

玩果時d 槍聲好細聲
正常?
作者: bbb22    時間: 2009-11-21 17:15

引用:
原帖由 spe05093 於 2009-11-21 16:52 發表
client.dll  
我比你.........
附件度
作者: ﹏NaTuRe乂雪    時間: 2009-11-21 17:16

引用:
原帖由 bbb22 於 2009-11-21 16:52 發表
重新dl過1,5gb果個
我重新dl重新on 都唔得呀 比008果個我喇-_- 唔該
作者: bbb22    時間: 2009-11-21 17:16

引用:
原帖由 plo455265 於 2009-11-21 16:54 發表
樓主,搞左我好耐..一直都見唔到場-.-"打哂你SV_LAN,重又重裝過...單機玩唔怕彈,版本係4001,我係DL1.5GB既...但係都係見唔到場LOR
左下角唔見場?? 會唔會vlan未入區 同 個區冇人開?
作者: bbb22    時間: 2009-11-21 17:17

引用:
原帖由 ﹏NaTuRe乂雪 於 2009-11-21 17:16 發表
我重新dl重新on 都唔得呀 比008果個我喇-_- 唔該
安裝果度? 我比唔到你...佢壓縮左係個安裝程式度
作者: bbb22    時間: 2009-11-21 17:17

引用:
原帖由 天道總司 於 2009-11-21 16:57 發表
我而家入到game 但係 無槍聲 無人聲 有無人知點搞
係選項度睇下
作者: bbb22    時間: 2009-11-21 17:18

引用:
原帖由 hth15 於 2009-11-21 16:59 發表
點解我一LOADING完就會彈既-.-
依足程式做喇啵...
睇q&a...................
作者: y_k    時間: 2009-11-21 17:18

我都係左下角唔見場,,,,我部機vista 1.gb版本.入哂vlan區.  但係我開場成功.就係見唔到人地d場.,幫幫手唔該!
作者: hth15    時間: 2009-11-21 17:18

引用:
原帖由 sanzo123 於 2009-11-21 17:09 發表
我都係阿...load完就彈 再唔係就話我未開steam 但係我一定開左囉 重用左果個StartSmd黎開架
情況完成一樣 囧""
作者: ﹏NaTuRe乂雪    時間: 2009-11-21 17:21

引用:
原帖由 bbb22 於 2009-11-21 17:17 發表

安裝果度? 我比唔到你...佢壓縮左係個安裝程式度
唔係呀 我去到 Park01_008果到 要我略過 我淨係冇左008個file 但玩到 但入面好多ERROR字 冇左勁多模組
作者: 54698127    時間: 2009-11-21 17:24

雪..你連到?
作者: au602    時間: 2009-11-21 17:24

我照你方法..但係一開game個陣就彈呢個.....係咩事呢????????????
作者: ﹏NaTuRe乂雪    時間: 2009-11-21 17:25

引用:
原帖由 54698127 於 2009-11-21 17:24 發表
雪..你連到?
我連到呀 但都係勁多ERROR
作者: 魔撒    時間: 2009-11-21 17:27

引用:
原帖由 ﹏NaTuRe乂雪 於 2009-11-21 17:21 發表
唔係呀 我去到 Park01_008果到 要我略過 我淨係冇左008個file 但玩到 但入面好多ERROR字 冇左勁多模組
而加畀你=,=upload緊
作者: ﹏NaTuRe乂雪    時間: 2009-11-21 17:27

t3t`` 我等左你成個鐘喇`
作者: 天道總司    時間: 2009-11-21 17:29

引用:
原帖由 bbb22 於 2009-11-21 17:17 發表

係選項度睇下
較到最盡了都係無
作者: 54698127    時間: 2009-11-21 17:29

我連唔到t_t
作者: 魔撒    時間: 2009-11-21 17:31

引用:
原帖由 ﹏NaTuRe乂雪 於 2009-11-21 17:27 發表
t3t`` 我等左你成個鐘喇`
你想我上載定msn send- -?
作者: 殺蟲劑乂屎    時間: 2009-11-21 17:43     標題: 開唔到game啊

一入game就彈 幫幫手.........
作者: ﹏NaTuRe乂雪    時間: 2009-11-21 17:46

MSN la   [email protected]
作者: hth15    時間: 2009-11-21 17:59

都係唔WORK啵
重裝過都係LOADING完即彈
因咩解究呀???
作者: ﹏NaTuRe乂雪    時間: 2009-11-21 18:00

魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒魔撒
作者: 54698127    時間: 2009-11-21 18:03

我想問個crack檔
係擺係d:/leaf 4 dead 2 定係d:/leaf 4 dead 2 入面既leaf 4 dead2
作者: 天道總司    時間: 2009-11-21 18:40

點先連到線?
作者: KK_1999    時間: 2009-11-21 18:56

我尋日都可以連到機,今日入咩場都話從遠IP無法加入其他單人game
作者: Utopia-Treasure    時間: 2009-11-21 19:13

唔work既 load完movie彈game
4) 再開Steam      <--要用埋StartSmd.bat黎開STEAM

9) 到"Left 4 Dead 2"這個目綠 按 left4dead2.EXE 開L4D2 (1定要開STEAM同用STATSMD.BAT開STEAM
作者: ◇笨小雞※    時間: 2009-11-21 19:42

成日彈GAME...........
作者: Utopia-Treasure    時間: 2009-11-21 19:44

大家聽我講 去游X網 搵11月21號 版本4027果個post 更新
最起碼我work
作者: 尐洛xP    時間: 2009-11-21 19:48

我正係想知 有冇開番版ser既開ser器~_~?想玩對抗

同埋1.5GB版拎唔到可樂同電鋸果D問題 點解決?
作者: 你同新手玩    時間: 2009-11-21 19:57

如果用steam黎開game就要用steam
作者: 天道總司    時間: 2009-11-21 19:58

仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線
作者: orangejuice    時間: 2009-11-21 19:59

點先唔彈game?????????
作者: 天道總司    時間: 2009-11-21 20:07

下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線仲係彈game 玩玩下就彈 同埋連唔到線
作者: nestea    時間: 2009-11-21 20:08

我想問宜家系用乜開場架?

作者: 光a3a    時間: 2009-11-21 21:08

我入到game反白哂咩都睇唔到點解會咁[attach]56031[/attach]
作者: 虛化ㄨ平子    時間: 2009-11-21 21:09

死左之後變等復活戈陣會彈左...
作者: 天剎.風    時間: 2009-11-21 21:14

引用:
原帖由 Utopia-Treasure 於 21-11-2009 07:13 PM 發表
唔work既 load完movie彈game
4) 再開Steam      <--要用埋StartSmd.bat黎開STEAM

9) 到"Left 4 Dead 2"這個目綠 按 left4dead2.EXE 開L4D2 (1定要開STEAM同用STATSMD.BAT開STEAM)
我開左Steam之後去到登入果到未打
走去開StartSmd.bat
跟住先登入
之後就開left4dead2.EXE 開L4D2
睇movie
之後彈game
其實我既步驟係錯邊到
作者: waiyinlwy    時間: 2009-11-21 21:16

thank you哂你
作者: 鬼魅淙    時間: 2009-11-21 22:09

引用:
原帖由 bbb22 於 2009-11-21 17:18 發表

睇q&a...................
你話入選項之後較野..我地連目錄都入吾到啵/口\點入選項?
吾該你先甘辛苦
作者: -文爺    時間: 2009-11-21 22:11     標題: 我想問下一係遊戲入面點樣打字!!

同上,能答嗎    我想問下一係遊戲入面點樣打字!!我想問下一係遊戲入面點樣打字!!我想問下一係遊戲入面點樣打字!!我想問下一係遊戲入面點樣打字!!
作者: lunafrank    時間: 2009-11-21 23:20

我係steam搵唔到個 StartSmd.bat ??係邊(會唔會我del左)?
重有要不要將成個"Left 4 Dead 2"個"Steam\steamapps"到??

作者: lovesikfai    時間: 2009-11-21 23:25

請問點先可以整返d字係中文(d主角講野既字)
作者: 我我是木偶    時間: 2009-11-22 11:36

我有野問~~~~~~~~StartSmd.bat 有咩用 我開左佢無野彈出泥
作者: 我我是木偶    時間: 2009-11-22 11:39

彈game
~~~~~~有咩問題
作者: 我我是木偶    時間: 2009-11-22 11:40

我開StartSmd.bat 在開stame 在係left開game 有咩問題
作者: yauyiuchung39    時間: 2009-11-22 14:15

作者: violence716    時間: 2009-11-22 16:54

我彈game呀.睇完開場動畫即彈=v=話我Enigine Error!!!我頂=v=
有咩問題呢師兄?
作者: 殺我做乜鳩    時間: 2009-11-22 17:26

同84樓一樣.....
                Engine Error
No permissions to run 'left4dead2'
作者: zhuzhi118    時間: 2009-11-22 17:55

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
作者: ts1123323    時間: 2009-11-22 18:21

我好似樓主所講~但係我用l4d2 exe入佢去到loading入場個時就會彈左個steam valixxxxx reject 出返主目錄~但係我用reloader入~玩到但係玩玩下會彈game~點搞~!?
作者: 36133121qq    時間: 2009-11-22 18:29

有冇人成功呀呀呀呀呀呀呀呀
作者: yurinalove    時間: 2009-11-22 18:34

隻game話我解析度唔岩..唔識整= =""
作者: bbb22    時間: 2009-11-23 23:10

頂翻上去先cccccccccccccc
作者: koklimabc    時間: 2009-11-24 02:37

我用过。不错
作者: smallbenben    時間: 2009-11-24 17:27

2)玩玩下彈囧?
改系統日期(2008-10-29 / 2008/2009-10-22/29) 確保下載左最新補丁(上面)
E個即係點解,...點改..我唔明=口=
作者: bbb22    時間: 2009-11-25 18:11

:victory:
作者: allanlun    時間: 2009-11-26 09:09

thx,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
作者: 乂雄乂    時間: 2009-11-26 17:07

用呢個會唔會搵到場!?!?!?
作者: nightfly12    時間: 2009-11-26 18:10

其實咩野叫覆蓋?   要點覆蓋?
作者: 蠻鬥士    時間: 2009-11-27 21:08

個post改了
請問以前果d 唔係4031版 但想用以上的更新 是否要重裝?
作者: dicky5678    時間: 2009-11-27 23:58

有冇巴打係用vista玩,我用vista 玩vlan版l4d2,跟足指示dl入game後搵唔到server。爬左d post之後發現有人用vista玩都係同我既情況一樣,搵唔到server,單人用sv_lan 1 + 改系統日期就ok玩到
明明vlan版既l4d搵到server。

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0