標題: AMD 信長盃4 砌機優惠 (14/1/2010優惠期延長,價錢更新) [打印本頁]

作者: alan_wong8    時間: 2009-10-16 14:52     標題: AMD 信長盃4 砌機優惠 (14/1/2010優惠期延長,價錢更新)

AMD 信長盃4 砌機優惠 (優惠期直至2010年2月28日)
一切價錢只供作參考, 如欲獲得最新價錢, 請致電2387 3177或親臨vLan shop 查詢

黎vLan shop 購買信長盃4的優惠:
即送vLan  VIP 會藉一個(半年), 及現金折扣$50(現金折扣直至2月28日)
引用:
LCD MON 價將會同電腦節同價 (14/1/2010 至18/1/2010)
ps. 只限電腦節期間
預訂方法:
直接去代理商到購貨然後安裝(需要繳交訂金 $500到vLan shop 鋪面, 或存入vLan shop 銀行戶口).
vLan SHOP 銀行戶口號碼:
   恆生銀行
   IPVE
   385-758131-883
入數後請致電到vLan shop Tel: 23873177, 確認已過數及選擇砌機組合
凡於當日下午3時前落訂(透過銀行落訂者, 需於當日下午3時前通知, 否則不可即日取機.), 可於即日晚上取機.(只限特別優惠套裝)
引用:
AMD 優惠套裝: (電腦性能簡單評測: 請按此)
(整體性能可媲美AMD SET B 套裝)
CPU:    AMD X2 DUAL CORE ADX245OCGQ X240 CPU [AM3] (2.8GHz)
M/B:     BIOSTAR TA770E3
RAM:    A-DATA DDR3 1333 2GBx2 (4GB)
HDD:    Western Digital WD6400AARS (640GB, SATA-2, 64M)
DRW:   HP DVD1260I/HK 24x±R, 8±R(DL); CD: 8xR, 32xRW
(如無貨, 可能會轉用其他型號DVD 燒碟機.)
VGA:    Colamax HD5750 1GB DDR5
PSU:     Cooler Master XP460 eXtreme Power Plus 460W
Case:   Gigabyte GZ-X8 或 Cooler Master e-Lite 33X 系列
O/S:      Microsoft Window XP Pro. (OEM, SP3, 正版)

只售: $4,250 (已包括所有安裝費用)
引用:
IPvE vLan 會員專享優惠
優惠一. 加$300 可升級CPU 至AMD 全新Athlon 4核AMD Athlon II x4 630 (2.8GHz);
優惠二. 可以以優惠價$120 購買Microsoft Wired Optical Desktop 500 鍵盤套裝一套;
優惠三. 可以以加$200 可升級至Western Digital WD10EADS/ERDS (1TB, SATA-2, 32M, IntelliPower) 高容量1TB 硬碟;
優惠四. 可以以優惠價$310 購買AVerMedia AVerTV Super DMB750 DMB-TH PCI-E TV Card 高清數碼電視接收卡;
優惠五. 加$700 升級Window 7 Home Premium 家庭高級版系統 (OEM, 繁體中文版)*

*選擇優惠五時只會擁有單一Window系統(Window 7), 千萬不要誤會會有雙Window 系統(WIN XP + WIN 7).
引用:
套裝特色:
-使用Arclic Silver 5 專業CPU 散熱膏,令CPU 散熱更好;
-使用Cooler Master eXtreme Power Plus火牛, 2年保養;
-火牛特色
-使用Western Digital 硬碟, 可以長時間操作, 壽命特長;
-支援千兆(Gigabit)網路介面;
-使用ATi HD5750 GDDR5 1GB 顯示卡打機, 睇高清無問題, 40nm 技術慳電, 性能高, 支援DX11.
-主機板支援新一代45nm AMD AM3處理器;
-機箱採用技嘉專業機箱, 內置前後12CM 靜音風扇, 加強散熱對流, 令散熱速度更快、更靜;
(如使用Cooler Master e-lite334 或e-Lite335, 將會附送前置12CM 風扇一隻)

"立即到vLan shop 或電話預訂 (電話:23873177), 地址: 深水埗深之都 2/F 48-49舖
深水埗地鐵站D1 出口 "

作者: alan_wong8    時間: 2009-10-16 14:53

引用:
AMD 優惠套裝二.
CPU:    AMD PHENOM II X4 955 CPU (4核心)
M/B:     BIOSTAR TA770E3
RAM:    A-DATA DDR3 1333 2GBx2 (4GB)
HDD:    Western Digital WD6400AAKS (640GB, SATA-2, 16M)
DRW:   HP DVD1260I/HK 24x±R, 8±R(DL); CD: 8xR, 32xRW
(如無貨, 可能會轉用其他型號DVD 燒碟機.)
VGA:    Colamax HD5750 1GB DDR5
PSU:    Cooler Master Real Power 460W 80plus
Case:    Gigabyte X4, X5, 或X8 / Cooler Master e-Lite 33X 系列
O/S:    Microsoft Window XP Pro.(OEM, SP3, 正版)

只售: $5,160 (已包括所有安裝費用)
引用:
優惠一. 可以加$300 升級顯示卡到ATi HD5770 1GB GDDR5
優惠二. 可以以優惠價$120 購買Microsoft Wired Optical Desktop 500 鍵盤套裝一套;
優惠三. 可以加$200 可升級至Western Digital WD10EADS/ERDS (1TB, SATA-2, 32M, IntelliPower) 高容量1TB 硬碟;
優惠四. 可以以優惠價$310 購買AVerMedia AVerTV Super DMB750 DMB-TH PCI-E TV Card 高清數碼電視接收卡
;
優惠五. 加$700 升級Window 7 Home Premium 家庭高級版系統 (OEM, 繁體中文版)*

*選擇優惠五時只會擁有單一Window系統(Window 7), 千萬不要誤會會有雙Window 系統(WIN XP + WIN 7).
引用:
套裝特色:
-使用Arclic Silver 5 專業CPU 散熱膏,令CPU 散熱更好;
-使用Cooler Master Real Power Pro 80Plus火牛, 5年保養;
-火牛特色
-符合最新節能需求,獲得80 PLUS 銅牌認證;
-使用Western Digital 硬碟, 可以長時間操作, 壽命特長;
-支援千兆(Gigabit)網路介面;
-使用ATi HD5750 GDDR5 1GB
顯示卡打機, 睇高清無問題, 40nm 技術慳電, 性能高, 支援DX11.
-主機板支援新一代45nm AMD AM3 4核心處理器;
-機箱採用技嘉專業機箱, 內置前後12CM 靜音風扇, 加強散熱對流, 令散熱速度更快、更靜;
(如使用Cooler Master e-lite334 或e-Lite335, 將會附送前置12CM 風扇一隻)

"立即到vLan shop 或電話預訂 (電話:23873177), 地址: 深水埗深之都 2/F 48-49舖
深水埗地鐵站D1 出口 "

作者: qazaqaz123    時間: 2009-10-16 21:28

不會出intel的嗎=_+?~~~~~
作者: alan_wong8    時間: 2009-10-16 22:32

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2009-10-16 21:28 發表
不會出intel的嗎=_+?~~~~~
應該不會了
Intel 必定要出i5 及i7了...
作者: SEIKORY    時間: 2009-10-17 07:50

為什麼出xp 牛既..
同埋呢 240 推5750
你地會唔會幫客超超佢..
作者: qazaqaz123    時間: 2009-10-17 09:27     標題: 回復 5# 的帖子

如果超既話可能超原就咁定比你,唔包穩定@@""(唔知=v=)
作者: alan_wong8    時間: 2009-10-17 11:37

唔會超頻
作者: samkong123    時間: 2009-10-17 12:04     標題: ...

下 500 多好 ......................................
作者: aCE.    時間: 2009-10-18 10:24     標題: 回復 5# 的帖子

5750效能跟4850 相若. 240絕對夠推.
而且基本上已唔使再超.
作者: Ev-forever    時間: 2009-10-18 12:35

半年vip會唔會少左d....
作者: qazaqaz123    時間: 2009-10-18 15:11

vip有咩用以@@???????????
作者: sapphire4890    時間: 2009-10-18 17:43

5750同4850相若 咁多人驚
作者: 〝豬仔包〞    時間: 2009-10-23 16:54

alan_wong8 呀!!我想要AMD 優惠套裝二!但係佢幾多GHz   2.8就ok  2.6的話可唔可以加$200換2.8

有咩野可以找我   msn: [email protected]   THZ  好想有勁機^^
作者: alan_wong8    時間: 2009-10-23 18:36

4核心 955 應該係3.0GHz
我無MSN
作者: 君子    時間: 2009-10-30 21:12

冇想買,冇錢買
作者: 倉鼠    時間: 2009-10-31 09:52

如果有得信用卡分期 就好 - - 一次比唔起呀~~
作者: alan_wong8    時間: 2009-10-31 11:02

單係我要比番銀行既手續費都已經要蝕錢
作者:  小月(κ)    時間: 2009-11-2 18:55

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2009-10-16 14:52 發表
黎vLan shop 砌機的優惠:
凡到vLan Shop 購買組裝機,即送vLan  VIP 會藉一個(半年)

預訂方法:
直接去代理商到購貨然後安裝(需要繳交訂金 $500到vLan shop 鋪面, 或存入vLan shop 銀行戶口).
vLan SHOP 銀行戶口號碼: ...
應該系優惠吾系傻惠...第三同第四點打錯了...
作者: [X]巴﹏tD    時間: 2009-11-4 19:34

有冇送貨??要加幾錢
作者: alan_wong8    時間: 2009-11-4 20:20

有送貨加$150
作者: Super★Son    時間: 2009-11-6 19:43

支持支持
作者: hk1537    時間: 2009-11-8 15:47     標題: 回復 9# 的帖子

絕對推唔到囉,i7都要超頻去推佢加效率
作者: 賓尼._.    時間: 2009-11-10 13:38

引用:
原帖由 hk1537 於 2009-11-8 15:47 發表
絕對推唔到囉,i7都要超頻去推佢加效率
基本上依家GPU技術已超越CPU技術
經我測試 4870*2 在i7-920 上需要4.3G 才可以完全推盡
而5870 都需要4.2g-4.3g
57xx 呢D中低階5系卡,只用955 呢D 接理就可以推盡
,所以如無做測驗別要亂推測
作者: alan_wong8    時間: 2009-11-10 13:44     標題: 回復 23# 的帖子

我想5870 還需要CPU 再高效能, 先會發揮得更好.
作者: 賓尼._.    時間: 2009-11-10 14:03

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2009-11-10 13:44 發表
我想5870 還需要CPU 再高效能, 先會發揮得更好.
我已成功使用未超的4870*2 跑分打低了未超5870,原因他的clock 不夠高,推不盡5870呢

,但我是使用4.4G 的920,別人是使用4.2G的920,想信在家在4.4G 5870還會強點兒!

作者: alan_wong8    時間: 2009-11-10 14:32

能有測試圖片分享嗎?
作者: 賓尼._.    時間: 2009-11-10 15:01

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2009-11-10 14:32 發表
能有測試圖片分享嗎?
需要放左什麼板?vLan Shop 服務區?
先說一下,我在別的網也有出過測試,但在這就真的沒有,而且本人在不同的網有不同的名...
因為DFI X58 UT T3eH8 這板子送了回台灣修理,所以流失了部份的測試圖

作者: alan_wong8    時間: 2009-11-11 09:50

發到電腦區中:O
作者: 賓尼._.    時間: 2009-11-11 13:48

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2009-11-11 09:50 發表
發到電腦區中:O
哈哈...看到了....一會就發吧
已發了4個測試的post....小弟技術有限,不要見怪
另外係我發了在[url=forumdisplay.php?fid=52]電腦技術交流區[/url]...唔知有沒有錯呢

作者: twk95818    時間: 2009-11-17 18:55

a可以同b差唔多?咁b多左咩好野?玩唔玩到l4d2,有無得平少少?順便問下GHz and 4核心是啥- -?ghz前面既數字愈大愈好??再順便問埋xp同vista有咩分別。正版又同番版有咩分別

作者: alan_wong8    時間: 2009-11-17 19:03

A同B 既效能始終有分別...
B既4核心CPU 較A 的兩款CPU 核心性能為更好/

玩到, 已經好平...你試下出去問價就知道了
現時CPU 已經唔再主要睇Ghz 了...
作者: twk95818    時間: 2009-11-17 19:06     標題: 回復 31# 的帖子

咁我見到a可以變做4核。。咁同B既4核有無分別??我係電腦白痴,得閒會出黎看下。咩係開核
作者: alan_wong8    時間: 2009-11-17 19:10

引用:
原帖由 twk95818 於 2009-11-17 19:06 發表
咁我見到a可以變做4核。。咁同B既4核有無分別??我係電腦白痴,得閒會出黎看下。咩係開核
有分別~
效能上始終係B 的取勝...
開核, 只係將本身唔穩定既核心開出黎用.~
基本上, VLAN SHOP 係唔建議用家去開
作者: twk95818    時間: 2009-11-17 20:51     標題: 回復 33# 的帖子

A套可否順暢玩L4D2?因為我部機唔知玩唔玩到L4D2
作者: alan_wong8    時間: 2009-11-17 21:26

可以~
作者: howatson    時間: 2009-11-18 19:35

我想問有咩又平又正ga notebook推介@@
要玩到魔獸世界唔lag!
作者: alan_wong8    時間: 2009-11-18 19:51

冇可能~
作者: 專收火雞皮    時間: 2009-11-20 22:14

我想問-__-'
IPvE vLan 會員係指d咩
作者: alan_wong8    時間: 2009-11-20 22:33

即係指vlan 既會員.
作者: 小宏-3-    時間: 2009-11-20 22:35     標題: 回復 39# 的帖子

咁即係 係呢到開個ac 都可以有果d優惠-,-?
作者: alan_wong8    時間: 2009-11-22 00:01

作者: mis99042    時間: 2009-11-22 19:02

Cooler Master XP460 eXtreme Power Plus 460W推HD5750 1GB DDR5
危左少少
作者: alan_wong8    時間: 2009-11-22 19:22

絕對足夠有餘-.-"
作者: Professional    時間: 2009-11-22 19:59

想問下唔要window有冇得平D?
作者: alan_wong8    時間: 2009-11-22 20:16

引用:
原帖由 Professional 於 2009-11-22 19:59 發表
想問下唔要window有冇得平D?
扣除番Window item 費用
作者: FuNg鋒    時間: 2009-11-24 21:33

係唔係2張都玩到L4D???
作者: alan_wong8    時間: 2009-11-25 00:05

yes~無問題~
作者: ausaka999    時間: 2009-11-26 10:27

x2換x4 加300 有冇咁貴

第一果set自己搞3500左右落樓 收貴左喎
作者: ausaka999    時間: 2009-11-26 10:28

460推又真係危左d 半年死一次牛 建議550w以上
作者: alan_wong8    時間: 2009-11-26 11:02

引用:
原帖由 ausaka999 於 2009-11-26 10:27 發表
x2換x4 加300 有冇咁貴

第一果set自己搞3500左右落樓 收貴左喎
有冇咁貴, 咁你自己計番究竟需唔需要咁多吧.

$3500落樓, 麻煩你試下將成套LIST既總價先計一次吧

火牛W 數越大唔係越好.
作者: azxcvos123    時間: 2009-11-27 21:46

HD5750性价比唔系甘高喔。E加系过渡期,等NV处左GTX300,压一压HD5000系列噶显卡先啦。鹅准备要买HIS HD4850
作者: aCE.    時間: 2009-11-28 14:04     標題: 回復 51# 的帖子

咁係咪即係要等到明年Q2先好買5系卡?(GT300 Q2先推出)
呢次ATI推出新卡 個定價明顯非常合理
作者: sapphire4890    時間: 2009-11-29 09:57

5750不如4870 好似係4870勁D啵~~
作者: XIII1992    時間: 2009-11-29 10:39

HD5750.........
残废的卡,低不成高不就,开了DX11也就20多帧的样子
作者: 7ka    時間: 2009-11-29 15:46

lol....amd org hs use AS5
作者: FuNg鋒    時間: 2009-12-5 18:38

AMD 優惠套裝係唔係夠晒玩L4D2果D GAME嫁?
作者: alan_wong8    時間: 2009-12-6 00:38

引用:
原帖由 FuNg鋒 於 2009-12-5 18:38 發表
AMD 優惠套裝係唔係夠晒玩L4D2果D GAME嫁?
玩到L4D2
作者: sapphire4890    時間: 2009-12-6 09:31

個個都係5750...有冇搞錯呀 DX11最低果個- -DX10,9  連上代4系個4870都勁過你...又平過你...開個4系比窮人汁下貸
作者: Xyz玩野    時間: 2009-12-10 13:16

順唔順架,玩信會唔會lag機
作者: alan_wong8    時間: 2009-12-10 14:15

引用:
原帖由 Xyz玩野 於 2009-12-10 13:16 發表
順唔順架,玩信會唔會lag機
你指邊套??
作者: yypsxxxxxx    時間: 2009-12-13 23:54

= =4.5K就用呢個la:  咁少budget 畀我唔會買正版windows
AMD PhenomIIx4 925 AM3 CPU
ASRock M3A770DE
Patriot DDR3-1600 4GB Kit
Seagaye 500GB SATAII HDD
LG GH22NS SATA DVD/RW
HIS HD5750 1GB GDDR5
Cooler Master E-Lite 334 ATX Case
ACBel iPower 510W Power
Xigmatek 12cm Fan
作者: hho7810    時間: 2009-12-15 11:35

内地会员怎么买呀

作者: alan_wong8    時間: 2009-12-15 13:01

引用:
原帖由 hho7810 於 2009-12-15 11:35 發表
内地会员怎么买呀
其實內地的會員, 我會建議在內地買...因為過關打稅好高 還有運輸費.
作者: Myth_皓月    時間: 2009-12-18 12:19

我想問幾年後d game大概到咩級數..要用咩機先玩到..因為我在高登砌機不足半年|@@砌左我3000蚊...不過xp都用唔哂d料>_<...
幾年後有冇d 8核心果d@@
作者: alan_wong8    時間: 2009-12-18 14:49

引用:
原帖由 Myth_皓月 於 2009-12-18 12:19 發表
我想問幾年後d game大概到咩級數..要用咩機先玩到..因為我在高登砌機不足半年|@@砌左我3000蚊...不過xp都用唔哂d料>_
無人知去到咩級數.
現時既機, 應付呢兩至三年既遊戲都冇問題
會有更多核心
作者: Reborn云_xyz    時間: 2009-12-23 15:19

咁平既~~幾錢一部 都想整番部
作者: BlAcK★殤曖    時間: 2010-1-2 23:35

正啊
得閒又砌番部先
咁抵
作者: FuNg鋒    時間: 2010-1-15 19:02

唔要window平到幾多..唔該講黎聽下
作者: FuNg鋒    時間: 2010-1-15 19:08

我想問..唔要window平多小錢..
同埋set A可唔可以都加300轉5770= =?
作者: alan_wong8    時間: 2010-1-15 19:20

唔要Window 平300
可以轉5770 但係x240 發揮5770 冇咁好....
作者: 魚 蛋    時間: 2010-2-5 19:03

想問AMD 優惠套裝1
同AMD SET B有D咩分別??
作者: alan_wong8    時間: 2010-2-5 19:10

優惠套裝1, 比SET B 既CPU 少兩個核心同冇送keyboard 套裝, 但係有正版WINDOW.同埋多2GB RAM.另外優惠套裝1, HDD 容量比AMD SET B 多320GB.
作者: exe99999    時間: 2010-2-18 10:07

我想問下 砌機優惠A,B價錢有沒改變
作者: alan_wong8    時間: 2010-2-19 00:12

暫無改變.
作者: alan_wong8    時間: 2010-2-25 16:31

此主題將會關閉, 由此另一主題繼續
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=196717

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0