標題: 如果bio hazard出到好似left 4 dead咁.... [打印本頁]

作者: gabrielwong216    時間: 2009-10-11 20:34     標題: 如果bio hazard出到好似left 4 dead咁....

最好就可以玩齊bio hazard咁多主角和咁多大佬(而且主角有不同的槍械加能力)

其實如果真係咁,一定係玩家之福!!!

比我我會用域斯加!!!!(用刀仔打大佬!!!!!)

真的有點兒想和capcom反應下.....
作者: 內臟‧肢解    時間: 2009-10-11 21:03

兩隻game唔同 冇得比

作者: alicefox    時間: 2009-10-11 21:07

l4D點可以同BIO比 L4D永遠都係開槍 推人 手流彈 仲有D咩
BIO 又有體術 又有升武器 最重要一點係 頻死狀態 L4D實在太長
加上 L4D 太多野都唔合比例 同BIO唔同
L4D 可以唔洗理同伴過關
BIO呢 一死你都玩完
多都講唔哂既差距 同CAPCOM講都無用

作者: summa    時間: 2009-10-11 22:08

最簡單BIO可以做到,就係一路行,一路射,啲喪屍迫到埋身都唔向後退射,唔合邏輯

作者: GuilinRice    時間: 2009-10-11 22:27

你同Turtle Rock  & CAPCOM 講啦
作者: 紀敏    時間: 2009-10-11 22:29

引用:
原帖由 summa 於 11-10-2009 10:08 PM 發表
最簡單BIO可以做到,就係一路行,一路射,啲喪屍迫到埋身都唔向後退射,唔合邏輯
這問題出在有沒有射擊姿勢.
其實對比返兩隻GAME...
BIO 如果出到好似L4D咁你就唔洗玩了
跳樓都唔掂!
BIO D屍 識渣槍~矛~識避子彈~識避火箭炮~跳擊~渣火箭炮~閃光彈~識咬人~
如果再加埋L4D喪屍快速跑的特質.不用玩了 留給神手玩吧
作者: GuilinRice    時間: 2009-10-11 22:37

引用:
原帖由 紀敏 於 2009-10-11 22:29 發表

跳樓都唔掂!
BIO D屍 識渣槍~矛~識避子彈~識避火箭炮~跳擊~渣火箭炮~閃光彈~識咬人~
如果再加埋L4D喪屍快速跑的特質.不用玩了 ...
識避子彈已經死得=   ="  
仲要拎RPG射你
開番隻「生化危機X:All 4 Dead」都得
作者: summa    時間: 2009-10-11 23:04

引用:
原帖由 紀敏 於 2009-10-11 22:29 發表

跳樓都唔掂!
如果再加埋L4D喪屍快速跑的特質.不用玩了 ...
我只係想BIO可以一路行,一路射啫,唔駛加L4D嘅元素落去

只係一個咁簡單嘅要求,其他嘢唔好變

作者: qazaqaz123    時間: 2009-10-12 17:08

capcom會同v記傾咩=w=我覺得冇咩可能~~~~
capcom比較強我覺得
作者: Nightmare夢    時間: 2009-10-12 22:36

引用:
原帖由 summa 於 2009-10-11 23:04 發表

我只係想BIO可以一路行,一路射啫,唔駛加L4D嘅元素落去

只係一個咁簡單嘅要求,其他嘢唔好變
禁樣隻GAME會易玩左好多

=========================================

回返上面先,我認為兩個公司各方面既風格都吾同

冇得話邊個強d
作者: MANYA_TIK    時間: 2009-10-13 02:27

L4D係創新喪屍game,節奏明快流暢,衣個係佢一大優點
作者: Nakuz*藤原    時間: 2009-10-13 21:21

引用:
原帖由 alicefox 於 2009-10-11 21:07 發表
l4D點可以同BIO比 L4D永遠都係開槍 推人 手流彈 仲有D咩
BIO 又有體術 又有升武器 最重要一點係 頻死狀態 L4D實在太長
加上 L4D 太多野都唔合比例 同BIO唔同
L4D 可以唔洗理同伴過關
BIO呢 一死你都玩完
多都講唔哂 ...
人地只係吹下水講下唔洗咁引真掛- -大大
作者: alicefox    時間: 2009-10-14 00:53

引用:
原帖由 Nakuz*藤原 於 2009-10-13 21:21 發表

人地只係吹下水講下唔洗咁引真掛- -大大
我都係手痕痕打姐 加上l4d太唔真實 = =
作者: 紀敏    時間: 2009-10-14 02:23

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 12-10-2009 05:08 PM 發表
capcom會同v記傾咩=w=我覺得冇咩可能~~~~
capcom比較強我覺得
始祖唔強食得蕉啦
以fans計bio都已經儲左唔知幾多年.~
L4D今年先出點同人揮
但以vLan人流係L4D比較持久
始終BIO都係玩劇情
作者: bbsfull    時間: 2009-10-14 12:13

bio系列玩得多會悶 <--缺點
l4d耐玩 <--事實

所以可能bio5先加2人合作,但加左都唔係耐玩得去邊
作者: rocky2323    時間: 2009-10-14 12:44

引用:
原帖由 bbsfull 於 2009-10-14 12:13 發表
bio系列玩得多會悶 <--缺點
l4d耐玩 <--事實

所以可能bio5先加2人合作,但加左都唔係耐玩得去邊
Bio玩左半個月冇玩了

近期沒事做 ~ 又玩返l4d

如果l4d唔係有新maps...我諗都係一樣好快玩悶 (p.s. 本人只玩Co-op)

同埋個人認為 ~ l4d 同自己堅係識既人先好玩

如果同出面3唔識7既人玩........很沒趣

作者: qazaqaz123    時間: 2009-10-14 17:07     標題: 回復 14# 的帖子

v記衰在佢個題材係恐怖但又唔恐怖(唔貼題 )
capcom唔係得bio有fans既=w=
dmc都有嫁a_a我就係~可惜玩唔到dmc4T^T
v記都係n年前出頭啦=~=
唔知兩個年代係咪差唔多喇~~~
作者: Nightmare夢    時間: 2009-10-14 17:09

引用:
原帖由 rocky2323 於 2009-10-14 12:44 發表

Bio玩左半個月冇玩了

近期沒事做 ~ 又玩返l4d

如果l4d唔係有新maps...我諗都係一樣好快玩悶 (p.s. 本人只玩Co-op)

同埋個人認為 ~ l4d 同自己堅係識既人先好玩

如果同出面3唔識7既人玩........很沒趣 ...
只玩coop的確很快悶 呵呵

因為就變成玩bio禁,l4d耐玩多數都係因為有vs模式

同埋d人好鐘意整好多野出黎(多人場果類)
作者: 4890    時間: 2009-10-14 18:04

bio 就唔好玩 D  BOSS 屈機- -   兩野 88 L4D  TANK  飛你落街 88  OR屈你入角位
bio最慘就係好少彈 L4D整百幾粒  周街有得汁我玩BIO幾分鐘驚到唔玩我最驚玩GAME輸我輸唔起

作者: 紀敏    時間: 2009-10-14 19:31

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 14-10-2009 05:07 PM 發表
v記衰在佢個題材係恐怖但又唔恐怖(唔貼題 )
capcom唔係得bio有fans既=w=
dmc都有嫁a_a我就係~可惜玩唔到dmc4T^T
v記都係n年前出頭啦=~=
唔知兩個年代係咪差唔多喇~~~ ...
講緊唔係公司
係隻GAME本身既歷練
L4D卑盡都係上年先至出黎
BIO 幾乎係喪屍GAME 始祖.會興喪屍GAME都係因為佢
即係冇記錯的話~而家所有存在既喪屍GAME未存在既時候.佢已經存在
可謂根基穩固也
作者: qazaqaz123    時間: 2009-10-15 18:40     標題: 回復 20# 的帖子

鬼屋魔影=W=~~~~~~~~~~~~~~

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0