標題: 有勞各版主入一入 小女子有不滿 [打印本頁]

作者: littledemonlynn    時間: 2009-9-14 22:14     標題: 有勞各版主入一入 小女子有不滿

好大篇文章,因為太多字回覆唔到係之前個post,我在此開帖,希望你地認真耐心睇下,事情係因小女子早前開左一個post而起:
[url=forumdisplay.php?fid=294&filter=type&typeid=4][[疑問]][/url] 如何防止錯按[ctrl + space bar] game
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=151792&extra=page%3D1

發問後,有好多會員回我教我點做,我係一個有禮貌既人,所以我認為需要續一回應多謝番佢地。我認為現今網絡上、論壇上好多人,覺得上左網人地就唔識你,從而覺得上網係完全唔需要有禮貌咁對人,唔需要理人感受,亦喜愛講好多令人難堪既說話,為人不負責任,我係嚴重鄙視呢類人,亦因為咁,我先續一回應佢地,因為我鄙視個類人,所以我選擇唔去做個類人。

講左咁耐,問題黎喇,突然有個系統消息(PM)指,Nightmare夢版主
扣左我10金幣,原因是「連帖」,咁我就不明所以,回覆番一個PM,要求版主解釋何為「連帖」,見佢無回覆,我就係post留多次言(見該post#14)。然後係當日下午6:31終於有回覆,就係中文字四隻:「連續回覆」。(不包括句號)

(一)當時我見到呢個PM時我真的無言了…此乃做版主應有的態度嗎?我認為一你態度差、二你無禮貌,對唔住,我個人真係好重視態度同禮貌既問題,因為我覺得咁係可以反應出一個人既人格同修養,或者俗稱家教。

(二)既然版主你覺得我有問題,點解係我的post留言既時候就隻字不題(見該post#13)?為何背後卻發我一個系統消息扣我分?我真係一頭霧水,此乃vLan版主既一貫作風嗎?

(三)*有勞EDDIE6446版主xtream版主也注意。
根據 紀敏版主的:Left 4 Dead 綜合索引及版規(03/7/09)
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=136658&extra=page%3D1

版規內並無規條指出不得「連續回覆」,乃有條文「4. 禁止任何無意義回覆或純感謝文」,但我可以講句,我係認真回覆所有熱心教我既會員,而且,Nightmare夢版主
亦無引用在內任何一條條文去扣我分,請問扣分此事如可作實?此乃出師無名也。

老實說10金幣對我黎講有何用?我可以送比人都得,但係我認為,你因為呢樣野扣我,就算扣我1金幣,我都會覺得不滿,因為我不滿既係你既態度、你既處事手法。

(四)既然Nightmare夢版主 覺得我錯要扣我分,點解唔教番我要點做,而是要另一位版主去教我呢?但係,EDDIE6446版主 要求我用「編輯」,但如果你地版主覺得我地會員回咁多要你地做咁多野、勞煩左你地,咁此論壇既「引用」要黎做咩?存在有咩意義?「引用」功能正是要方便會員去引用一些東西而作出回覆,你地格硬要會員「編輯」,難不成要難為別人麼?

(五)Nightmare夢版主 於該post # 20 的回覆,首先,我並唔同意咩少少錢買教訓,而家並不是市場買菜,不是等價交換,而且,我由打從開始都不同意你的講法,更不滿意你的態度。你話分唔出咩係善意咩係惡意,甚麼助長他們的歪風,言下之意即是小女子是惡意、是在搞歪風嗎?你話你唔係第一次提,但在於我角度,我是新會員,你要如何assume我是知道?很抱歉我不是先知,我不是甚麼都知。版主除了懂得技術上的問題,幫助會員、管理秩序正是版主的功能之一,如果你地分唔出,請問如何管理秩序、如何當版主?如何叫vLan六十萬名會員服眾?我相信不可以。

(六)關於xtream版主 於該post # 22的回覆,小女子知你新官上任,卻有點不敢恭維…我翻查了紀敏版主的「Left 4 Dead 綜合索引及版規(03/7/09) 」,實左見不到有「不得連續回覆」的條文,請問你們如何知道咩時候應該扣 /唔應扣?如何依照版規辦事?抑或你地有版規係我地「新手上路」睇唔到的?而且,而家小女子並唔係因為區區10「虛擬」金幣而憤慨,亦無要生要死要跳樓,我不是那麼膚淺的人。

你提到「我地要做既就係好好管理自己既版,同解決版友既問題.老實講,善意同惡意,有咩人會唔識分呢?大家有眼睇啦.」,你提出既point的確好好,但係而家係做版主,唔係要做警察,唔需要事無大小扣人分找錯處,如今你地覺得我錯怎怎怎的,點解最初扣我分既時候無人教番我點做呢?怎麼「新手上路」的會員都比版主們熱心?當時版主們都去哪?而家你地覺得好似地位比人挑戰,覺得我搞事搞歪風,就一湧而上說這說那,請問,版主是這樣的嗎?是要置人於死地的嗎?而且,小女子並無搞事的意思,我只係敢言,敢言別人不敢的言。

有麝自然香,用心教導、幫助會員,不需花巧諸多事實,做好本份別人自然看得出誰是好版主,誰是神檯貓屎。有技術才能卻沒有領導者的心思心意,容我直說,頂多只能當個技術員。有人話:如果無版主做程式,我地無得玩。係,講得無錯,但係同時你地要知道,無我地呢班玩家,你地做幾多程式都無用,只會徒然。所以,我認為版主和會員應互相尊重,貴為版主,何不身先士卒馬首是瞻,為會員做個好榜樣呢?

只於殺人這個比喻,會是一個好的比喻,但假如你是當警察的話。我講過,現在是當版主,不用見小偷就拉,而且我不是犯人,我也不認為我有做錯過。

(七)對於Nightmare夢版主 於該post # 23 的回覆,你話你先警告一次再扣分,但當時你一來就是個扣分PM,請問警告在哪?抑或你從前警告過別人就當是警告以後的人?定係雙重標準?對,你有你的做事方式,你就是太有你的做事方式,你看得見自己的缺點嗎?你能接受批評嗎?你夠公正嗎?當版主不易的,接受自己缺點的人才有進步的。

你話「統一」最好,唔知你有無睇過《衰鬼上帝》,戲中男主角常想當上帝,做了之後,發現每日都有成千上萬的禱告要決定回覆,他不勝其煩,結果全都給答「Yes.」,你知結果嗎?結果就是人人都夢想成真,幾十萬人一起中六合彩頭獎……。這就是不用腦,得過且過的後果。每個人也不同,每個人的生活模式、思想、行為也不同,請問你要如何硬來把會員們「統一」呢?所以我說當版主不易的。

總結:
講左咁多,我不覺得我有做錯過,但如果你地堅持要扣我分我亦無話可說,總之做版主,最重要的還是:服眾。

作者: 無名㏒言重    時間: 2009-9-14 22:21

好同意樓主的講法
仲有就係想請問版主可唔可以無理由扣人分嫁
我的朋友無拉拉俾你地扣左分波
就係因為支持樓主就要扣分扣到講唔到野?
你地到底做版主的時候有冇諗過要認真咁做?
定係認為有權力咩都得? :@ :@ :@ :@
作者: SamChoy    時間: 2009-9-14 22:28

絕對支持
坐定係到食花生(orz...俾人發現打錯字)

樓主講得無錯
做得管理員,做得管理方面既位置
首先一定要管理返好自己,跟住規矩做事

Vlan論壇一直都唔係土皇帝既方式運作
而係一個有條文規定,大家都要尊守既論壇
而所謂大家
更加應該係指下至會員上至壇主所應該尊守

今次呢件事
在情在理都係樓主個邊
希望還樓主一個公道
板主還樓主一個清白

不喜勿鬧!

作者: marcus1993    時間: 2009-9-14 22:29     標題: 個版主有病?!

樓主...我地撐你呀 !!!!
抗議....抗議.....強烈要求個版主去睇醫生呀...
作者: 無名㏒言重    時間: 2009-9-14 22:32

完全想得到一個合理回覆!
-9積分.想點?!:@:@

圖片附件: 未命名(1).JPG (2009-9-14 22:32, 74.48 KB) / 該附件被下載次數 115

作者: 紀敏    時間: 2009-9-14 22:33

引用:
原帖由 無名㏒言重 於 14-9-2009 10:21 PM 發表
好同意樓主的講法
仲有就係想請問版主可唔可以無理由扣人分嫁
我的朋友無拉拉俾你地扣左分波
就係因為支持樓主就要扣分扣到講唔到野?
你地到底做版主的時候有冇諗過要認真咁做?
定係認為有權力咩都 ...
邊一張帖既邊個 卑邊個扣分扣到講唔到野?!

請講清楚.方便處理
如果是違規有機會被扣分然後禁言數天 不一定是永久禁言
引用:
原帖由 littledemonlynn 於 14-9-2009 10:14 PM 發表

好大篇文章,因為太多字回覆唔到係之前個post,我在此開帖,希望你地認真耐心睇下,事情係因小女子早前開左一個post而起:
《[[疑問]] 如何防止錯按[ctrl + space bar] 彈game》
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php? ...
回樓主

引用功能是可以在同一個回覆裡面使用.
我而家卑例子你
而且你其實無須逐一回覆引人誤會.
可以一次回覆.簡單點一句.
"多謝熱心幫忙既各位"
樓主無須如此氣憤
如果閤下對本區版主有任何疑問.可以直接pm我
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 22:35

我的朋友只係係如何防止錯按[ctrl + space bar] 彈game呢個post度提出問題
點知就俾人扣分
紀大可以去望下
作者: windsang    時間: 2009-9-14 22:35

引用:
原帖由 littledemonlynn 於 2009-9-14 22:14 發表

我翻查了紀敏版主的「Left 4 Dead 綜合索引及版規(03/7/09) 」
實左見不到有「不得連續回覆」的條文
7.禁止重覆發帖  及 禁止連續開多個主題發問,請將所有問題集中於同一帖子內發問
回覆 都可以叫做發貼 ( 粒button 都叫做 發表貼子)
作者: nicho459918    時間: 2009-9-14 22:36

就憑你識欣賞Jim Carry既戲,我已經要力撐你=]

唔理邊個岩邊個錯,做版主點都要有個交代,

俾一個可以令人信服既理由黎去扣樓主既分,

否則我認為最好撤銷番你對樓主既懲處
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 22:37

叫左無言post圖了
可以去如何防止錯按[ctrl + space bar] 彈game呢個post度搵番到底咩是
我都唔知咩是.但係我的朋友就係俾人扣到咁
作者: 20090107    時間: 2009-9-14 22:38

引用:
原帖由 無名㏒言重 於 2009-9-14 22:32 發表
完全想得到一個合理回覆!
-9積分.想點?!:@:@
我係gerrard526
做咩要整到我-9分呢~?
我無鬧人wo@@?講道理唔夠人講就禁我言^^?
作者: yesterday5617    時間: 2009-9-14 22:38     標題: 回復 6# 的帖子

咁如果唔只係多謝人重有d野對幾個某某人講   只係對幾個某某人講  咁樣對幾個某某人既回覆  個個既內容都唔同咁點可以簡單一句去回呀??
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 22:40

引用:
原帖由 20090107 於 2009-9-14 22:38 發表

可能下個就到我了
好怕波.唔知會唔會扣我分呢
作者: windsang    時間: 2009-9-14 22:40

引用:
原帖由 yesterday5617 於 2009-9-14 22:38 發表
咁如果唔只係多謝人重有d野對幾個某某人講   只係對幾個某某人講  咁樣對幾個某某人既回覆  個個既內容都唔同咁點可以簡單一句去回呀??
To: yesterday5617

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

To 紀敏

or
引用:
原帖由 yesterday5617 於 2009-9-14 22:38 發表

xxxx
hihi
引用:
原帖由 紀敏 於 2009-9-14 22:38 發表
xxxx
hihi
作者: 紀敏    時間: 2009-9-14 22:43

請與本案無關人士切勿煽風點火.否則一律禁訪IP 一個月
與此次事件解決方法將會稍後得出
如有會員被無故扣分請以該帳號於用戶申訴區發帖
引用:
原帖由 20090107 於 14-9-2009 10:38 PM 發表

此問題我會處理

作者: 20090107    時間: 2009-9-14 22:43

引用:
原帖由 新手☆仁雨 於 2009-9-14 22:40 發表

可能下個就到我了
好怕波.唔知會唔會扣我分呢
呢d叫莫須有罪名~~~鍾意咪禁哂全部人言lo~_~"
你地咪自己版主同版主講野lo~
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 22:45

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 22:40 發表

To: yesterday5617

To 紀敏

or

hihi

hihi
咁問題而家係人地新手上路.人地唔知要點做.可惜
Nightmare夢版主話佢會先警告一次再扣分.可惜講的同做的完全唔同
作者: windsang    時間: 2009-9-14 22:47

引用:
原帖由 littledemonlynn 於 2009-9-14 22:14 發表

EDDIE6446版主
要求我用「編輯」,但如果你地版主覺得我地會員回咁多要你地做咁多野、勞煩左你地,咁此論壇既「引用」要黎做咩?存在有咩意義?「引用」功能正是要方便會員去引用一些東西而作出回覆,你地格硬要會員「編輯」,難不成要難為別人麼?

依照閣下做法 以下將會成為...

引用:
卵地 今日玩得好開心  
引用:
卵地 今日玩得好開心  
打錯字 卵係我

引用:
卵地 今日玩得好開心  
姐係 我地今日 玩得好開心

===================================
依照閣下對編輯用法 同 引用 作出分別
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 22:48

(引用)請與本案無關人士切勿煽風點火
完全無人煽風點火波
但係咁會好無奈lo
又會咁岩回覆完就扣到-9分
作者: 20090107    時間: 2009-9-14 22:48

引用:
原帖由 紀敏 於 2009-9-14 22:43 發表
請與本案無關人士切勿煽風點火.否則一律禁訪IP 一個月
與此次事件解決方法將會稍後得出
如有會員被無故扣分請以該帳號於用戶申訴區發帖

睇返你另一個帳號積分-9唔係版主所扣 ...
我唔係受害人(當時人) 但我係間接受害人(辯方律師)~~
我絕對同本案有關lo 版主(法官閣下)~~~
我當時人當時受到某板主無理扣分~~~而我為我當時人作出聲討有何不對~?
更何況宜家你講緊我唔係俾版主扣積分~~~唔通我見鬼@@?
好驚呀 七月十四岩岩先過完~~~唔好嚇鬼喇~~衰鬼~~~
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 22:50

咩叫煽風點火
姐係叫我地唔好再回覆係唔係咁的意思
作者: windsang    時間: 2009-9-14 22:51

引用:
原帖由 新手☆仁雨 於 2009-9-14 22:48 發表
完全無人煽風點火波
但係咁會好無奈lo
食花生吾知算吾算
引用:
原帖由 SamChoy 於 2009-9-14 22:28 發表
絕對支持
坐定係到睇花生

樓主講得無錯
做得管理員,做得管理方面既位置
首先一定要管理返好自己,跟住規矩做事

Vlan論壇一直都唔係土皇帝既方式運作
而係一個有條文規定,大家都要尊守既論壇
而所謂大家
更加應該係指下 ...
呢d又係乜...
引用:
原帖由 marcus1993 於 2009-9-14 22:29 發表
樓主...我地撐你呀 !!!!
抗議....抗議.....強烈要求個版主去睇醫生呀...
以下
係咪 吾理邊個岩 邊個錯 都會撐樓主呢

呢一句 套去邊 都公說公有理...呢

作為加油 姐係鼓吹...

請問 你明白 意思?
引用:
原帖由 nicho459918 於 2009-9-14 22:36 發表
就憑你識欣賞Jim Carry既戲,我已經要力撐你=]

唔理邊個岩邊個錯,做版主點都要有個交代,

俾一個可以令人信服既理由黎去扣樓主既分,

否則我認為最好撤銷番你對樓主既懲處 ...

作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 22:54

食花生<---食野都叫
佢後面都有講問題波 我諗唔叫
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 22:55

仲有人地係話"坐定係到睇花生"
唔係食
作者: SamChoy    時間: 2009-9-14 22:55

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 22:35 發表

7.禁止重覆發帖  及 禁止連續開多個主題發問,請將所有問題集中於同一帖子內發問
回覆 都可以叫做發貼 ( 粒button 都叫做 發表貼子)
根據
[FAQ+主程式下載+噴漆教學]Left 4 Dead 綜合索引及版規(03/7/09)

試問該會員

「禁止重覆發帖  及 禁止連續開多個主題發問」一句中
分開寫應該係:
禁止重覆發帖發問 ,禁止連續開多個主題發問

試問樓主係之前個post夠竟有冇係你地要罰佢既貼中有提出提問呢??

再者,係目的方面,板主既目的無可否認係想防止有灌水既情況出現,試問樓主又有冇灌水呢??

不喜勿鬧,不平則嗚

作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 22:56

支撐樓上
作者: windsang    時間: 2009-9-14 22:57

引用:
原帖由 新手☆仁雨 於 2009-9-14 22:54 發表
食花生<---食野都叫
佢後面都有講問題波 我諗唔叫
姐係( 有人打交呀 去睇戲啦)

明白-.-???

甘睇緊人地打交 之後係到講戰況姐

作者: SamChoy    時間: 2009-9-14 22:58

話說個post去左用戶申訴....

板主好波!!令到好多人唔會走過來睇呢個post
作者: 20090107    時間: 2009-9-14 22:59

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 22:51 發表

食花生吾知算吾算

呢d又係乜...

以下
係咪 吾理邊個岩 邊個錯 都會撐樓主呢

呢一句 套去邊 都公說公有理...呢

作為加油 姐係鼓吹...

請問 你明白 意思?

...
邊個岩就橕邊個ga la~~我多口問句~你與本案有關嗎~?
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 22:59

oh...咁睇戲一般唔係食花生嫁波
你睇戲係食花生嫁咩
作者: 紀敏    時間: 2009-9-14 23:00

引用:
原帖由 新手☆仁雨 於 14-9-2009 10:48 PM 發表
完全無人煽風點火波
但係咁會好無奈lo
即係咁囉.我岩岩先on睇返件事.
你卑我既感覺就係係度煽風點火囉
有人扣過你分咩?!關你事?!
而家要既係處理唔係爭論
大家都係想要一個公平既處理
如果你係要爭論而唔係要處理既話.
麻煩你唔好再覆呢個帖了.否則會被當成煽風點火喔
有關gerrard526被扣分一事已解決

另外有關樓主問題~本人仍在查證當中.(事發時我不在場)
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:01

引用:
原帖由 SamChoy 於 2009-9-14 22:55 發表

根據
[FAQ+主程式下載+噴漆教學]Left 4 Dead 綜合索引及版規(03/7/09)

試問該會員

「禁止重覆發帖  及 禁止連續開多個主題發問」 ...
樓主問乜 就當然回應返乜

A 問 B 可吾可以同我做朋友

甘B 問返 A 邊個生你出黎?
引用:
原帖由 新手☆仁雨 於 2009-9-14 22:59 發表
oh...咁睇戲一般唔係食花生嫁波
你睇戲係食花生嫁咩
你要捉述語無計

甘收皮 , 食屎 , 收爹 <~你都聽吾明

作者: 20090107    時間: 2009-9-14 23:05

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 23:01 發表

你要捉述語無計

甘收皮 , 食屎 , 收爹 <~你都聽吾明 ...
你以上既野唔知版主會唔會做d野呢~?
作者: SamChoy    時間: 2009-9-14 23:06

不如入返正題傾返件事啦...我地好似離晒題= =
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:06

引用:
原帖由 20090107 於 2009-9-14 22:59 發表

邊個岩就橕邊個ga la~~我多口問句~你與本案有關嗎~?
無關 但如果有勞各版主入一入<~ 甘點解愈入愈多 其他人呢

姐係 嘈既人可以愈黎愈多 但係解決問題既人 吾可以增加???
引用:
原帖由 20090107 於 2009-9-14 23:05 發表

你以上既野唔知版主會唔會做d野呢~?
無作出人身攻擊 只作出 假設

而且 不含粗言

只作參考
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:06

引用:
原帖由 紀敏 於 2009-9-14 23:00 發表

而家要既係處理唔係爭論
麻煩你唔好再覆呢個帖了.否則會 ...
你岩岩先上.俾你的感覺<---只係感覺
姐係唔係
至於關你事呢個問題就一定關
因為樓主係我女友.咁關唔關?!
爭論,大家做咩會爭論呢?!係因為得唔到合理的回覆
麻煩你唔好再覆呢個帖了.否則會被當成煽風點火喔<--姐係唔俾回覆?!
咁我仲玩vlan做咩.講野都唔俾~
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:07

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 23:06 發表

姐係 嘈既人可以愈黎愈多 但係解決問題既人 吾可以增加???
有勞各版主入一入<---呢個係樓主的要求.
咁你都唔係.你係度做咩?
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:08

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 23:01 發表

你要捉述語無計

你又知我唔明
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:08

引用:
原帖由 新手☆仁雨 於 2009-9-14 23:07 發表

有勞各版主入一入<---呢個係樓主的要求.
咁你都唔係.你係度做咩?
你同自己講-.-?
作者: 20090107    時間: 2009-9-14 23:09

引用:
原帖由 紀敏 於 2009-9-14 23:00 發表

而家要既係處理唔係爭論
麻煩你唔好再覆呢個帖了.否則會 ...
我俾你既感覺係煽風點火@@ 你都識講 你既感覺~~~我control唔到~~~
我一開頭只係針對件事~~~唔係係度煽風點火lo唔該~~~
宜家我真係有d唔高興~~~無喇喇俾人扣積分~~~
解決左又點~~~?你有無做其他野~~~解決返當時既版主呢~?
做d野都好呀~~~下次佢地再係咁~~~有鬼人上黎發表任何意見咩~~~
下下都扣錢 扣積分~~~我地唔同版主可以自己加分ga~~~
唔好當d普通會員傻先得ga~~~無我地d普通會員~~~
你地有版主做咩~?有~~~淨係做版主~~~同個版做朋友~~~
無人發表 無人留言~~~講完~~~
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:09

引用:
原帖由 新手☆仁雨 於 2009-9-14 23:08 發表

你又知我唔明
你睇埋以下回覆先

我講左係假設

甘好多人 好聽就入耳

唔好聽就扮聽吾入耳

作者: smalljacky    時間: 2009-9-14 23:09

support~~~~car car
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:10

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 23:08 發表

你同自己講-.-?
同自己講就唔使係度回覆啦..
服左你的智商
你咁講出來想俾人笑?
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:11

引用:
原帖由 新手☆仁雨 於 2009-9-14 23:10 發表

同自己講就唔使係度回覆啦..
服左你的智商
你咁講出來想俾人笑?
你吾明我講乜-.-??

係你自己講話有勞各版主入一入=.=

然後 你又回覆我

甘你係到做乜-.-?
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:11

引用:

你要捉述語無計

請問你有無講明係假設呢
作者: 紀敏    時間: 2009-9-14 23:13

引用:
原帖由 20090107 於 14-9-2009 11:09 PM 發表

我俾你既感覺係煽風點火@@ 你都識講 你既感覺~~~我control唔到~~~
我一開頭只係針對件事~~~唔係係度煽風點火lo唔該~~~
宜家我真係有d唔高興~~~無喇喇俾人扣積分~~~
解決左又點~~~?你有無做其他野~~~解決返當時既版 ...
希望你明白係需要時間處理
我到而家仲未搵到該2位版主.未問清楚到佢地當時處理時既情況
又點樣可以即時處理呢

希望你地幾位真係自己冷靜下先.卑D時間我搞.
唔該唔好拎埋我黎開刀.我係幫緊你地.唔係害緊你地.
你地係唔想卑人幫就繼續駁我啦.

我首要做既只可以幫你撒銷左評分先.其他野一定要慢慢黎.冇得急
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:13

引用:
原帖由 新手☆仁雨 於 2009-9-14 23:11 發表

請問你有無講明係假設呢
真係...

有D就睇到 有D就扮睇唔到

一時就睇晒人地D回覆

一時淨講人一個回覆

神又你鬼又你
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:14

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 23:11 發表

你吾明我講乜-.-??

係你自己講話有勞各版主入一入=.=

然後 你又回覆我

甘你係到做乜-.-?
你又唔明白人地的意思了是嗎?
我可是沒多少耐性去講到你明白lol
理解唔到人地講野就唔好同人地講野啦
作者: 20090107    時間: 2009-9-14 23:14

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 23:06 發表

無作出人身攻擊 只作出 假設

而且 不含粗言

只作參考 ...
粗言髒語你知唔知點解~?你有無見過d高官or明星講收皮,食屎,收o爹先~?
就算有講~~之後都俾人話講粗口喇~~~
只作參考一句大哂~?咁又係 可能你同版主熟喇~~~

我都係案中受害者~~~所以一直會係度~~~
人地有勞版主入一入姐~~無話淨係可以版主入呀~~~
但你地既紀敏姐話唔關事既人唔好係度煽風點火~~~
咁你宜家做既野 (我覺得) <==學人講野先~~ 我覺得係煽風點火lo^^"
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:15

引用:
原帖由 新手☆仁雨 於 2009-9-14 23:14 發表

你又唔明白人地的意思了是嗎?
我可是沒多少耐性去講到你明白lol
理解唔到人地講野就唔好同人地講野啦
係你話 樓主講 有勞各版主入一入

問我入黎做乜

甘係你講話  有勞各版主入一入

甘自問 你自己又入黎做乜??
作者: SamChoy    時間: 2009-9-14 23:15

引用:
原帖由 紀敏 於 2009-9-14 23:13 發表

又點樣可以即時處理呢

你地 ...
話說呢...呀nightmare夢板主係在線緊=]...

搵到搵唔到...在乎俾幾多時間去搵既

正如我去潛水..越潛得深..就要更多時間上返來...
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:16

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 23:13 發表

真係...

有D就睇到 有D就扮睇唔到

一時就睇晒人地D回覆

一時淨講人一個回覆

神又你鬼又你
你的字面令人理解唔到你想講咩..
你講野又唔清楚..你最好番去搵屋企人講下野.再出來同人辯論吧
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:18

引用:
原帖由 20090107 於 2009-9-14 23:14 發表

粗言髒語你知唔知點解~?你有無見過d高官or明星講收皮,食屎,收o爹先~?
就算有講~~之後都俾人話講粗口喇~~~
只作參考一句大哂~?咁又係 可能你同版主熟喇~~~

我都係案中受害者~~~所以一直會係度~~~
人地有勞版主入一 ...
我只話粗言 <~
冇話髒語

你拎高官 同明星講

甘點解 吾話自己開個SER 自己入去講呢

身份吾同

你吾去問李家誠,高官,名星  做乜 吾坐巴士-.-?
作者: littledemonlynn    時間: 2009-9-14 23:18

windsang

老實說
我覺得妳是在增加解決問題的難度
妳真的有認真讀完我成個帖子嗎?
我認為妳沒有
請妳不要再說了
沒人喜歡丟人眼前
紀敏版主說的雖然我不太認同
但她說處理中
所以我沒有再在此帖多講

但這麼多人支持我留言幫我有啥問題?
因為大部份人都認為道理企係我呢邊
幫我講好話係好正常既事情
而妳再係咁講
只會令到其後會員更加不憤
大家都覺得煽風點火的是妳
更加討厭妳和版主
除非妳在加害版主他們吧!

這是我的帖子
我可以不歡迎妳請妳離開嗎?
可以嗎?

作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:19

高官係會坐的.唔使問
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:19

引用:
原帖由 新手☆仁雨 於 2009-9-14 23:16 發表

你的字面令人理解唔到你想講咩..
你講野又唔清楚..你最好番去搵屋企人講下野.再出來同人辯論吧
年青人

都叫左暑假食少d
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:20

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 23:19 發表

年青人

都叫左暑假食少d
呆左..你到底在說什麼..食少d咩...食少d飯?
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:21

引用:
原帖由 littledemonlynn 於 2009-9-14 23:18 發表
windsang

老實說
我覺得妳是在增加解決問題的難度
妳真的有認真讀完我成個帖子嗎?
我認為妳沒有
請妳不要再說了
沒人喜歡丟人眼前
紀敏版主說的雖然我不太認同
但她說處理中
所以我沒有再在此帖多講

但這麼多人支持 ...
當你認定 一個人係犯錯既時候 就一定係錯

我冇回應某一部份 係你講得正確

但吾代表 你所有說話 係岩

明白???
作者: 20090107    時間: 2009-9-14 23:22

引用:
原帖由 紀敏 於 2009-9-14 23:13 發表

又點樣可以即時處理呢

你地 ...
無諗過拎妳黎開刀~~~宜家係針對返件事先~~~
咁我唔該左妳幫我先~~~但希望妳都會交代返清楚件事~~~

同埋希望妳都理下windsang 所發表既野~~~
佢所發表既野~~~有可能令人地覺得佢煽風點火~~~
呢度分分鐘唔係申訴區~~~變左開罵區~~~

感恩~
作者: SamChoy    時間: 2009-9-14 23:22

明白~~~

所以呢= =不如我地講返正題啦~~~真係離晒題
作者: littledemonlynn    時間: 2009-9-14 23:23

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 23:21 發表

當你認定 一個人係犯錯既時候 就一定係錯

我冇回應某一部份 係你講得正確

但吾代表 你所有說話 係岩

明白???

我已經說了
這是我的帖子
我不歡迎妳
妳可以不要那麼丟臉嗎?

作者: 紀敏    時間: 2009-9-14 23:24

引用:
原帖由 20090107 於 14-9-2009 11:22 PM 發表

無諗過拎妳黎開刀~~~宜家係針對返件事先~~~
咁我唔該左妳幫我先~~~但希望妳都會交代返清楚件事~~~

同埋希望妳都理下windsang 所發表既野~~~
佢所發表既野~~~有可能令人地覺得佢煽風點火~~~
呢度分分鐘唔係申訴區~ ...
因為問題發生既事候我唔係度.
所以而家仲係度問緊其他L4D版主發生緊咩事= =
又搵唔到2位當事人.2個都不在線上呢.
請各位冷靜D..
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:25

引用:
原帖由 littledemonlynn 於 2009-9-14 23:23 發表

我已經說了
這是我的帖子
我不歡迎妳
妳可以不要那麼丟臉嗎?
那就是說

支持你的請進

不支持的請走
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:25

紀大時間一定俾你.可惜有件windsang 野係度煽風點火
想唔嘈都唔得..
作者: 20090107    時間: 2009-9-14 23:25

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 23:18 發表

我只話粗言 <~
冇話髒語

你拎高官 同明星講

甘點解 吾話自己開個SER 自己入去講呢

身份吾同

你吾去問李家誠,高官,名星  做乜 吾坐巴士-.-? ...
我諗你仲未明白我講咩~~~粗言呢個字面上解係咩~?你明唔明解呢~?
我拎佢地黎講只係話清楚俾你聽~~~你所提及既三個用詞~~~
都抵觸到粗言呢個範疇~~~你明唔明~?

你越講越遠~~~你不如講下點解叮噹怕老鼠~~~小新怕美雅電鑽~~超人一定要閃燈個陣先殺到怪獸~?
真係離哂罩~~~
作者: 紀敏    時間: 2009-9-14 23:26

引用:
原帖由 windsang 於 14-9-2009 11:25 PM 發表

那就是說

支持你的請進

不支持的請走
三哥請你冷靜少少.唔好難為我啦
我明你想講咩.但你唔好同佢地嗌交吧..愈黎愈多人牽涉.事件只會更麻煩..乖啦三哥
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:28

引用:
原帖由 20090107 於 2009-9-14 23:25 發表

我諗你仲未明白我講咩~~~粗言呢個字面上解係咩~?你明唔明解呢~?

你越講越遠~~~你不如講下點解叮噹怕老鼠~~~小新怕美雅 ...
好好笑.
作者: 20090107    時間: 2009-9-14 23:28

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 23:19 發表

年青人

都叫左暑假食少d
年青人~?你好老~?
咁可唔可以叫你老餅~? (老婆餅)
你應該係o係暑假食多左~~~所以忽左=.="""
講野都無point~~~早d訓喇 老婆餅~~
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:29

引用:
原帖由 20090107 於 2009-9-14 23:25 發表

你越講越遠~~~你不如講下點解叮噹怕老鼠~~~小新怕美雅 ...
姐係甘

屈機 / SM  某一d詞語 都係吾會講

但因為身份地位關係

要講一d 共公信力 既說話
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:29

講野都無point
作者: littledemonlynn    時間: 2009-9-14 23:29

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 23:25 發表

那就是說

支持你的請進

不支持的請走
如果是妳說的那般
那我一早就請紀敏版主離開了
我覺得妳在鬧事 搞麻煩
要不是妳
大家會越說越激動嗎?
請妳好好反省
我說最後一次
妳再在這裡胡說煽火點火我就會投訴妳

我不是在請求妳
我要求妳
要求妳離開!好嗎?

作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:30

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 23:29 發表

姐係甘

但因為身份地位關係

公信力的說話=收皮 , 食屎 , 收爹(假設)<----是嗎?
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:30

引用:
原帖由 20090107 於 2009-9-14 23:28 發表

年青人~?你好老~?
咁可唔可以叫你老餅~? (老婆餅)
你應該係o係暑假食多左~~~所以忽左=.="""
講野都無point~~~早d訓喇 老婆餅~~
年青人<~定義 介定於 ??
作者: 20090107    時間: 2009-9-14 23:31

引用:
原帖由 紀敏 於 2009-9-14 23:24 發表

請各位冷靜D..
對住妳我可以冷靜 因為妳真係幫緊我地~~~
但個windsang唔知係度做咩lo~~我地講一句~~佢又講幾句~~
佢係唔係有心搞事~?
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:32

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 23:30 發表

年青人<~定義 介定於 ??
咁你的介定係幾多?
一般正常的人係16-25左右
作者: SamChoy    時間: 2009-9-14 23:32

引用:
原帖由 紀敏 於 2009-9-14 23:24 發表

請各位冷靜D..
[img]%5BIMG%5D%5B/IMG%5D[/img]

紀敏大人....佢似乎有在線上WO

作者: nicho459918    時間: 2009-9-14 23:34

引用:
原帖由 littledemonlynn 於 2009-9-14 23:29 發表

如果是妳說的那般
那我一早就請紀敏版主離開了
我覺得妳在鬧事 搞麻煩
要不是妳
大家會越說越激動嗎?
請妳好好反省
我說最後一次
妳再在這裡胡說煽火點火我就會投訴妳

我不是在請求妳
我要求妳
要求妳離開!好嗎?
...
既然樓主都咁講喇,三叔你都係唔好再同人地拗喇
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:35

引用:
原帖由 新手☆仁雨 於 2009-9-14 23:30 發表

公信力的說話=收皮 , 食屎 , 收爹(假設)
eg. 雷曼收皮  雷曼倒閉
買左債劵食屎啦...  買左債券慘啦...

而係正經說話 同埋 其他人說話
作者: 20090107    時間: 2009-9-14 23:37

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 23:29 發表

姐係甘

但因為身份地位關係

算把喇你~~~你都係唔明~~~早d抖喇你^^
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:38

引用:
原帖由 nicho459918 於 2009-9-14 23:34 發表

既然樓主都咁講喇,三叔你都係唔好再同人地拗喇
無計 事實就係甘

係版入面

係貼入面

心照
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:38

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 23:35 發表

正經說話?那叫正經說話嗎
你是沒完成你的學位定係點?
你到底有冇上過中文堂?
你呀sir/miss教你講埋呢d野?
作者: 20090107    時間: 2009-9-14 23:38

引用:
原帖由 新手☆仁雨 於 2009-9-14 23:32 發表

咁你的介定係幾多?
一般正常的人係16-25左右
我諗佢既介定係 佢覺得自己比較年長~~~見野俾人多掛~~~
但我相信~~~我都敢咁樣叫人-.-"" 因為我心境仲係好年青 哈哈
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:40

咁大個人仲好意思話呢d係正經說話..
認真要俾個GOOD你
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:40

一堆麻雀腳
作者: 20090107    時間: 2009-9-14 23:41

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 23:35 發表

唉=.="" 牛皮燈籠~~~點極唔明~~~
三仔~~早d訓喇~~
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:42

講唔過人地只可係咁易講d野就走人??
再見了 88 ;P
作者: 20090107    時間: 2009-9-14 23:42

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 23:38 發表

無計 事實就係甘

係版入面

係貼入面

心照
你自己去l4d版睇下喇-.-"""
件事本來就係d版主唔岩~~~
心照~~你呢下真係心照 唔知頭唔知路 就係度亂咁吠~~~
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:43

引用:
原帖由 新手☆仁雨 於 2009-9-14 23:42 發表
講唔過人地只可係咁易講d野就走人??
再見了 88 ;P
因為 有人聽吾明;P
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:44

唔明係因為你講得唔清楚
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:44

引用:
原帖由 20090107 於 2009-9-14 23:42 發表

你自己去l4d版睇下喇-.-"""
件事本來就係d版主唔岩~~~
心照~~你呢下真係心照 唔知頭唔知路 就係度亂咁吠~~~
我無以偏蓋全

有部份講得岩 有部份講得錯

話版規無寫 吾比連貼

我引出黎 就知原來吾比回覆
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:46

引用:
原帖由 新手☆仁雨 於 2009-9-14 23:44 發表
唔明係因為你講得唔清楚
下次教多d過你

如果吾係好難埋堆
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:50

引用:
原帖由 windsang 於 2009-9-14 23:46 發表

下次教多d過你

如果吾係好難埋堆
又一次呆左..無人想同埋堆
十個珍
作者: SamChoy    時間: 2009-9-14 23:51

你地班高登人丫 = =....返高登呀!!!
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:51

引用:
原帖由 新手☆仁雨 於 2009-9-14 23:50 發表

又一次呆左..無人想同你埋堆
十個珍
甘多個珍

你繼續打自家麻雀
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:52

無人想同你埋堆
你想埋你堆嗎
可惜...同唔到你玩
作者: windsang    時間: 2009-9-14 23:55

睇吾明 就當然會話人地吾知講乜
作者: 新手☆仁雨    時間: 2009-9-14 23:56

講野唔清楚點可以叫人地明白
作者: nicho459918    時間: 2009-9-15 00:37

This senseless bickering has finally ended
作者: 小飛豬    時間: 2009-9-15 01:35

已經對你的不滿..作出了處理

http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... omuid=11#pid1299076
作者: 極道羅剎    時間: 2009-9-15 07:42

規則定左..其實所有人都遵守係好合理..唔係你口中所說的
將我們統一
你守左應有規則咪無事囉

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0