標題: vLan 2900 第三階段測試(8月7日更新) [打印本頁]

作者: 龍之振雄    時間: 2009-7-15 14:09     標題: vLan 2900 第三階段測試(8月7日更新)

今次係最後一次公開測試, 之後將正式推行 vLan 2900 版本.

目前已開放所有遊戲區, 8月10日 正式推行.

希望各參與測試的用戶, 將所遇到問題, 詳細匯報, 以便修復.

下載: http://www.ipve.com/vlan/vlan2900.zip
作者: 力量團隊華    時間: 2009-7-15 14:18

遊戲資料個到個d more冇link
作者: 蜻蛉    時間: 2009-7-15 14:21

2900係唔係仲未升倒lv

alan_wong8: 已經可以
作者: Mr7    時間: 2009-7-15 14:31

大富翁6
正阿
作者: chuntony    時間: 2009-7-15 14:37

大富翁6
邊到有得下載@@

alan_wong8: vLan大富翁6討論區
作者: 星夜。猛俊    時間: 2009-7-15 15:43

作者: 186100    時間: 2009-7-15 19:41     標題: vLan极品飞车读取游戏规则失败是怎么会是

vLan极品飞车读取游戏规则失败

龍之振雄:  NFS系列會儘快開通
作者: W_a    時間: 2009-7-15 19:43

支持下先
作者: ★緣份〃秋    時間: 2009-7-15 19:45

龍大,我估一定會好多人會用2900
因為 vLan 2900 可以比 vLan 2600 額外獲得多些經驗值
哈哈
作者: qooyinla    時間: 2009-7-15 20:04

2900 入去果陣ctrl + v 用唔到
要右click 貼上先得

alan_wong8: 你係指login個時?
作者: 7171    時間: 2009-7-15 20:45

支持丫,一陣諗下dl 唔dl 黎用

希望2900 會更好
作者: 隱逸    時間: 2009-7-15 21:25

dn左2900
要del左2600
再安裝2900先用到?

速求解答   謝。
作者: W_a    時間: 2009-7-15 23:36

引用:
原帖由 隱逸 於 2009-7-15 21:25 發表
dn左2900
要del左2600
再安裝2900先用到?

速求解答   謝。

作者: SsSsSs    時間: 2009-7-16 03:32

龍大 我想問一下-_- 這程式係唔係還有一點未完善
當我換了2900之後,,打信長 不時都自動 彈出桌面oo
是我電腦有問題還是2900有一點問題- -
不會是我中毒吧

龍之振雄:參考 http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=138993 約時間研究
作者: 絕夜s劍乂    時間: 2009-7-16 08:41

會唔會你按shift果陣唔小心按到下面果粒[開始]鍵
作者: 力量團隊華    時間: 2009-7-16 09:07     標題: 回復 14# 的帖子

我都好似你咁,但係我feel到我好似禁到windows icon個舊野
作者: 絕夜s劍乂    時間: 2009-7-16 09:24

本人經常都禁到果粒野...所以已比我整甩左
作者: SsSsSs    時間: 2009-7-16 16:17

佢係定時定後 自動彈一次-_-回緊血無禁制 都會彈
Now 用番2600 又無事
作者: kay0y0    時間: 2009-7-16 18:06

咁我之前玩左果d 佢俾吾俾返我- -定系無記錄到 我都系樓上之前講既清況- -

alan_wong8: 之前用既2900 因為冇開放功能, 所以唔會有lv 加番
作者: CrusaDersζYuk    時間: 2009-7-16 19:08

點解我禁2900之後

每次一開就話更新檔案失敗  請檢查網絡連線??

急.

alan_wong8: 依家仲有冇?
作者: 殺。    時間: 2009-7-16 20:24

引用:
原帖由 SsSsSs 於 2009-7-16 03:32 發表
龍大 我想問一下-_- 這程式係唔係還有一點未完善
當我換了2900之後,,打信長 不時都自動 彈出桌面oo
是我電腦有問題還是2900有一點問題- -
不會是我中毒吧

龍之振雄:參考 http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php ...
我都係 不時都彈出卓面  如果會戰緊冇啦啦彈咁點

alan_wong8: 玩war3 時先彈?都係彈番出桌面?遊戲有冇關閉到?
作者: mgsmj    時間: 2009-7-17 19:16

關於L4D
2900會唔會同上一個版本都系Load場少過2600??

alan_wong8: 唔會
作者: mgsmj    時間: 2009-7-17 19:49

關於L4D
2900之前版本要按啟動遊戲先load到場
但系呢個新版就唔洗按啟動遊戲都load到場哦!!

alan_wong8: 按啟動遊戲, 只係方便你地可以直接開game 又唔駛特登去桌面扲捷徑入game.
作者: 紙包豆腐花    時間: 2009-7-17 22:25

龍大幾時先正式出,同埋vlan2009有冇bug?

龍之振雄: 開晒D區, 儘量清除可能遇到既bug , 就會正式推行
作者: 巾幗肥雄    時間: 2009-7-18 11:56

引用:
原帖由 殺。 於 2009-7-16 20:24 發表

alan_wong8: 玩war3 時先彈?都係彈番出桌面?遊戲有冇關閉到?
me2 成日彈出桌面

alan_wong8: 咁個遊戲有冇關閉到?
作者: CrusaDersζYuk    時間: 2009-7-18 19:01

我搵到個方法 解決單出桌面

大家留意  彈出桌面可能有個情況  就係你關左vlan2900

令佢自動縮係右下角

當係依個時候  就會成日彈出黎  但右無關game

雖然無事  但已影響遊戲進行

我之前都係依個情況

我發現  只要 唔好x個2900   由佢係到  再開game    咁就唔會彈

唔知幫唔幫到手      但有彈出桌面問題既人 可以試下

----------------------

簡單d講  就係唔好x個2900   由佢打開住   咁玩果陣就唔會彈

龍之振雄: 已經就哩個情況作出調整, 希望你可以幫忙再測試下關閉 vLan 2900 主介面後個彈game情況
作者: W_a    時間: 2009-7-18 19:24

不如搵人講個詳細的情況等管理員解決
作者: Mtisk    時間: 2009-7-18 23:04

vLan2900有無得add好友?.?
作者: lover2468    時間: 2009-7-19 00:36

引用:
原帖由 殺。 於 2009-7-16 20:24 發表

x2   遊戲冇關閉到
作者: qooyinla    時間: 2009-7-19 01:16

引用:
原帖由 qooyinla 於 2009-7-15 20:04 發表
2900 入去果陣ctrl + v 用唔到
要右click 貼上先得

alan_wong8: 你係指login個時?
冇錯 我地團上次用果陣 好多人都ctrl + v 唔得 要右click
祝早日推出2900
作者: CrusaDersζYuk    時間: 2009-7-19 12:16

暫時覺得VLAN2900 無咩大問題

除左小時睇唔到2600開場,   同埋周不時 都會定一定格問題
作者: qooyinla    時間: 2009-7-19 12:41

2900沖頻大法:
禁實個enter  跟住按區 狂禁mouse左健

龍之振雄: 已經加佐防沖頻
作者: Double_K    時間: 2009-7-19 15:21

入區果陣話

始初化虛擬網卡.......失敗

alan_wong8: 請移除v2900 後再裝一次
作者: ThomasL    時間: 2009-7-19 15:58

我玩r6時成日彈出
2600果時都唔怕
一用就會咁

龍之振雄: 已經就哩個情況作出調整, 希望再幫手測試下
作者: 絕夜s劍乂    時間: 2009-7-19 19:02

引用:
原帖由 CrusaDersζYuk 於 2009-7-19 12:16 發表
暫時覺得VLAN2900 無咩大問題

除左小時睇唔到2600開場,   同埋周不時 都會定一定格問題
同感  2900冇乜大問題
作者: ProMs    時間: 2009-7-19 19:14

個介面麻麻地..希望可以改靚D啦  

e.g.1 唔好用windows xp 最初面個介面..既喺放大 縮小 關閉 果度...可以的話改下佢

e.g.2 喺區入面個聊天介面同資訊介面 無框ge...可以的話加個框靚D..

同埋顯示自己咩區果度...好唔明顯..可以的話放上面/大D..

團隊競技果度呢...禁落去彈個ie 出黎...可以的話..直接喺入面轉頁...

同埋加D功能..e.g. 好友(加好友 好友頻)   團(團頻/查下邊個上緊線)   黑名單(ban左D人入唔到場..依個可能難d )

(以上可能已經準備出..不過都提下)

alan_wong8: 先講左團隊個part, 如果你係彈左個IE出黎既話, 多數係你既IE 問題=.=因為經過無數次試驗, 除非你扲入去團板, 如果唔係係唔會彈個IE出黎

有加好友功能...團頻呢樣野 會考慮加入, 呢個新功能, 將會係正式版推出之後, 遲d先再有

作者: qooyinla    時間: 2009-7-19 20:31

ctrl + v 仍然唔得
聊天果到好隱密.... 要宣傳一下佢個位係邊 (話說某日無意中先見到...仲諗2900冇左聊天

alan_wong8: 正式板先有Ctrl +v
作者: W_a    時間: 2009-7-19 22:09

引用:
原帖由 qooyinla 於 2009-7-19 20:31 發表
ctrl + v 仍然唔得
聊天果到好隱密.... 要宣傳一下佢個位係邊 (話說某日無意中先見到...仲諗2900冇左聊天
你要一副眼鏡了
作者: siu死亡影姬    時間: 2009-7-19 23:31

2900比2600
更好撞ser
千祈唔好抹殺呢個模式
作者: 神樣農夫    時間: 2009-7-20 17:20     標題: 唔知點解決..

初始化虛擬網卡...失敗! <<<入唔到server-.- 信長個d server

係唔係因為我部機係vista 所以入唔到?

alan_wong8: 唔關事, vLan 現時兩個版本2600同2900都支援XP, Vista 同WINDOW 7的~
你可以試下先移除然後再裝一次vlan2900.
作者: ProMs    時間: 2009-7-20 18:19

引用:
原帖由 ProMs 於 2009-7-19 19:14 發表
個介面麻麻地..希望可以改靚D啦  

e.g.1 唔好用windows xp 最初面個介面..既喺放大 縮小 關閉 果度...可以的話改下佢

e.g.2 喺區入面個聊天介面同資訊介面 無框ge...可以的話加個框靚D..

同埋顯示自己咩區果度...好唔明顯..可以的話放上面/大D..

團隊競技果度呢...禁落去彈個ie 出黎...可以的話..直接喺入面轉頁...

同埋加D功能..e.g. 好友(加好友 好友頻)   團(團頻/查下邊個上緊線)   黑名單(ban左D人入唔到場..依個可能難d )

(以上可能已經準備出..不過都提下)

alan_wong8: 先講左團隊個part, 如果你係彈左個IE出黎既話, 多數係你既IE 問題=.=因為經過無數次試驗, 除非你扲入去團板, 如果唔係係唔會彈個IE出黎

有加好友功能...團頻呢樣野 會考慮加入, 呢個新功能, 將會係正式版推出之後, 遲d先再有
我o既意思喺團隊競技入面D 連結...

alan_wong8: 明白, 暫時應該都會彈多個IE 出黎, 你既提意, 我地係會去考慮可行性
作者: 童顏巨乳    時間: 2009-7-20 22:04

2900係咪有bug?
我想入真3佢 238都唔比我入
我個用2600 佢入到zzz
作者: cyrilsin    時間: 2009-7-20 22:44

全部區都入唔到
彈個「連接區域 ... 綁定連接阜失敗或被佔用!」~ 咩事??

alan_wong8: 試下移除再裝
作者: qooyinla    時間: 2009-7-21 11:58

咁努力做野 支持下先啦
作者: MK_sky    時間: 2009-7-21 15:08

應該比係war3入面到改名v_v"
作者: MK_sky    時間: 2009-7-21 15:09

2006得2009改唔到喔v_v
作者: BlacK*風華    時間: 2009-7-22 00:24

-.-咁咪好囉 廢是d人拎自己個id 但唔系自己個名玩.

支持2900   +1
作者: 絕夜s劍乂    時間: 2009-7-22 00:28

vlan聊天果到 將背景轉做啞色底(2600咁)  字體細粒dd 我覺得e家2900咁大粒好咩 唔知點講

龍之振雄:  會作調整
作者: xba    時間: 2009-7-23 15:28

其實有冇得加入區既普通會員人數.... 240 ...希望可以加多d
作者: ★SIUTIK=D    時間: 2009-7-23 15:35

有事一問. 我用vlan 2900入吾到流星區 2600就入到 點解會咁?

alan_wong8: 點樣入唔到?我依家正常入到
作者: BTgame    時間: 2009-7-23 17:11

引用:
原帖由 qooyinla 於 2009-7-19 12:41 發表
2900沖頻大法:
禁實個enter  跟住按區 狂禁mouse左健

龍之振雄: 已經加佐防沖頻
按鍵精靈
作者: siu死亡影姬    時間: 2009-7-23 22:49

點解要加防沖頻呀
就算冇防沖頻隻手都禁到勁攰

我覺得2900....如果上網斷左
應該整唔好彈ser

alan_wong8: 你上網都斷左..幾時上得番都未知...好難講彈唔彈既
作者: 乂不歸乂    時間: 2009-7-24 00:13     標題: CS問題

玩cs lan搵ser....有時會搵唔到ser/顯示唔到所有ser

要係咁重新整理..先可能顯示到部分server
作者: chuntony    時間: 2009-7-24 00:17

點解冇得禁開始war3既?
作者: 絕夜s劍乂    時間: 2009-7-24 10:22

你要去遊戲設定果到 第1行  搵返一個叫war3.w3x既文件先ok
作者: siu死亡影姬    時間: 2009-7-24 11:35

但係以前的確唔會彈ser
作者: 火之新城    時間: 2009-7-24 17:20

點解我用2600開ser,一到10機人就死ser既???

alan_wong8:你玩咩遊戲?咩寬頻?
作者: ThomasL    時間: 2009-7-24 19:28

加油@@
希望盡快加多d遊戲
重有唔知點解一按l4d個ser
就彈:
連接區域...啟動保護程序失敗, 須電腦管理員權限!
咁者係點
作者: BaSarA〞馬埸    時間: 2009-7-26 16:55

我入唔到頻- -

alan_wong8: 咩game?
作者: jimmy37    時間: 2009-7-29 17:32

ccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
作者: 雷諾    時間: 2009-7-29 19:53

其實我想問喱個問題好耐
點解我click個2900裏面d link,係會用ie開出來
本人習慣用firefox(xp的預設瀏覽器也是firefox)
其實有沒有方法解決呢

龍之振雄: 哩個需要之後再研究, 因為見到D LINK 其實都系 IE 入面.
或者你可以嘗試用 http://www.iosart.com/firefox/firefoxview/ 哩個組件,
裝佐之後可以右 click 選擇 Open with FireFox

作者: 雷諾    時間: 2009-7-29 19:58

呃,我而家又有一個問題,其實喱個問題2600已經出現過
每一次安裝(更新)時,vlan都會自動起個桌面建立一個 徢徑,
老老實實,好煩.....可唔可以起更新的時候,消失建立徢徑的工能

龍之振雄: 多謝你提議, 會考慮加入
作者: yamdaniel    時間: 2009-7-30 15:20

D字大隻d呀!
好難看..
作者: leung0828    時間: 2009-7-30 18:32

用2900玩cs1.6
有好多ser成日見唔到.....
証實係vlan.問題

2600又唔會...只係2900會..我問過d fd用2900ga都成日唔見左d ser

alan_wong8: 將會盡快處理
作者: ●PinK_x緣份    時間: 2009-8-1 17:51

好用過2600
入場唔洗咁煩a_a
係咁左kcik+enter就得
作者: Dymo    時間: 2009-8-7 07:23

7/8/09 testing in 7:00am

no need i say more right ? take photo

無法連到STEAM有D問題.以前冇既兩日前開始重安都係咁

因某PLUGIN要連接SDK SERVER而用唔到.

而入SERVER排名所有野冇晒.

我一向正版開LAN UPDATE3922兩日前開始用VLAN就係咁

而我關了VLAN後用LAN 入SERVER就有返所有野

正實VLAN 問题請正視

Use vLan 2900 :

No Use vLan 2900

alan_wong8: 或者你可以試下用vlan 既更新.
作者: kavin32hk    時間: 2009-8-8 15:30     標題: 回復 1# 的帖子

cs1.6不能正常地進入有 "防作幣程式" sXe 的ser
作者: m0nster    時間: 2009-8-9 16:49

個VLAN突然係咁輕 ..
作者: (clcl)    時間: 2009-8-10 12:06

我按登入果時唔知點解沒反應-.-"按註冊就得!!
作者: plahaiyang    時間: 2009-9-15 21:40     標題: VLan2900问题

VLan2900 在进极品飞车时候.总是寻找不到自己朋友的位置、不知道是网络延迟,还是其他问题 . 有时候就要大退从进.望VLan 尽快解决问题 、 祝VLan2900测试成功 ...
作者: °κ无敌ω    時間: 2009-9-26 23:21

2900版本     比2600 好     之前我AC入唔到

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0