45 123
發新話題

vLan官方地圖:信長之野望 HK150B3

[Close]

回復 30# 的帖子

暫時比本多威多一個月

引用:
原帖由 AoBa. 於 2018-10-20 23:30 發表
暫時比本多威多一個月
真田本多 都可以威  不過你到時捻住點改番正宗?

回復 32# 的帖子

1. 正宗攻擊輸出不可疊加
(好似E+神甲咁, but not preferred, 本身design就係可以疊加黎打人, 係一把有前冇後GE裝備)
2. 正宗的攻擊輸出加成對建築物無效化
(現時就prefer呢樣, 用觸法將正宗輸出的額外傷害修正)
3. 正宗變番以前咁
(咁其實好廢, 個靈氣綠色攻擊力唔加成, 你地出其他都唔會出正宗GA LA...)
4. 調整攻擊輸出數值就算
(但係本身呢招可疊加GE攻擊輸出技係好難平衡, 改廢就可能令到把野好廢...改到得10%咁你地都會出神甲先都唔會正宗先LA...)
5. 改做S版咁, 將攻擊輸出加成改為機率性生命傷害
(但係已經有同性質GE童子切, 係咪再有需要?)
6. 重制為都係單純做攻擊輸出GE刀
(BUT ANY IDEA? 我暫時就冇, 有再拗出黎)

ABCDEF餐, 不如大家講你地prefer邊樣

3. 正宗變番以前咁
不過希望加小小攻速  

有個小小想法

風魔招大技可唔可以加個彈跳傷害
中咗人之後如果隔離有冰會彈返畀個人
希望會改入去
感覺風魔招大技可以更好成日見到差啲啲殺到

引用:
原帖由 折翼使者 於 2018-10-20 17:50 發表
正宗會唔會改返做冇得疊傷
本多5正宗加神甲冇人阻到佢直爆
其實要阻都係阻到 我試左好多場
基本上2-3隊背水 可以令佢閃唔到入去/未閃就含左
-1把正宗放大炎? 唔WORK 因為4正宗爆大本時間要>10秒
5正宗其實都要6-7秒 有強暈就fail  所以對面放定3背水 就要有人先衝入去開大炎 變相人地都會更容易知道

引用:
原帖由 AoBa. 於 2018-10-21 01:02 發表
(好似E+神甲咁, but not preferred, 本身design就係可以疊加黎打人, 係一把有前冇後GE裝備)
(現時就prefer呢樣, 用觸法將正宗輸出的額外傷害修正)
3.  ...
2最好
而家其實平衡做得幾好 高輸出但完全冇防 傾向極端既裝
不過諗諗下如果打建築物冇加成又好似唔值8500..而且變到d輸出型主力都唔會出..(即係冇咩英會出

引用:
原帖由 [Top].k1 於 2018-10-20 23:36 發表
真田本多 都可以威  不過你到時捻住點改番正宗?
真田冇金波差好遠...1隊背水已經88

引用:
原帖由 AoBa. 於 2018-10-21 01:02 發表
3.  ...
用第3點好D(可以攻擊+100同-5%全部傷但冇攻速)
再將神甲可10%>15%咪得

最唔想 正宗變以前咁. 加成太低 變相個個都出 8950
正宗係一把  all or nothing 既刀
但舊版的加成實在太不吸引
生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

引用:
原帖由 Misuki 於 2018-10-24 14:30 發表
最唔想 正宗變以前咁. 加成太低 變相個個都出 8950
正宗係一把  all or nothing 既刀
但舊版的加成實在太不吸引
+100攻同15%靈氣都唔吸引
姐係最基本都有115攻

13.2B 好似係 75攻 + 加成 + 魔抗
我唔知邊到黎 100攻
反正 以前13.2B 真係好少見人會出
生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

小建議

樹木有重新機制,一分鐘一次

另外,左近1技效果顯示位置,與實際出現位置不同

Bug回報

足利義輝R技 有時冇劍飛出黎得紫色一塊野, 吉鋼施展長度仲係有時冇左一部份

回復 44# 的帖子

會研究下有關義輝同其他同顃性質技能係小部分情況下不能生效的問題
利申: 我未試過

至於吉剛, 下版會改

45 123
發新話題