發新話題

HKFE-RPG 建議/意見

[Close]

HKFE-RPG 建議/意見

1:能力點上限可以設置再高點  現時上限50  能否設置到100

2:裝備的加成不清楚,要逐個逐個裝備先知道,好麻煩,可以既話請加上解釋,仲有啲裝左會消失,裝左除唔返落黎既問題

3:打死TANK無經驗無裝備無物品咩都無..希望可以增加,,因老手特感普通屍仔一下秒,新手完全吸唔到經驗

4:經驗超級少,錢超級少,希望可以加多1倍或2倍

1.能力值上限50已經極限,上到100就會好瘋癲,下下秒屍仔特感,有勁多血等等,咁就會唔多好玩。

2.裝備系統好早前就知道有bug及error, 但由於編碼複雜,研究過後都修正不到,之後就沒有理會了……日後有空再睇下可否直接移除有問題裝備或使用另一個裝備系統。

3.由於由原本既rpg tank改成super tank,移除左rpg tank,相應既獎勵編碼也一齊移除,日後有空睇下可否改寫返入去。

4.現在經驗設定已經ok,因為低lv會升得好快 但相反愈高lv愈難升,只於金錢設定到,日後有空再睇睇數值上是否同商店物品平衡。

都係果句由於最近煩忙的工作,都要日後有空再會搞搞去,其實有d野我都想改一改,令到視覺效果好d…,同時也謝謝你的意見。(*已經有點唔想面對rpg d 編碼…煩到喊……/c\,宜家有個大問題影響左進行其他修改,個問題所有ser都會出現,故現在急切要搞掂個問題先,但一直研究都搵唔到問題所在…用埋排除法問題一樣發生,已經懷疑係轉用新版本平台關係…要繼續研究…/c\)

用強化石升級既槍械攻擊  我升爆500%  攻擊好似完全無改變

回復 2# 的帖子

我朋友服務器1000屬性點'_>'

不過特感都跟著玩家同樣情況....

只要是低過100LV的新手被特感捉一捉就掛柴了

.能力值上限50的確足夠但mp太低了...
除了回血基本開不了其他技能(建議把開技所需MP調低一點)

經驗值有修改了嗎?
現在LV2X也升得很慢..

最大問題
殺TANK冇經驗值
我咁辛苦打死隻tank 你乜柒都冇比我

引用:
原帖由 ty01314 於 2015-8-28 17:28 發表
最大問題
殺TANK冇經驗值
我咁辛苦打死隻tank 你乜柒都冇比我
唔好講粗口啦,乖啦
喂版主做野啦

1.強化石數值要再睇睇...同裝備系統一樣有bug...
2.屬性高會令到成個遊戲失去左平均,玩到無引...

3.mp太低?我再睇睇...可考慮更改數值...

4.經驗值一改再改,先改到宜家咁...宜家係愈高lv就愈難升lv...受你等級既高低而影響你既經驗值,咁做原因係令到各玩家能力平均...
再者係之前改版前及修正數值前幫手測試既玩家...故佢地等級及能力極高....佢地一定用下技能就玩哂....為表示答謝佢地幫手測試...故一直都無刪到佢地之前既數據.....

5.殺TANK冇經驗值一早講左點解...由於rpg tank改為super tank令到相關獎勵編碼一拼移除左....日後有空的的話會加返落去....或者轉用返rpg tank...
(*就係覺得rpg tank既技能同能力好OP,效果又好亂...故先轉用super tank)

6.我都明咁辛苦打死隻tank....無獎勵係好嬲...但都唔洗爆粗既-~-...
最後也謝謝大家的意見及反映,令到可以再一步 進步=D

回復 8# 的帖子

MP之回復技能可以考慮調低D

因為開rpg服,新手最初使用技能是回復技....MP使用需求會相當高...

之後轉職的職業MP需求可能會比回復技更高'_>'....

建議把數值調低

沒記錯250mp應該足夠用了,回復技的話

:lol:lol

發新話題