28 12
發新話題

新 手 對 抗 模 式 全 方 位 分 析

[Close]
呢幾日玩44街場有時真的很無奈,
成日見到D新仔開咪亂指揮。
其實老手過招做屍做人大家有咩招數都基本心裡有數,
呢個遊戲做人唔存在任何玩法可以完全封位,
如果有根本就唔洗玩,
同步率出黎之後比既就係個人技術,
所以開咪「教」人玩果啲麻煩真係練好自己啲技術先。
無技術本身就唔應該開咪,有技術既人都唔需要聽你開咪。

引用:
原帖由 chankwing2 於 2015-2-8 18:16 發表
呢幾日玩44街場有時真的很無奈,
成日見到D新仔開咪亂指揮。
其實老手過招做屍做人大家有咩招數都基本心裡有數,
呢個遊戲做人唔存在任何玩法可以完全封位,
如果有根本就唔洗玩,
同步率出黎之後比既就係個人技術,
所以開咪 ...
的確太多人亂教不過如果老手对決4人用咪交流效過更佳
涅塵洛空

老手打對抗,基本見倒對方出現咩位!同隊友講對方咩位置就得。。。

好似教區果個第三章節

安全門面前上面一堆出屍位......

不過係老手既話,好快察覺到.....

其實我有個問題想問。。。因為冇人會咁做,所以問下會唔會成功!
大雨第二關電梯果度,如果D人企哂係近電梯果隻角,而你地分別有口水獨臂舌頭同JACKEY,舌頭就電梯正對面。臂就係佢地前面果個牆後面準備,而口水一野整開佢地,JACKEY想辦法帶動個去電梯,舌頭拉一拉,之後臂撞佢秒殺。。失敗都可以釣住一個掛起

再唔係就等佢地走入電梯果一先黎拉一個博秒殺。。。其實咁樣成功率高唔高?

引用:
原帖由 aadf01200 於 2015-2-25 09:40 發表
其實我有個問題想問。。。因為冇人會咁做,所以問下會唔會成功!
大雨第二關電梯果度,如果D人企哂係近電梯果隻角,而你地分別有口水獨臂舌頭同JACKEY,舌頭就電梯正對面。臂就係佢地前面果個牆後面準備,而口水一野整開佢地,JACK ...
不高老手聽聲勁
涅塵洛空

再高D.....就似國外的玩家們那神狙爆頭

引用:
原帖由 aadf01200 於 2015-2-25 09:40 發表
大雨第二關電梯果度,如果D人企哂係近電梯果隻角,而你地分別有口水獨臂舌頭同JACKEY,舌頭就電梯正對面。臂就係佢地前面果個牆後面準備,而口水一野整開佢地,JACK ...
冇話唔得既 講到尾都係隊友間既合作得唔得 重要有技術

呢幾日打對抗,發現真係太多白痴。。。例如D特感快數完,但有條友無啦啦係後面好遠唔知搞咩春,搞到要我退!果然我未行到去佢就比人控左。。需然救倒,但佢扣左唔小血,又搞到成隊本身再行前小小就安全,變左要係D窄位同人打。。
又例如,大雨第2關開始有喊包果個區,右手邊有梯上上面D水管上面。。我地個個係一面行,點知有條友行上去。。我想問,行上去做咩春?番起點?就係因為佢死上去,佢立即比人控住。。咁請問我地救唔救你好呀?有次仲低能。。2條友死上去,點知3隻控搞我地下面果2個。。結果當然比人雙控啦。最後死左件。。得3條友有2個傻嘅,佢2個又唔根大隊。。最後佢地又比人打個雙控。。我救得邊個?子彈又救人救到冇哂,2個都訓低左。D控又未死。咁唯有單人跑分(但根本冇得跑) 我真係要問你地,上去有咩用?又救唔倒自己人,上面又冇野汁嘅!死上去做咩鬼?當你唔熟路,你見倒冇野好死番落黎啦。。仲成棵樹咁企上面。。當場問候佢家人。。。
好,我當你地真係唔識圖啦。。咁你做屍都好醒目D啦。。點知。。我叫佢咩位出準備點打,唔聽。。我拉定左個比隻臂撞個秒殺架啦。。點知佢好撞唔撞,撞個最唔相關,人地後面有牆果個(我果邊是但中1個就秒,你走去撞後面唔關事果D)。。仲要撞唔中。。。好彩我個拉位唔秒都掛住1個係天姐(失去行動力)。。。咁其他都要醒目上去搞佢啦。。唔出,係道等佢地走。。走哂先出,你出黎拓?我又當你揾唔倒位啦。。咁其他人死哂,你重置完出隻口水。。我地仲有5至6秒先出生。。佢地又冇比屍圍住,路又空曠!又個個綠血。你隻口水出去做咩?當然就比人送佢20秒嘅花生時間啦。。大佬,你等多幾秒我地就出世可以同你打組合啦,你老哥真係以為你葉問?好。。做唔倒傷害就算啦,仲有TANK。。點知,我地死哂,最少等10秒!咁隻TANK當然高位掉石頭啦。。點知佢直接就上。。。冇自己人幫手嘅TANK根本就係垃圾,當時又冇車,你咁樣單TANK上,唔比人燒?最白痴就係,明明有水佢都唔行去滅火!係要比4條友SM。。結果TANK0傷害就死左。。我地都未數完秒。。。
再講番人類。。咁當你做人類,啱啱殺左3個特感,點知比隻BOMMER炸中你一個,咁其他人冇中。。你當然係向前沖,等自己人幫手清啦。。點知,我跑左上前,到睇倒野時。。個個係後面原地搵野汁。。完全冇向前跑圖,結果我就比一大班屍仔圍住。。佢地先至向前行。。。更白痴就係,睇見我比D屍圍住,我又冇近戰!可以冇人幫我清。。
最後自己好辛苦先清完。。點知,佢地跑到N咁遠比人3控。。我頂,佢地仲可以問我做咩行禁慢。。我立即同佢地講,點知佢地一句比番我就係,你自己清得啦!你禁勁,你睇,你咪清哂囉。。咁我下次係唔係自己不停跑唔鬼理你地?L4D2係合作GAME,你有你打,佢又佢打,得你想同佢地合作。打鬼?
好似佢地死哂3個,得隻肥佬炸倒1個!咁你好沖啦,我叫沖都唔沖!企係度清屍比時間人地復活?好,我由你。咁你都搵個有後牆嘅地方,唔好比屍360度圍打你先啦。。幫你清完又唔行,係度搵野,揾咩春?有野都比我汁左啦,仲等。。。結果幾次比人KO都係因為冇哂子彈救唔倒人。。如果佢地聽我講沖嘅。到哂安全室啦。。會一半都行唔倒咩?你想搵野都要其他特感死哂你先安心去搵啦。。人地重置完你仲搵?即係同人講我落單呀,你打我啦一樣冇分別。。因為我知佢地易比人控,我都用追架啦。點知,我提左佢地D特感咩位置!冇人聽,掛住清D唔行嘅企屍。。次次一黎就雙控、3控,救你妹呀?
最後走哂,入左個老手同2個新手。。立即唔同哂,因為呢2個新仔會聽人講,叫佢地咩位打TANK就咩位打,一關就拉番D分。。做屍時我係TANK。。掉石5次中3次,所以唔洗急住上,等自己人洗到好用嘅控先上。。立即殺哂人地!再做人時,因為有老手用追,我放心拎AK。。打TANK時因為知佢距離遠,我地回頭跑!跑到佢變左AI。。。咁就冇難度咁過左關!最後WIN多人50分。。非常好彩。。最後1關,對方DEL場。。

引用:
原帖由 aadf01200 於 2015-3-3 00:26 發表
呢幾日打對抗,發現真係太多白痴。。。例如D特感快數完,但有條友無啦啦係後面好遠唔知搞咩春,搞到要我退!果然我未行到去佢就比人控左。。需然救倒,但佢扣左唔小血,又搞到成隊本身再行前小小就安全,變左要係D窄位同人打。。
...
pm wtsapp dse完玩
涅塵洛空

引用:
原帖由 aadf01200 於 2015-3-3 00:26 發表
...
一句講晒 真係好怕新手

引用:
...
哇你咁勁邊夠你玩呀

28 12
發新話題