39 123
發新話題

[小說] [試作]

[Close]
引用:
原帖由 TwistedFate 於 2013-11-25 23:30 發表

WELL , 我真心認為佢冇搵資料

時辰個度係我一時手快打錯左(思維障礙QQ,12~2=一個時辰,ANYWAY,錯就係錯),你捉到我錯,OK架,我實認

但係請樓主解釋一把一米長乘半米闊既刀如何鋒利無匹

仲有一個可以將弓、箭、刀、 ...
話說(我家)世狸尚小....
引用:
原帖由 世狸 於 2013-11-22 21:41 發表
呵呵 我也很討厭 只是時勢所趨而已
聽著每個人都是LOL……有點沮喪
寫文意見呢……隨緣便有 呵呵
這個嘛....(純真笑面

-  讓每段愛歌都唱恨`♥
-  舊情逐位變敵人`♥

引用:
原帖由 hhjj22 於 2013-11-25 20:39 發表
太不可一世了
作為作者接納別人意見是基本
你篇小說你一定有找過資料先會寫
人們評文不一定像你般熟識
你不能單單以一個錯誤去無視其他
就算他錯了,你糾正是應該
但是這種語氣? ...
佢改我文吹我錯
叫我風哥:)

引用:
原帖由 gundumX 於 2013-11-26 00:18 發表
佢改我文吹我錯
ok丫,就算冇6個小時,下午你由幾點計起?

比個3點你啦,7點太陽落左山未?
君の事

回復 30# 的帖子

長一米闊半米,唔可以厚0.001mm感話????

我冇話把野放左入去wo,
同埋呢你唔比把弓同箭掛住,個袋係高兩米架咩

正常人對住黑暗既環境一段時間就自然適應

腐屍米有腐臭味

最後一樣非回答,可唔可以用下想像力,人地冇寫你可以去諗下

就感既,我接受人既意見,前提係有理,你搞都未搞清楚,就唔好亂批評*****FF都係一種技巧*****

叫我風哥:)

長1米闊半米,你可以的話拎把尺度度先唔該,呢個位真係唔想吐糟了,唔識你可以去五金問下,甚至買一塊咁既樣既鐵版黎自己睇睇,之後再答我呢塊鐵版可唔可以稱作"銘刀"。

從背包拿出- -如何從背包拿出而唔放入背包,介紹一下唔該。

腐臭味係將"軟組織(蛋白質)""分解"既過程中先會產生,唔識你自己WIKI好問呀SIR咩都好,自己查啦,我唔想同你上生物堂。

最後一樣:咁我可唔可以交白卷俾呀SIR叫佢腦補俾100分我?

君の事

反正我講你錯你都唔會認,你不妨私下問一問你個世狸版主,睇下佢又點講

我討厭同人沒完沒了的糾纏下去,反正你認為我錯,你搵個自己尊崇既版主幫你評下囉~我睇下佢又點評。

我係VLAN版叫世狸"狸版",佢去到第二個壇都係叫番我"F版"架渣,唔信你可以問下佢。
君の事

引用:
原帖由 gundumX 於 2013-11-26 00:23 發表
長一米闊半米,唔可以厚0.001mm感話????

我冇話把野放左入去wo,
同埋呢你唔比把弓同箭掛住,個袋係高兩米架咩

正常人對住黑暗既環境一段時間就自然適應

腐屍米有腐臭味

最後一樣非回答,可唔可以用下想像力,人地冇寫你 ...
100cmx50cm既野,我想問一下你個人要有點樣既神力先控制到.

「袋中除了弓箭外」此乃引自文中

非修讀此科不作回應

「一眼認出那些都是獅子的骸骨,它們的肉都消失了,就是連腐肉也不剩一點」引自原文.
何來腐肉產生腐臭....?

-  讓每段愛歌都唱恨`♥
-  舊情逐位變敵人`♥

回復 32# 的帖子

他改文那我想只是一時興起…(算是同人?
另外他評你的都是用你原文的吧…

你不滿意他改你文可以提出
我想他很樂意刪去
但你並沒提出要刪去,反是好像扯開話題了

至於評文時文筆很多時都十分銳利
初初接到評文時都會有點憤怒
但也應向當事人提出而不到去曲線攻擊吧…

腦補這一點我真的不能同意更多
作為的一位作者的義務……不﹗是責任才對,理應該讓故事合理性和可理解性,合理性不是說科學上的狹義合理,而是全文的邏輯。
腦補這東西真是的,舉個例子好了,正如當初在中學讀地理科的時侯,老師已經這麼告訴我們﹕
若簡易論文只是用於科目內的時侯,的確不用過於詳細,但是實際上,寫出來給別人看的,就應該去除曖昧和不明白的地方,那麼多的挑剔點不是叫懸疑或是思考空間,那是叫作漏洞。你一直在說不可以怎又不可以怎﹖就是你沒有寫得清楚明白,寫的人不是讀是,而是作者你本身,要不你就直接跟人要求解剖大腦來看你的故事。

而且不要斟酌於一成的錯誤而忽略了九成的正確,單純意氣之爭,不滿意的話,那不如在標題寫明禁止狠評。沒有人在攻擊你本人,只是以事論事,以文論文,不要拉開話題。沒錯,F君比較直腸直肚,不過都只是作為一個評文的立場而已。

39 123
發新話題