發新話題

[分享] 我系咪一個好無用好無勇氣嘅人?

[Close]

我系咪一個好無用好無勇氣嘅人?

我鐘意左妳都有4年,不過系依4年間,可以話系一D進展都無。我明明好好好好好鐘意妳,但我連同你講野~SMS嘅勇氣都無,咁
樣睇我系咪覺得我好無用?同自己鐘意嘅人講句野 SMS 都做唔出。
不過就系今年(第4年),系妳嘅生日,我第1次送禮物比妳,亦系我第1次送禮物比女仔亦系送比自己鐘意嘅女仔。
系之後個幾個星期都同佢有whatsapp,不過傾得個幾句...就...可能系我唔識點樣同女仔傾計。其實本身我自己我系一個同女性朋友傾唔埋同玩唔埋嘅人,可能系我唔主動喇。直到8月5日個一晚,個晚系同佢sms嘅最後1次之後都無send過。過左2日我番左大陸,系之後嘅日子我好掛住佢,機本上系無時無刻都諗起佢。最好笑嘅系我扲起手機想同佢whatsapp個時.我完全唔知講咩好,只好放低手機。而且我又成日睇佢whatsapp有無上線同埋有無同我個FD send,所以我成日睇佢地2個幾時上whatsapp。不過系依段日子,我有諗過我不如放棄啦,我同佢跟本就系兩世界嘅人,就算我同佢一齊左我都覺得會好快分開...因為我完全唔識點樣去愛佢。我又有諗過其實佢都好次對我個FD有意思咁,不如我放棄算啦,無為系到左住人。
其實我自問我樣子又唔多好,又唔識_女仔,又系一個宅男,咁佢有咩理由鐘意我呢。其實同我個FD一齊你話幾好。
直至我FD前排生日,大家一齊去打邊爐。個晚佢黎到時,我一見到佢我嘅視線完全離唔開佢因為佢系我眼中真系好靚好可愛。
系個晚我機本上系系咁望佢,不過完全同佢講唔到野...之後打完邊爐咁成班就一齊去左網吧打機 , 咁佢都有去。
咁到個時我就同我個FD+埋佢同佢個FD坐埋一齊,本身我有機會坐佢身邊不過我比左我個FD坐。 打機時佢地2個傾得好開心又會整估對方,見佢地玩得好開心吖幾好呀 。個陣時我個心好痛好痛...
所以而加我放棄喇,只系希望佢找到一個可以同佢一生一世嘅好男人喇:) 。
其實我有諗過如果同左佢一齊.我一定會同佢一生一世,就算佢唔愛我,我都會一直等下去,唔會去愛上其他女仔。
打完依段野,我決定放棄佢啦,算啦我依種人系咁好無用咖喇 :)
~只想同你講我一直都會好愛你~

2年前我同你一樣,只懂害怕

我同你有7成似.但我見到佢既機會好像半年只有3次吧

好像1年前我也說>>>>>>>>>>>>>>>過其實我有諗過如果同左佢一齊.我一定會同佢一生一世,就算佢唔愛我,我都會一直等下去,唔會去愛上其他女仔。
打完依段野,我決定放棄佢啦,算啦我依種人系咁好無用咖喇
~只想同你講我一直都會好愛你~<<<<<<<<<<

當時我發了一條sms給她,表白.她卻忘記了我,

如果當時沒有她.我不會成長.不會成熟.我真係的很多謝佢,!!!

諗番起2年前.戈時真係乜都淆.可能是第1次全心全意.鐘意一個人.

這個陰影都陪左我接近年半

也是她做就現在的一小部份我.

該放棄就放棄吧.年紀仲咁細.,吾須要咁執著!!!!!但如果你覺得你會後悔既.去試吧. 抱著去死的心情去試吧.

唉 樓主同我一樣 但係將來會有一日 果一日我就會拼出去了 不管了 就是這樣。

看完後後感動
祝福樓主

怕什麼?_?
我明知無可能都會去.為求自己不要後悔

我同你有D似 我都係鐘意個女仔 但係怕羞唔咁講 之後有一次 夜晚同佢傾電話 我估氣勇氣同左佢表白 我同佢一齊過 之後佢話叫我等佢 不過其實想講既係 我同你一樣都係宅男 我都好樣衰 但係E D都唔係問題 我都係覺得 唔好後悔 你試個重有D可能 但係唔試就一定冇可能 勇敢D啦 衰左冇人會笑你

好感動

實カ差太遠了.

引用:
原帖由 love_story 於 2012-8-26 05:45 發表
我鐘意左妳都有4年,不過系依4年間,可以話系一D進展都無。我明明好好好好好鐘意妳,但我連同你講野~SMS嘅勇氣都無,咁
樣睇我系咪覺得我好無用?同自己鐘意嘅人講句野 SMS 都做唔出。
不過就系今年(第4年),系妳嘅生日,我 ...
果時唔去而家dum心口都無用
所以話,人生有幾多個十年,最緊要痛快!
§風花雪月♣

點可以咁輕易放棄

我明知無可能都會去
我都同你一樣
但係我努力緊
好心你唔好放棄LA
你話你好鍾E佢,
但係你唔比幸福佢
可能LA,有D愛係不一定要擁有她
你在背後默默的關心.呵護著她??
但係你係咪鍾E感愛佢??

放擔去試啦 衰未衰囉
男人天不怕,地不怕  

幸福要自己爭取!就算失敗又點?做個真男人啦

發新話題