發新話題

[原創] 非一般的喪屍片~80分鐘死亡直播1, 2死亡錄像3預告片(18+)

[Close]

非一般的喪屍片~80分鐘死亡直播1, 2死亡錄像3預告片(18+)

80分鐘死亡直播

《錄到鬼》(REC)是一部西班牙的恐怖電影,由瑪蕾拉維拉絲高主演。本片是以第一人稱敘事手法拍攝的,即以偽記錄片手法拍攝。本片於2007年在西班牙上映,其後相繼在世界各地上映。於2008年,美國上映了好萊塢重拍版,名為《隔離區》

劇情介紹:

電視台的一個深夜節目的記者安琪拉(Angela Vidal)專門領隊採訪一些入夜卻仍然在上班的工作者,某日安琪拉和一個攝影師(Pablo)採訪在消防局工作的消防員夜間的工作和生活,碰巧消防員們接獲一宗某大廈發生有人受傷的案件,於是安琪拉他們便跟隨消防員一起到那個大廈去,一起探索這件案件的事情。

來到大廈後............

影片(如果唔清,可以上PPTV睇)

http://www.tudou.com/programs/view/UdVXsrBn9Mg/

80分鐘死亡續播

《屍控》(REC 2,別名《錄到鬼2:屍控》)為2007年西班牙恐怖電影《死亡錄像》的後續電影。由導演兼編劇的瓊米·巴拿格魯(Jaume Balagueró)和帕科·普拉扎(Paco Plaza)打造,兩人均為前一部的導演兼編劇。第二代故事緊接著第一代。本劇由西班牙Filmax國籍公司出品,保留的一代中「封閉式恐懼元素」,但本作中採用了新的方式使得觀眾從熒幕中得到恐懼感。

劇情介紹:

緊接著第一部結尾..........

影片(2我有英文版下载點)

http://v.pptv.com/show/NNKsKpL4aKYkoia4.html

死亡錄像3預告片:

個人感受:

睇完套戲後,我覺得做人唔應該咁好奇,

如果你知左某樣野後,可能會失去更重要嘅野,

講反段片,80分鐘死亡直播1真係好正,大家幫手推下~

好恐怖啊唔感睇

引用:
原帖由 心缘_微風 於 2012-2-5 05:37 發表
好恐怖啊唔感睇
睇下啦

回復 4# 的帖子

怕怕>< 等天光先

引用:
原帖由 心缘_微風 於 2012-2-5 05:46 發表
怕怕>< 等天光先
我睇2,我睇左5MIN唔敢睇,堅係恐布

話說套野唔係18+既咩
支持恐怖片

引用:
原帖由 wan19948 於 2012-2-5 07:18 發表
話說套野唔係18+既咩
支持恐怖片
打反18+先多謝提點

睇左1.dl左2.味睇住

引用:
原帖由 心缘_微風 於 2012-2-5 05:37 發表
好恐怖啊唔感睇
我都係天光都唔感睇
C.th

引用:
原帖由 ThECaRzYDoG 於 2012-2-5 10:01 發表
我都係天光都唔感睇
= =我睇緊啦

我夜晚睇左真係唔係幾訓到等到成1個幾中要訓到

正呀正呀

多謝支持,套野真係好恐怖

發新話題