42 123
發新話題

[心得] 加勒比海盜同人文一徵人物、船

[Close]

回復 26# 的帖子

咁我將佢變成一個
船知識豐富
善良又貪玩既王子
黑暗傳教士就跟隨佢
好不?

引用:
原帖由 honamkam0 於 2011-6-12 11:28 發表
咁我將佢變成一個
船知識豐富
善良又貪玩既王子
黑暗傳教士就跟隨佢
好不?
唔好

我想要既角色係復仇 唔想比人睇死   貪玩唔要~"~.. 都講明復仇 何來善良-.-

回復 32# 的帖子

咁你得唔得閒
介紹埋王子ok?

引用:
原帖由 honamkam0 於 2011-6-12 16:30 發表
咁你得唔得閒
介紹埋王子ok?
介紹左啦  好具體既人物性格比左你     其他靠你自己既 幻想力啦

回復 34# 的帖子

ok
「赦罪令」 即是皇家準海盜 <問埋
係咪即係西班牙比佢去搶人
但係唔比搶自己?
數日後出文

引用:
原帖由 honamkam0 於 2011-6-14 15:57 發表
ok
「赦罪令」 即是皇家準海盜  
可以搶劫外國既商船

但係唔可以搶西班牙

其實16世紀都有好多野可以玩
想用火箭可以用中國既神機箭,
想有噴火可以用希臘火
或者好似flying dutchman船頭既連發式大砲(有d似格林機槍,有三枝砲管輸流開火)

搵到未先?

回復 1# 的帖子

= =....................................

I am not ken爺
not that old/....

人名:ken爺
年紀:16
職業:none
喜好:看書, writing, playing gun
特長:You can do this one
弱點:His girlfriend
性格:人格分裂,天才與小白
人物簡介:your ken爺
忠定奸: You can do this

Ship

名字︰ Lokson(雙體帆船)

大炮數量︰長重砲X4(長重砲的名稱(Culverin)來源於拉丁文的蛇(Colubra),用來強調此種火砲的蛇型曲線把手,長重砲的炮身雖然又長又重,但卻可以擊中很遠的目標。長重砲是一種長程砲兵單位,破壞力強,彈著精準,不過破壞的範圍有限。精良的砲兵部隊通常能運用長重砲長程準確的特性,命中特定的敵軍建築物或防禦工事。)

主炮: 重型榴彈砲(是一種火炮。這種火炮身管/口徑比較小,彈道較彎曲、初速較低、能採用多級變號裝藥獲得不同彈道曲線,適合射擊水平目標)

帆數量︰3根桅杆,橫帆9,三角帆3
船長︰ ken爺
水手數量: 12
船既速度:   [1小時/34公里]

名字︰ 風神號
大炮數量︰20台大炮,5台超遠程炮(1000米)
主炮: 4台榴彈炮
帆數量︰4根桅杆,橫帆10,三角帆5(如無風會由水手扒船)
船長︰風神之長
水手數量:20個專業水手,另加9個控炮手
船既速度:50km/h(扒船速度:30km/h)
排水量:1萬噸

船設有2層,分別:下層、上層。下層設15台大炮。
                                                    上層設5台大炮、5台超遠程炮、4台榴彈炮

引用:
原帖由 愛影。揚仔 於 2011-6-11 10:43 發表

名字︰ 棉花糖一號

大炮數量︰十八  主炮:  三  (注:噴出的分別有朱古力,可樂,茶,清水,咖啡及奶茶,無殺傷力的!)

帆數量︰不用,因為棉花糖點到水會溶的

船長︰蘋果味戰士

水手數量: 五名, 香蕉味戰士
           ...
我覺得你似玩野多
但係,真係好正呀你講果d野
X_X

42 123
發新話題