發新話題

[討論] 信長之野望P 15.3F4

[Close]
引用:
原帖由 Y.SM 於 2018-10-30 00:50 發表
4.5秒既直江連唔哂5個手劍
你馬嬲手按到1粒都算好啦

覺得菊姬松久有過強問題

菊姬3技(分身)過於強勢

1.持續時間太長 (由下路分身  走到中路 ) 一隻英雄食兩條路兵/同時食埋CP

2.CD時間太快 ( 就算俾人擊殺分身  亦可馬上再開分身 )

3.分身過強? (可以吸血和暴擊 , 由於上兩點 菊姬通常經濟可以拉開對手好多, 用分身已經打走對面一半血 )

4.只用分身吃兵, 無忍情況下根本好難搵到正身係邊  , 無情發育 仲癲過龍  

松久

本身佢招大已經罰企 ,  而家仲要加長埋施法距離  
開大忍刀  會戰好難搵到佢係邊  

回復 407# 的帖子

有法技 分身唔成問題
同埋印象中佢本身都小血

建議 森仔 金川 次要箭 改75%傷

支持!!!吸血太屈.

war3 有重製版 到時而家版本WAR3 同新版本 會唔會不相容呢

地圖 新版都用得返??

吸血都唔係無敵既..都無左毒刀凍雲既效果..追人都幾難...
不過前期又真係幾勁既...推塔打路都幾方便..可以吸血唔洗成日返去回血..

回復 412# 的帖子

毒到WO                                                         .

引用:
原帖由 醒來夢散了 於 2018-11-9 19:16 發表
毒到WO                                                         .
開MH唔使用腦玩 唔好怪佢
公道自在人心

作者幾時會改下霧隱呢隻英

我覺得霧隱大技爆塔要160秒CD有D耐左,可以縮短到135秒-145秒之間,
同埋招23技要改下,佢殺人既技能真係有D廢

2技除左用黎尾刀之外就冇咩用,佢本身脆皮,玩佢除左出爆塔裝多數都係出法裝,
我建議改做煙霧彈OR毒彈
煙霧彈,500範圍內產生一片迷霧,敵人受到480傷害和減慢速度16%
毒彈,500範圍內敵人每秒受到(XXorXXX)劇毒傷害拼減慢速度16%

3技招手裹劍折返到自己身邊太慢,如果距離可以縮短少少,
同埋成個動作縮短到2-3秒內連技會爽好多

回復 415# 的帖子

有冇玩上一版..
個飛票已改到食兵勁好用
毒鏢都好傷.. 有3技唔用 用2技食兵?

本多大 就應該改弱D
爆塔 比之前傷好多...

吸血刀 諗到有無可能打指定一個兵/英雄
用遞減方式 逐步吸少D
第一下 25%
第二下 23%
第三下 21%

25/11/18  更新至15.1A

9鬼大左仲係混沌攻...
....

發新話題