發新話題

中止項目,多謝大家一直支持。

[Close]
我想問可唔可以係SERVER到開ADDONS
wwwwwwwwwww

引用:
原帖由 dickycpyxdd 於 2014-6-15 20:14 發表
我想問可唔可以係SERVER到開ADDONS
唔明你 up 乜
CLICK 入 ➨ eXpedition Raidcall

你好
請問一下呢個插件整合包會唔會同本身我裝左既sm,mm同rpg插件有沖突?
因為我試過裝完整合包再裝rpg插件,
會令到rpg插件唔可以正常運行,
而其他既多人模式插件好似已經唔支援新版??
Than**廣告**u

引用:
原帖由 kelevn 於 2014-6-15 21:50 發表
你好
請問一下呢個插件整合包會唔會同本身我裝左既sm,mm同rpg插件有沖突?
因為我試過裝完整合包再裝rpg插件,
會令到rpg插件唔可以正常運行,
而其他既多人模式插件好似已經唔支援新版??
Than**廣告**u ...
你要留意 2.1.3.5 版本中遊戲同開場器分開兩個獨立資料夾運作,以往你個伺服插件裝係:

Steam\SteamApps\common\Left 4 Dead 2\left4dead2\addons\sourcemod\plugins

但依家所有伺服包括專用插件都應轉移哂去:

Steam\SteamApps\common\Left 4 Dead 2 Dedicated Server\left4dead2\addons\sourcemod\plugins

以往用開既插件,包括舊版 SM , MM , RPG,其實根本無擺去新位置,令伺服無法安裝同偵測,呢點可以從 SRCDS 指令窗輸入 sm plugins list 可以證實。

至於多人模式,我估你係指多人插件例如 Superversus , Multislots , Bebop , Bot Control in Coop Mode 等等,的確原作者好耐無更新,大家依家用既都係第三方自行修正或改良既版本,或多或少都有 bug,但係 2.1.3.5 影響有限,呢點要自行斟酌,小心選擇。整合包既多人插件分別係 l4dtoolz 同 Multislots,針對前者某些非官方地圖關卡可能搞到死 SER,後者其實只適用於 Coop 模式,其他可能有不尋常情況,呢層我遲下先至可以測試。

回復 19# 的帖子

Thank You
但係都想再問一下,因為我係用番版,咁我個l4d2既file入面係有晒遊戲同開場器srcds,
而我係裝左最新既sm mm等都係放番果個file,插件都係放番果個file,
我開場後 同埋 輸入sm plugins list都有顯示某d插件係運行到,但係有d就failed或者disabled
咁請問一下裝左整合包之後點樣可以令到其他插件都正常運行番?
本身裝完整合包再裝rpg插件會令到rpg模式升唔到lv,save唔到等問題
謝謝解答,不吝賜教

請問開場入場果陣有個阻擋連線.寫住 -insecure" 點解決??

引用:
原帖由 kelevn 於 2014-6-17 18:55 發表
Thank You
但係都想再問一下,因為我係用番版,咁我個l4d2既file入面係有晒遊戲同開場器srcds,
而我係裝左最新既sm mm等都係放番果個file,插件都係放番果個file,
我開場後 同埋 輸入sm plugins list都有顯示某d插件係 ...
如果你打 sm plugins list 發現有 error 既插件,就代表佢地無辦法如常啟動 / 安裝 / 運作,多數未更新 signature / gamadata 未能迎合較新遊戲版本,你好可能要去番原作者網站查詢修正。RPG 插件比較特別,因為 modders 多數係大陸人或 vLan 會員,要跟進有好大難度。
引用:
原帖由 黃金梅莉號 於 2014-6-20 17:14 發表
請問開場入場果陣有個阻擋連線.寫住 -insecure" 點解決??
與整合包或開場方面無關,自己留意捷徑啟動參數有冇加入 -steam

唔好意思,我跟住你教既整好晒之後,開唔到場,想請問係咩原因?

引用:
原帖由 TracyLiu 於 2014-6-21 16:15 發表
唔好意思,我跟住你教既整好晒之後,開唔到場,想請問係咩原因?
正版 / 番版 ? 開唔到場指什麼問題 ? 有沒有 error msg ?

你講得太空泛,我無從入手。

番版的, 冇任何ERROR MSG, 按左啟動伺服器之後冇任何反應
之後連GAME都入唔到, 去到LOADING之後彈GAME

引用:
原帖由 TracyLiu 於 2014-6-21 21:14 發表
番版的, 冇任何ERROR MSG, 按左啟動伺服器之後冇任何反應
之後連GAME都入唔到, 去到LOADING之後彈GAME
未必關整合包事,甚至同伺服無關

你試下唔開 server 剩開 game 入唔入到,入唔到即係破解問題

留意自己遊戲版本,2.1.3.5 以下唔擔保 work

最好先開伺服才開服,以往版本唔容許開住 game 情況下成功開到伺服

整合包更新 (22/6/2014 updated)

插件相關:

Weapon Unlock v0.8.1:針對對抗模式官圖 c1m3 對任何狙擊槍都沒有問題,亦能自動生成。
AFK Fix:之前出現 error 用唔到,現已完全修正,同樣支援 !join 及 !idle / !spectate 指令。
Left4Fix v1.1.0.0:原來發現唔支援 windows,現起用 v1.0.0.7 (windows build),可供主要功能。

其他:

移除不支援 Windows 版本的插件檔案
重新整理檔案說明的內容,並修改部分字眼

歡迎繼續查詢或回報,我會時刻跟進,亦歡迎轉載或分享(建議列出來源)

Thanks你呀,問題已解決~~

下載條link話個file已經Del咗

引用:
原帖由 mich0901 於 2014-6-23 10:31 發表
下載條link話個file已經Del咗
完全無問題 !

https://mega.co.nz/#!i9IGDC6T!3ipQnOV47xJY388lsSXoZmLEKKp-TmDRKxNI3KKPTfE

發新話題