23 12
發新話題

這一切都來之不易,但……

本主題被作者加入到個人文集中
[Close]

這一切都來之不易,但……

一個普通人唔會傻到話自己真係傻咁我呢?
我做的這一切都是為了你,希望長大之後可以和你一齊生活,組織家庭。
即使被世人認為是一段沒有可能的愛情又如何?
我根本不介意!!你說你很喜歡錢。
雖然我現在沒有工作,但我為了你一直在努力。

每天我都是想著和你一齊的日子,美好的回憶,我想想就會笑。
今天的作文題目是「家」
我腦海裏沒有考慮過,第一個意念就是你。
雖然不能用太多真實的文字去表達,因為我答應過你有些事只有我們永遠知道
……
……
……

朋友笑我傻,兄弟雖然沒有說出口,但我知道
連你也笑我傻。我很難過。
因為我知道這一切對你來說可能也沒有意義。

你說你快結婚了,
而我這對戒指呢?

我們之間的三年約定、十年約定呢?
你還會記住嗎?

為什麼要這樣捉弄我?
我真的要相信命運嗎?
定還是對我的一個考驗?

我真的不知道我會發生什麼事,
因為我很害怕,害怕讓情緒帶走了自己。

看來我真的很天真,十八歲就開始和你計劃將來
被世人都認為是沒有可能的一段感情,我依然還不肯放棄。

我很辛苦,我真的很辛苦。
但我不想就這樣放棄
因為這一切真的來之不易!
每當我想起你結婚日子越近,我都會流淚。
很痛苦,我真的很痛苦。

當我已經做出第一步,我根本沒有放棄的念頭。
我就像個玩偶 
當你寂寞,會想起我
我總是靜靜的聽你說
偶爾端詳著你的沉默
看著你,為他哭過、心疼你,為他難受
我就像個玩偶,悲傷留給我、快樂你帶走

我真的很傻       -NCL
但我的真很愛你-LCF

我把我們之間的回憶都已經保存下來
我答應過你,要把我們之間的故事寫一本完整的小說。
我承諾過你,你說過的事,我永遠也會記住,也會實踐。

狂做咩分身自hi

引用:
原帖由 阿平 於 2013-2-26 02:52 發表
狂做咩分身自hi
版主CHECK人IP爆人D私隱是不對的

雖然我估都估到#2佢自hi

你地唔明白我咁做係為乜

引用:
原帖由 FiNaL◎峰 於 26/2/2013 10:46 發表
版主CHECK人IP爆人D私隱是不對的

雖然我估都估到#2佢自hi
車.唔洗睇ip都知了.有咩可能41分發貼.45分回貼仲要知正文講左咩

路過

寫小說不如寫愛情故係團版
我諗一定好多人想聽下姊弟戀既經歷

8掛下, 條女幾歲? 希望你唔好同我講係師生戀

唔好同我講條女係12月生日

引用:
原帖由 FiNaL◎峰 於 2013-2-27 09:49 發表
寫小說不如寫愛情故係團版
我諗一定好多人想聽下姊弟戀既經歷

8掛下, 條女幾歲? 希望你唔好同我講係師生戀
唔方便講
我怕無咁多時間
為左佢宜家開始學打籃球
希望可以由171CM去到180CM   ……

引用:
原帖由 ★瘋狂丶 於 2013-2-27 21:45 發表

唔方便講
我怕無咁多時間
為左佢宜家開始學打籃球
希望可以由171CM去到180CM   ……
-___- 唔好睇愛情睇得咁重
你想增高就增高, 唔好話為邊個啦...

引用:
原帖由 FiNaL◎峰 於 2013-2-27 22:10 發表
-___- 唔好睇愛情睇得咁重
你想增高就增高, 唔好話為邊個啦...
當你知道發生咩事,你可能唔會咁講
我應左佢,有好多事都唔可以講出黎。
我做這一切都是為了她。

藉口,理由,承諾,謊言

是這個世界必須存在的
其實看化了,根本沒乜野

引用:
原帖由 呀東☆ 於 2013-2-27 23:04 發表
是這個世界必須存在的
其實看化了,根本沒乜野
我唔同你
對好多野我都好認真
特別是愛情。

引用: