發新話題

[交流] 綜合動漫吹水帖

[Close]
引用:
原帖由 ★洪九_× 於 2012-4-20 19:41 發表
係學校同個FD
係BILIBILI睇上季套鬼父 睇D人回得都幾搞笑

不過我11點CUT上網 所以習慣左係咪都DL落黎720P
係學校睇鬼父

回復 1214# 的帖子

11點cut上網咁慘既你

引用:
原帖由 ζaR紫﹑ 於 2012-4-20 19:45 發表
11點cut上網咁慘既你

唔止TIM 今日打去網上含 佢話我呢到最多去到8MB
你話係咪食得屎

96猫 花姐 PKT 見到人名已經_左

回復 1217# 的帖子

我說:".........."

引用:
原帖由 ★洪九_× 於 2012-4-20 09:53 發表

我見有D寫住好似好清但香港睇唔到
以前用過 , 高清要LOAD好耐→_→

N記8MB PLAN 揮手
仲要幾個月先升級 , 原本得6MB

不過bilibili 既特色都係成堆人一齊吐槽 先好笑
有d 人講野勁好笑
--------------
不過我係香港上bilibili都load好快-.-  10秒-20秒load左1大半
有時10幾秒load晒
-------------
好期待後日套冰果
神作feel

好似正wo FATE ZERO 試下睇先

MSN叫我

轉至facebook
傷物語再見

秋叶原《全物语》动画化海报张出

西尾老師的新作“悲鳴傳”即將在於4月26日正式刊行。

在4月上旬發行的「西尾通信」號外中,刊登了監督新房昭之×SHAFT代表久保田光俊×Aniplex製片人岩上敦宏的對話。其中,正式發表了由西尾維新創作的「物語系列」將全部動畫化的消息。

「物語系列」是由西尾維新創作、台灣插畫家VOFAN負責插畫的系列輕小說,刊登於「講談社BOX」。該系列包括「化物語」上下兩冊、「傷物語」、「偽物語」上下兩冊、「貓物語黑」、「貓物語白」、「傾物語」、「花物語」、「囮物語」 、「鬼物語」和「戀物語」。其中,「化物語」已經於2009年改編成TV動畫,獲得了廣大粉絲的強烈好評。之後,便是「偽物語」的TV動畫化與「傷物語」的劇場版動畫製作,而「偽物語」已於不久前播放完結了。

根據本次的動畫化消息,「貓物語白」至「戀物語」這6冊將被改編成TV動畫,而「貓物語黑」雖然也將動畫化但是具體形式暫未決定。在決定「貓物語黑」是以何種形式的動畫與大家見面之後,接下來的6冊將被改編成長度為半年左右的TV動畫。消息還指出,原本預計於2012年公開的「傷物語」劇場版今年上映無望,將要推遲到何時還是個未知數。雖說不能在2012年看到「傷物語」的劇場版,但是本次的「物語系列」全部動畫化的消息還是可以稍微撫慰一下粉絲們受傷的心靈。關於劇場版、TV動畫的其他消息將於日後公開,歡迎屆時關注。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
奇策士とがめ。

雖然對e套野麻麻地~
不過都係放一下
奇策士とがめ。

岩岩睇完秒速5厘米
好感觸

岩岩睇完火影血獄=.="正
奇策士とがめ。

回復 1227# 的帖子

我都睇完lu
爽棍

引用:
原帖由 ζaR紫﹑ 於 2012-4-27 01:28 發表
我都睇完lu
爽棍
我仲以為龍舌果粒係輪回眼黎甘鬼廢!  比人水左
奇策士とがめ。

發新話題