發新話題

2.0.3.1 更新內容‧突變模式代碼‧更新回報‧終極索取

[Close]
引用:
原帖由 steven12 於 2010-7-23 21:56 發表
未升2028都有啦
好煩
指邊個問題 ?

2.0.2.8 會唔會用唔到插件嫁

引用:
原帖由 RDiver 於 2010-7-23 21:48 發表

Y / U 問題方面如何 ?

插件能否如常運作 ?

入場會唔會出現任何error , 特別係 " Server enforcing consistency for this file : update/pak01_dir.vpk " ?
msn 已同你講左解決方法

引用:
原帖由 BTgame 於 2010-7-24 01:47 發表
2.0.2.8 會唔會用唔到插件嫁
放心.........唔會 .

有任何問題即同我聯絡 .

引用:
原帖由 RDiver 於 2010-7-23 21:58 發表

指邊個問題 ?
入sh個圖次次都有Server enforcing consistency for this file : update/pak01_dir.vpk ,唔明佢講咩
有d圖又唔會
對抗有時又會出

引用:
原帖由 steven12 於 2010-7-24 14:32 發表

入sh個圖次次都有話park_1.vpk,唔明佢講咩
有d圖又唔會
對抗有時又會出
pak01_dir.vpk 問題 : 你click左個錯誤訊息後仍能否進入伺服 ?

不過load個時load得一半就玩得
驚有問題
平時load晒先玩得
驚佢load就唔晒就玩得有d問題

咁快又2.0.2.9 了 囧~~~~~~

2.0.2.7更新

no good

用唔到插件,

引用:
原帖由 steven12 於 2010-7-24 15:50 發表

不過load個時load得一半就玩得
驚有問題
平時load晒先玩得
驚佢load就唔晒就玩得有d問題
Server is enforcing consistency for this file : update\pak01_dir.vpk

Server is enforcing consistency for this file : left4dead2\pak01_dir.vpk

Server is enforcing consistency for this file : left4dead2_dlc1\pak01_dir.vpk

Server is enforcing consistency for this file : radialmenu.txt

.............

出現這類錯誤訊息因為伺服被設定要求檢查指定檔案 , 當玩家差不多載入伺服 , 就會彈出此訊息 , 確認後仍能進入伺服 ,
但如果冇即時確認 , 錯誤訊息就會被每日一訊(motd)視窗所遮蓋但不能移除 , 亦無法打開 Console , 玩家必須按 {Esc} 才發現該錯誤訊息並確認 , 敬請留意 .

只要場主關閉 CRC , 以上錯誤自然會消失 , 方法有幾個 :

1. 場主開場前於 Console / autoexec.cfg / server.cfg 輸入 sv_consistency 0 , 阻止 CRC .

2. 於 whitelist.txt 檔案內 , 將以下句子前端加上 //

left4dead2\pak01_dir.vpk  check_crc

left4dead2_dlc1\pak01_dir.vpk  check_crc

update\pak01_dir.vpk   check_crc

玩家亦盡量使用原裝冇修改既 pak01_dir.vpk 以避免任何不必要的衝突 , pak01_dir.vpk 總共有三個 , 分別位於 :

update 資料夾
left4dead2 資料夾
left4dead2_dlc1 資料夾

至於 addons 資料夾內的插件檔案 (.vpk) 當然用得到 , 無須擔心會影響 pak01_dir.vpk .

日後將提供 pak01_dir.vpk 修改版 , 可自動通過 sv_consistency 檢測 (CRC)

引用:
原帖由 死哂D人 於 2010-7-24 16:13 發表
2.0.2.7更新

no good

用唔到插件,
成日話用唔到插件 , 究竟係邊個呢 ?

我同我既團隊會為你跟進 .

引用:
原帖由 RDiver 於 2010-7-24 16:30 發表

Server is enforcing consistency for this file : update\pak01_dir.vpk

Server is enforcing consistency for this file : left4dead2\pak01_dir.vpk

Server is enforcing consistency for this file : left4 ...
感謝R大 期待中

已更新 2029

一切正常

引用:
原帖由 sapphire989 於 2010-7-24 19:14 發表
已更新 2029

一切正常
3Q !

暫時得知 : 由於 2028 更新加強 CRC 保護 , 所以現時網路所提供的破解 pak01_dir.vpk 全部失效 , 敬請留意 .

另外 vLan 至今仍未發佈最新版本 2.0.2.9 更新檔 , 未有進一步消息前大家都係玩住 2.0.2.6 吧 !
需要 2.0.2.9 更新或破解可聯絡本人 (不會對外發佈) .

唔知幾時先只令到D 2.0.2.9用到插件呢?~

發新話題