發新話題

[教學] 架設一個高級對抗伺服器 (1/2更新)

[Close]
我裝左 sourcemod
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 windsang 於 2010-1-19 09:00 發表
一早返到公司 冇野做
睇睇下YAHOO新聞 就見到整個教學出黎+_+
應該都用左粒幾鐘整
haha

全靠你我我先開到高對
總算三王子你有飲水思源啦

引用:
原帖由 天羽‧耀洋 於 2010-1-19 13:21 發表

冇問題既..正常    重有佢都冇比到你睇佢輸入完彈咩出黎   你又知你同佢唔同既0.0   勁!

我想問你點解唔教人直接放係server.cfg到既     如果對一d唔識既人黎講   做多44.cfg果步可能又會多左我上邊果條人既問 ...
因為如果將d config入晒落server.cfg, 每次開server佢都會auto run server.cfg,
當你想轉mode o既時間就會比較煩, e.g 你想開返一般對抗,你想玩過關mode...等等
就會影響到你可能開唔到, 又要專登出返去server.cfg作修改, 咁相對黎講我會覺得唔化算

引用:
原帖由 乂野鬼乂 於 2010-1-19 20:09 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=1660973&ptid=186994][/url]
China四平
我跟住哂d方法
到係 一路上有 藥包但係冇藥丸
仲有路上有電
有相

你個file放錯左, 可能你誤解左我個意思, 其實係解壓後, 你按返入去會見到addons,cfg 2個files
正確係將呢2個file放去 C:\Program Files\Steam\steamapps\common\left 4 dead 2\left4dead2

而家你應該放錯左位係 C:\Program Files\Steam\steamapps\common\left 4 dead 2\left4dead2\left4dead2

如果你路上有 藥包但係冇藥丸 仲有電的話
你可能未整插件
整左插件之後就可以SET到
冇藥包 冇電 冇榴彈砲
除左一開始有kid之外 全部都冇
當然你都可以用樓主config
不過入面發現有少少冇用既cvar

點解我打完 exec 44 後佢唔係彈 "xxxxxxxxxxxxxxxx加載完畢"
而係有一堆 Unknown Command "xxx.xxx"

引用:
原帖由 China四平 於 2010-1-19 23:29 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=1661851&ptid=186994][/url]
如果你路上有 藥包但係冇藥丸 仲有電的話
你可能未整插件
整左插件之後就可以SET到
冇藥包 冇電 冇榴彈砲
除左一開始有kid之外 全部都冇
當然你都可以用樓主config
不過入面發現有少少冇用既cvar ...
個44.cfg只屬一個傻瓜包方便大家參考用途,
如果覺得入面有d自己用唔著的指命可以自行更改,刪除
引用:
原帖由 tony101010 於 2010-1-19 23:50 發表
點解我打完 exec 44 後佢唔係彈 "xxxxxxxxxxxxxxxx加載完畢"
而係有一堆 Unknown Command "xxx.xxx"
請先前往
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=169114&extra=page%3D1
安裝一個基本的L42 SourceMod插件, 安裝完畢應該問題就會迎刃而解

Unknown command "sv_force_unreserved"
Unknown command "sv_removehumanlimit"
Unknown command "sv_maxplayers"

呢堆係未裝 多人插件

呢d額外既command 可以自己加上 同刪除

因為通常 裝插件 都會插埋呢項

@@""我覺得咁樣唔好囉
咁多個人係度咁死亡都心最終咪好易?
4人一組= =""
原本4個都難啦=33=

引用:
原帖由 可樂王 於 2010-1-20 12:33 發表
@@""我覺得咁樣唔好囉
咁多個人係度咁死亡都心最終咪好易?
4人一組= =""
原本4個都難啦=33=
多人插件 係 可以多過8個人進場
只係花生

我下載左個cfg檔...高對部份冇問題...但我set左l4d_maxplayer同l4d_visablemaxplayer都set左8...但係server browser度睇...我個ser有18個位既..應該點樣去set返佢做8個位?

sv_maxplayers 係幾先

回復 26# 的帖子

唔好意思...打錯...應該係
sv_visiblemaxplayers 8
sv_maxplayers 8
但佢係serverbrowser度係18個人

引用:
原帖由 samhon011328 於 2010-1-21 13:20 發表
唔好意思...打錯...應該係
sv_visiblemaxplayers 8
sv_maxplayers 8
但佢係serverbrowser度係18個人
你係scrd 見到0/18 ?
定係係game入面見到

如果係game入面  打完見到18個位 就一定有問題
如果scrd 見到 人數0/18 就唔出奇

我想問呢
我想除了頭尾關
每關都出tank同witch
但唔要藥包同pill改變
要點做??

引用:
原帖由 windsang 於 2010-1-21 14:45 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=1665364&ptid=186994][/url]

你係scrd 見到0/18 ?
定係係game入面見到

如果係game入面  打完見到18個位 就一定有問題
如果scrd 見到 人數0/18 就唔出奇
係game入面...如果係steam群組伺服器度睇...我個ser真係8個人姐
但如果係~打openserverbrowser既話..就會見到我個ser 18個人...
我想set番係server browser度都係得8個人
引用:
原帖由 steven12 於 2010-1-21 18:47 發表
我想問呢
我想除了頭尾關
每關都出tank同witch
但唔要藥包同pill改變
要點做??
有d難...一係關關都出tank...好難set到頭尾關唔出...但其他關出...

以下係幫你關關(包括頭尾)(除左一d無tank出世位既map)都出tank...但唔刪包
Steam\steamapps\common\left 4 dead 2\left4dead2\cfg\sourcemod度搵個叫CrowAnnoyingItemRemover.cfg
annoy_saferoom "1"
annoy_medkits "0"
annoy_pill_replace "0"
如果想要埋電擊器既話
annoy_defibs "0"
希望幫到你

發新話題