發新話題

信長盃4 比賽建議

[Close]
引用:
原帖由 佐佐木單中 於 2009-9-15 15:39 發表
3場2勝 我個人係認為增加比賽趣味既一個元素
1場過 我都唔覺得有咩問題
講到趣味..下下都要打暴對方.陣營 先就勝出

不如.限時內..計算

1. 邊方限時內最快暴晒對方守護塔.就是勝出?

2. 邊方限時內殺英雄次數最多,就是勝出?

我覺得比下下打暴對方.陣營 先就勝出..有趣味得多

引用:
原帖由 小飛豬 於 2009-9-15 15:42 發表

講到趣味..下下都要打暴對方.陣營 先就勝出

不如.限時內..計算

1. 邊方限時內最快暴晒對方守護塔.就是勝出?

2. 邊方限時內殺英雄次數最多,就是勝出?

我覺得比下下打暴對方.陣營 先就勝出..有趣味得多 ...
咁個game就會唔平衡

我只可以講 實行唔到
Rs-h0w[R]y0u 醉`
"Have you seen my bear Tibbers?"

點唔公平法??  

請你回想下 以前所謂的 禁 山王   再回到現在 棄保  又返到'過去??結果呢..今日還禁 山王 麼

引用:
原帖由 佐佐木單中 於 2009-9-15 15:45 發表

咁個game就會唔平衡

我只可以講 實行唔到
我覺得幾有趣味ha

引用:
原帖由 小飛豬 於 2009-9-15 15:49 發表
點唔公平法??  

請你回想下 以前所謂的 禁 山王   再回到現在 棄保  又返到'過去??結果呢..今日還禁 山王 麼
唔平衡同唔公平係兩回事
唔好混淆- -.

另外
如果用我提議既方法
禁左山王係兩面都用唔到
無話會邊邊多左優勢
如果無禁到
先選英雄個面只可以選一隻
呢一隻可以改變局勢
用唔用山王就見人見智  
"Have you seen my bear Tibbers?"

點都好..內部應該好快會商討出結果..

大家抓緊時間..多打幾次.吧

最後回一回你,見人見智

最強的組合 到別人手上,是否一樣最強  見人見智

所以我一直都有一句名言
沒有最強的英雄 只有最強的玩家
我係原作泥嫁

既然是向作者致敬 我認為比賽模式最好能特別一點

本人的愚見是:
在進行5v5比賽前 先進行1v1單挑 勝利的一方可以選擇比賽模式
1.只進行2場比賽 時間較快的獲勝
2.進行3場比賽 勝利的先選擇陣營

原因:
在"1"的情況下 陣容的選擇較多 聯合可能會使用快攻或正常陣容 織田也可以使用奇異的陣容來拖延時間 等換邊後 有更大的優勢
在"2"的情況下 不再像以前 只能靠抽籤來選擇陣營 能靠自己的實力來決定 陣營在112b是非常重要 因為聯合的優勢較大 在團戰英雄的選擇有更大的空間

以上只是我個人的意見 不喜請無視之 謝謝

引用:
原帖由 Apm80 於 2009-9-15 18:35 發表
既然是向作者致敬 我認為比賽模式最好能特別一點

本人的愚見是:
在進行5v5比賽前 先進行1v1單挑 勝利的一方可以選擇比賽模式
1.只進行2場比賽 時間較快的獲勝
2.進行3場比賽 勝利的先選擇陣營

原因:
在"1"的情況 ...
我也認同你 但1v1會否太過浪費時間
or另有其他見義

現在很多mh....希望可以做好防mh **廣告** e家打團都好多.....好煩

好吾明白點解要用11.2B比賽 平行性......S15 或S12.5 會好好多~英雄及物品都好好多,G G C都全部打S15 為何還要那麼守舊用11.2B
如果11.2B要定規就棄5保2啦~G G C 搞比賽都係尼個制度

信玄之野望 11.2b 優化版

與其棄保不如嘗下反轉黎,相方提出5只英雄俾對方選擇,相方都必須使用對方提出中的2只英雄作賽,咁樣比賽使不會得極少數英雄作賽,又可以收到棄保所想達到的功效,又有新的元素加入,不況一試wo

引用:
原帖由 ray0730 於 2009-9-16 03:24 發表
好吾明白點解要用11.2B比賽 平行性......S15 或S12.5 會好好多~英雄及物品都好好多,G G C都全部打S15 為何還要那麼守舊用11.2B
如果11.2B要定規就棄5保2啦~G G C 搞比賽都係尼個制度 ...
你有看信長盃這次的口號嗎  最後的榮耀 向作者阿鋒致敬
YUI*FlowerFlower*

不棄保 3場2勝
不果第3場唔應該由獲勝時間較快的團隊選軍
因為我覺得咁係鼓勵快攻的做法
我參考左之前既回覆
發覺2隊 派出其中一位隊員作1on1 3分比賽選軍都唔錯
不過可能用既時間會太多
唔可行既用番包剪拳,掟公字都唔錯

發新話題