發新話題

[停止更新]安裝Steam、更新L4D到開場教學[3777版]

[Close]
引用:
原帖由 omi 於 2009-3-19 21:32 發表
我入戰役or對抗就會見到=_=
但係單機就唔會...
試下係Steam開Game 而唔好直接開桌面捷徑((視乎各下載點

回復 122# 的帖子

我一直都係steam入面開...
(哭)

我做足哂同冇做過野既情況一樣-___-
次次一開game都係話steam過於忙碌...
之後就話..無法處理你的要求-____-
玩唔到呀=-=

問一下
之前我都可以開場的
但更新完之後開唔到
而開場果度最尾果格會見到寫住
VAC secure mode disabled.

樓上幾位試下重新下載更新檔..
可能我之前漏左FILE

都係唔得...
同埋我係尋找XXXX(總之唔係開場)
都會見到我之前post張圖..
劫數呀...囧

引用:
原帖由 omi 於 2009-3-20 08:47 發表
都係唔得...
同埋我係尋找XXXX(總之唔係開場)
都會見到我之前post張圖..
劫數呀...囧
留意防火牆等設定
呢樣每個人既情況都唔同, 無能為力
另外某些正版玩家開場時, 你必斷線
亦可能對方未更新

回復 128# 的帖子

好啦/口\
唔該曬你 !
多謝你

我玩線上冇問題,
不過玩唔到單機,
揀好難度/場之後禁開始,
就沒有回應,
有冇得救???

我更新到係1.0.1.0呀..不過一入人場或單機都會彈e個野出泥....

唔知要禁咩..

唔禁又死機...禁第一個又死機...

[url=http://img8.imageshack.us/img8/7989/25169734.png [/img][/url]

我照哂所有步驟做。
開到GAME。
但係搵唔到Server 。

(已入左vlan , l4d 多人ge區域)
(已關防火牆)

如圖..
一個埸都搵唔到...
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 roy118 於 2009-3-21 01:38 AM 發表
我照哂所有步驟做。
開到GAME。
但係搵唔到Server 。

(已入左vlan , l4d 多人ge區域)
(已關防火牆)

如圖..
一個埸都搵唔到...
請嘗試按左上 伺服器瀏覽器->選取區域網絡'

睇下見唔見到場
Click here to visit my blog :D
Gaming Live

引用:
原帖由 洛晴 於 2009-3-21 01:42 發表

請嘗試按左上 伺服器瀏覽器->選取區域網絡'

睇下見唔見到場
試過喇 ,,
無論係網際網路 , 至到同伴列表 ,
1個埸都冇 . . . . . .

引用:
原帖由 roy118 於 2009-3-21 01:49 AM 發表

試過喇 ,,
無論係網際網路 , 至到同伴列表 ,
1個埸都冇 . . . . . .
建議閣下於下載安裝檔及更新檔時注意發佈該帖會員所屬群組

暫時流傳於此論壇當中只有版主所給予的更新檔及安裝程式為最完整

如果你下載左d註冊會員呀..唔知咩會員發佈既檔案有可能會有檔案缺憾

因為唔係第一次發生.好多人dl左呢類既會員發佈既檔案之後出好多問題

因此vlan L4D 討論區有4頁左右既POST係發表有關更新後發生既問題

以下為Vlan 版主所發佈既主程式及更新檔

請你盡量依從vlan版主所發佈檔案去重新安裝及更新

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=98492&extra=page%3D1

最基本一樣野.我問你..你sure該帖會員會永久性持續更新他所發佈的檔案.並於L4D末日前繼續更新嗎

幾乎每個人POST出黎既安裝程式都唔同.你用唔同人既更新檔去更新唔同既L4D 主程式.當然會出問題

但唯獨係Vlan版主一定會繼續更新keep on.而且你要搵返佢個post唔難+方便好多

樓主既安裝程式係受到vlan 版主所選定.

但係更新檔為何vlan版主要另外自製一個呢.

這一點值得深究

但此文絕無對樓主不滿之意.只是以事論事.如有得罪.多多包涵

另外建議你最好用vlan版主個更新檔更新一次試試得唔得先.

如果唔得先至重裝主程式再直接用版主果個更新檔

Click here to visit my blog :D
Gaming Live

我之前就係跟左壇主果個更新檔 , 都係有同樣問題 . . .

我先用呢個POST ge 方法。

而另外.. 呢個post 亦都出現係 你俾我ge http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=98492&extra=page%3D1  呢個post入

面 . .  . .
引用:
原帖由 洛晴 於 2009-3-21 01:56 發表

建議閣下於下載安裝檔及更新檔時注意發佈該帖會員所屬群組

暫時流傳於此論壇當中只有版主所給予的更新檔及安裝程式為最完整

如果你下載左d註冊會員呀..唔知咩會員發佈既檔案有可能會有檔案缺憾

因為唔係第一次 ...

發新話題