25 12
發新話題

有關smile和冰島的問題

[Close]

有關smile和冰島的問題

以下是代冰島禁訪的Hellokitty Post 的

各位板主 你門好 :
我是冰島的團員 , 因前日我團的人用了惡搞他門的團照事件
我在這誠心向你門道歉 旦板主門 我希望你門不要誤信讒言
只聽一方無理的指控 因為我深信板主門都不知道Smile 團的惡行了

就由我為板主門一一回顧吧!

那時 Smile 團的細 add 了我MSN 問我入不入他的團
旦我拒絕了 他跟我說加油  我起初還以為他門團是好人

旦因我原本的團 [ 夜雨 ] 說了很大的一個謊
我便退團 加入Smile 團了
旦我很不幸 在Smile 團受到Smile 的人冷嘲熱諷

他門說我姣 5p人  旦我都一一忍了
,五分鐘都沒有我就退了群

平息了一陣子 突然有一天 有2個Smile 的人add 了我

我真的不知他門想怎 我就跟我妹妹 - - 小妯說了這事
從我妹口中得知 原來Smile 已經不是第一次這樣欺負女生了
一年前 我妹都有玩信長 她都是給Smile 的人這樣罵了
不信可以問Loser 的團 他門都知道的
接注我妹就在Smile 的團板開了Post
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=226271&extra=page%3D2
我門一直在罵戰 , 沒有結果
旦在Post 中 有人景然這樣恥罵我妹

一個女孩 怎能給人這樣說的!!!!?????
罵還罵都不會這樣說話吧????

那時我真心火了 我就在自貼 開post 為我妹澄清
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=226852&extra=page%3D2
開Post 不久 Smile 的Ming 在Msn add 了我說

相信大家都知識這是誰做的了
我妹說 : 個個人冇心認 就算我地點佢都唔會認架啦
我聽了我妹的話 我就沒有和他門理論下去了

引用友方同學的句子先撩者賤 打死無怨
再還你門一句 [己所不欲 勿施於人]

Smile 的人門 難道你門說我姣 說我是公廁 說我100/1Q都沒有人要
說我做生意 說我妹是loser 公廁 Post 我msn 上你門M群 就沒有錯嗎?
為什麼你門就只會指責別人的不好 卻不認真地反省自己的錯誤?
你門得罪了多少團 你門自己最心水清吧

板主門 我這只是為了說明 冰島會做上這行為的原由
不是無緣無故這樣做的
至於Smile 團提出的方案 板主門可以好好考慮套用在Smile團身上
今天可能是冰島跟他門罵戰 旦我深信明天或者是將來又不知是哪個團了

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=242790&extra=page%3D2&page=1
這事要板主門操心 我代冰島向板主門說一聲對不起
希望板主門的眼晴是雪亮的 為我門vlan大眾玩家著想
板主門 辛苦你門了!

是誰錯 大家知道了吧

牙天=] 已被冰島開除 請大家不用再當佢係冰島
ROYAL.

你扮乜野.
整系識放d比人話既野出黎
話人個d去晒邊?
同我地嘈個陣.又叫我地入黎元朗.巧驚驚
又話_頭.又爆晒粗甘..where 去晒哪

佢真人咪毒諗一個 你要佢張相架話 留低你msn
ROYAL.

樓主係5係之前夜雨疾流〝

佢真人咪毒諗一個 你要佢張相架話 留低你msn
ROYAL.

遇上這種事情應該直接通知版主.不應與之爭吵
我相信該版版主眼睛是雪亮的 .會給你一個公道,並把侮辱你們的人正法

但希望你能明白一個道理,無論對方點錯都好,唔代表你要將自己人格級數降低黎陪對方
或者對你地黎講真係忍無可忍,先至會做出呢d野,

但做之前.停一停.,諗一諗.人地特登去做d野出黎挑釁,你如果用唔適當既方法反擊,
只會令唔知道事情源頭既人對你地改觀->覺得係你地問題

唔好話我話,信長區對我地版主黎講~可以話係公海
人流太多.一日都千幾二千帖,每個版主得一對眼,真係睇唔到咁多.
版主需要你地幫助,任何時候都歡迎你地善用報告功能,
只要知道件事.版主們唔會當睇唔到.

亦都唔會卑機會你地忍氣吞聲去承受件事.任人侮辱.
任何侮辱欺凌行為~對管理員黎講都係不可饒恕,一定會受到重罰

又或者版主們見得太多呢d帖,會覺得好"月經".佢地會覺得過份.但可能留意唔到個嚴重性
但可以同你講.你上述提及既事件,嚮呢張帖發佈之前.管理層係完全唔知道有呢d事
一而再~再而三咁受到呢種侮辱或欺凌的情況,可能直接黎用戶申訴投訴,
當我知道呢d事之後~我係絕對唔會唔理

我希望同呢件事唔相關既人唔好再係度加鹽加醋 呢度係卑會員上訴既地方.唔係卑你地吹水.踩人.咬花生既地方

Click here to visit my blog :D
Gaming Live

我整系想知點解你整系會放d比人_既野
吾放d_人既野

樓上版主  吾係咬花生 係食花生  仲有 你張圖好_得 可吾可以講套卡通名就睇下
ROYAL.

引用:
原帖由    aCe_- 於 5-7-2010 12:19 PM 發表
我整系想知點解你整系會放d比人_既野
吾放d_人既野
無論誰對誰錯都好,件事已經玩到夠晒大,亦都無從深究你地當中有幾多恩恩怨怨
可唔可以停下.大家一人少句.唔好再加深個仇恨
Click here to visit my blog :D
Gaming Live

引用:
原帖由 紀敏 於 2010-7-5 12:23 發表

無論誰對誰錯都好,件事已經玩到夠晒大,亦都無從深究你地當中有幾多恩恩怨怨
支持.睇完你呢句發現你索左

引用:
原帖由 紀敏 於 2010-7-5 12:23 發表

好..我地就停下
但系D人整系放D自己岩既出黎
錯既就收收埋埋.女真系大晒?_?
我回埋呢個就吾回.
我廢事D人真系諗到smile甘樣..
條女自己系度講叫人入去嘈交.又話實頭又乜...

板主 我明白你門的難處
我代冰島的人向你保証不會再和Smile有任何討論了
旦前題是 Smile的人 不要再撩我門 否則我門都很難忍的
希望板主都能明白我門的難處
對我團的人禁訪一切撤銷 因為 我門團還要打vlan 的信杯
至於Smile 團有否打算作出道歉 我不介意
我只想我門冰島團的人 能快快樂樂  ; )

引用:
原帖由    aCe_- 於 5-7-2010 12:26 PM 發表

好..我地就停下
但系D人整系放D自己岩既出黎
錯既就收收埋埋.女真系大晒?_?
我回埋呢個就吾回.
我廢事D人真系諗到smile甘樣..
條女自己系度講叫人入去嘈交.又話實頭又乜... ...
咁我都相信,一個人咩都唔做咩都唔講~唔會無喇喇卑人話既.
只不過.洗唔洗去到咁盡呢..

又係一個問題...

大家冷靜下..飲杯凍水...各自各檢討下自己既行為係咪正確,

你地互相繼續嘈落去既話永遠都冇結果.因為兩邊都有錯.
Gaming Live

25 12
發新話題