發新話題

[原創] 45問題

[Close]

45問題

其實我係想問下,如果45的話RE唔RE唔係比小一個人果一隊決定GA咩?點解一到45 4果隊D人話RE 5果隊D人就話你**侮辱成份**又問候你啊媽咁 唔知大家有咩意見呢

呢d答案,其實大家心中都應該有共識
問黎都多餘
45一開波就re,唔re,之後就收聲
打到25lv (中期也是,不過看看情況)
45,re咩???
re就一早唔好打

輸硬就叫人出兵gg(唔好拖時間)
好讓双方都完成一整場

10lv之前 少一個人 我諗可以接受re

你話果d打到十幾廿lv果d..... 你話re真係唔多接受

講真 少 1 個 就要 r e 不如 唔好玩三國

場場45 場場re 不如唔好玩啦 少一個人玩 唔洗死丫

好似之前咁 有幾場 個新手場主 唔夠打 打打下 就話re 咁鍾意re 去玩信長啦

留係三國做咩? 4 打 5 唔夠打 咪練下 係唔係要好似信長果d咁 一唔夠打 好似風咁走場?

三國係一隻需要技術ga對戰game  如果你唔打下你又知一定輸架? 4 5唔打得架?

引用:
原帖由 AsinChung 於 2008-4-30 02:32 發表
10lv之前 少一個人 我諗可以接受re

你話果d打到十幾廿lv果d..... 你話re真係唔多接受

講真 少 1 個 就要 r e 不如 唔好玩三國

場場45 場場re 不如唔好玩啦 少一個人玩 唔洗死丫

好似之前咁 有幾場 個新手場主 唔 ...
你所講o既成段野, 適用於 35 25 15, 咁根本就點都唔使re, 因為都唔一定輸

點解人地ggc同其他外國平台 54就即re? 因為54左就算sm 人都冇意思, 輸果邊又冇癮
54我就算係羸緊果面都好, 我一定比人揀re唔re, 反之亦然

恩 大約定一個規條吧
前期因為走場的人裝也不會好去那
RE是很合符常理
但到中期  如走了 一黎大家打咁辛苦
為了一個人走場而re 可能有人覺得不值得
走場的人裝應該也有一般的樣子
或許可以令隊友更肥 所以中期走場的話唔re 翼有道理
至於何為前期 何為中期 那就要看版大的決定了

我頂唔信場場45
場場re
我的時間好寶貴
你地想哂時間,就搵人打到25lv,然後45re啦

唔關sm唔sm事,一場3國平均成1個鐘
一日打足成日都係得1x場
係咁re,玩得幾多場阿?
哂時間

ggc我不嬲話打到底
又好多人都願意打到底
引用:
原帖由 cassano4444 於 2008-4-29 19:32 發表

你所講o既成段野, 適用於 35 25 15, 咁根本就點都唔使re, 因為都唔一定輸

點解人地ggc同其他外國平台 54就即re? 因為54左就算sm 人都冇意思, 輸果邊又冇癮
54我就算係羸緊果面都好, 我一定比人揀re唔re, 反之亦 ...
你真多時間

唔想sm人,搵多fd打團
又會少左99.9%變45

同多唔多時間冇關係, 假設一日梗左玩咁多個鐘, 唔玩到完場都係玩咁耐
如果"54可以練下技術"係一個唔re o既理由, 咁"玩多場re o既都可以練技術" 亦可以算係re o既理由

我真係唔明點解如果玩到25lv re o既話, 咁就會令你玩呢25個lv o既時間哂左, 或者由好玩變得唔好玩
理論上呢段時間已經過左, 追唔返, 好玩就好玩唔好玩就唔好玩, 唔會因為end 唔end到game而改變

人地唔想玩落去都要迫人玩一個已經冇意義o既game, 我覺得好冇癮, 無論我係邊一邊都好

另外, 其實版主有冇定義54 re唔re得o既規則?
如果係定左, 要大家都遵守o既話我冇意見
成日同人嘈我都覺得煩, 都係想打機jei

當你玩到唔洗練就明- -""

要練就唔會路人打啦

當有一場,玩到14 15lv
45re了
咁我果場,是不是練了尾刀,冇哂時間

對我黎講就係哂左時間

大家定議唔同

= |                                       
玩100場gg的,還是玩了100 re的(用的時間一樣)         = |  

那個爽?不管贏定輸                                                   =|

6lv之前re
6lv後不re
比賽規則也是這樣

以上,很明顯大家也認同到中期,要不re了
引用:
原帖由 cassano4444 於 2008-4-30 04:00 發表

我真係唔明點解如果玩到25lv re o既話, 咁就會令你玩呢25個lv o既時間哂左, 或者由好玩變得唔好玩
理論上呢段時間已經過左, 追唔返, 好玩就好玩唔好玩就唔好玩, 唔會因為end 唔end到game而改變   
追唔返唔叫哂左??

我無定義到45的問題  

45問題
都要哂咁多口水講....

請版主為vlan三國區定立一些規則

好讓大家明白 別讓新手來混

45緊係要re啦..無論幾多lv..唔公平就係唔公平..最多咪諗d方法令到45機會減低囉

引用:
原帖由 Real_Ipage 於 2008-5-1 18:48 發表
45緊係要re啦..無論幾多lv..唔公平就係唔公平..最多咪諗d方法令到45機會減低囉
你係vlan 諗d方法令到45機會減低  以經係錯啦

vlan 走場者多不勝數 一個走場帖都唔可以起到阻撓因為封三日ac 對一般走場者真係唔多驚 可以開過第二個Ac 在黎過走過

你咁諗住岩 但係如果你想係VLAN做你所想一定有所難度同阻力一定會比你想像中大

"你係vlan 諗d方法令到45機會減低  以經係錯啦"

並唔同意, 如果因為封三日太少, 咪封耐d, 再要isp email 開account, 咁一定可以減少到45機會, 唔可以話錯
想搞得好, 最主要都係靠平台方面做
就好似法律咁, 冇法律叫人自己有品自律, o係邊個地方都行唔通

發新話題