發新話題

停用電擊器問題

[Close]

停用電擊器問題

試過set 0仲係識地圖上自動產生電擊器,請問係咪仲有其他cvar要set?(我用c2m5張地圖黎試,次次高台位都必出)
sm_cvar director_defibrillator_density 0

另外有冇插件可以把地圖上生成電擊器自動轉成藥包?

唔該

只係C2M5????

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

先謝謝你

其實唔止c2m5

雖然已輸入sm_cvar director_defibrillator_density 0,但基本上所有地圖同樣會random產生電擊器,因為c2m5果個位接近必出,所以我用果個黎試
雖然已加了這個cvar,我由c1打到c8同樣見到,同平時差唔多.

--------------------------------------------------
剛剛試用了,c2m5果個電擊器已轉成藥包
但我再開c1m1仍然會係房random產生電擊器(試了幾次但唔同房),唔通係我原有既插件問題

我覺得density同類參數的指令都無乜用
我set director_pain_pills_density 6.48 同 19.44
分別開唔同場數番有幾多pills
結果係...接近一樣..
set左三倍GA密度結果居然係接近一樣的數量...

果個插件只係C2M5 先運作
除左C2M5同C1M1 仲有無圖要DEL 電擊器

引用:
原帖由 apple_W 於 2010-10-15 13:46 發表
果個插件只係C2M5 先運作
除左C2M5同C1M1 仲有無圖要DEL 電擊器
原來係咁

我想全部官方圖都DEL所有電擊器(c1,c6,c2,c3,c,4,c5,c8,c7),最好連非官方地圖都可以

唔該你

全部地圖DEL所有電擊器
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 apple_W 於 2010-10-15 18:55 發表
全部地圖DEL所有電擊器
唔該

引用:
原帖由 yeahya 於 2010-10-15 12:58 發表
我覺得density同類參數的指令都無乜用
我set director_pain_pills_density 6.48 同 19.44
分別開唔同場數番有幾多pills
結果係...接近一樣..
set左三倍GA密度結果居然係接近一樣的數量... ...
我都試過唔同數字,但差唔多.總知就見到有.搵過無相關插件(高對果個唔知算唔算,但我開copo用)唯有上來求救

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

其實我有個方便D而又唔洗用插件既方法,改走不如改使用時間來得容易
雖然咁樣唔能夠完全停用,但呢個方法都算唔差

電擊器使用時間  defibrillator_use_duration "99"   <<<<<呢句係比你睇
server.cfg果度就打 sm_cvar defibrillator_use_duration "99"

引用:
原帖由 rot00114 於 2010-10-15 22:24 發表
其實我有個方便D而又唔洗用插件既方法,改走不如改使用時間來得容易
雖然咁樣唔能夠完全停用,但呢個方法都算唔差

電擊器使用時間  defibrillator_use_duration "99"    ...
想轉玩法,等d朋友仔珍惜生命見唔到就唔會存在一絲希望

發新話題