21 12
發新話題

GF8800GTS 顯示問題

[Close]

GF8800GTS 顯示問題

小弟有一部高清40寸電視(FULL HD 1920 X 1080P).

想砌一部HTPC.以經買左張GF 8800GTS.我唔係好清楚點樣輸入比較好.

以8800GTS作輸出.電視有四種輸入選擇(HDMI. VGA. S端子. 色差.)

1.)    DVI轉HDMI 輸入電視

2.)    DVI轉VGA 輸入電視

3.)    S端子直接輸入電視

4.)    S端子轉色差輸入電視.

以上硬件最好係用邊種輸入最偕? 因為小弟不想花錢買線材.所以先o係版上請教高人既意見.

邊種輸入最好.我才買線.我唔想浪費金錢買晒幾種線.請各位高手教下我.有時都會打下機.不過以睇DVD.聽歌為主.THX

HDMI會係最靚既~~~~~~
HTPC用8800
唔係玩水既話....嘈到無心機睇戲;P

回復 #2 amdhorus 的帖子

都唔係GE

喇叭開大聲D點都蓋住D風扇聲

引用:
原帖由 FlyerFei 於 2007-7-15 13:27 發表
都唔係GE

喇叭開大聲D點都蓋住D風扇聲
蓋唔到架...
仲有,如果果場戲係好靜既....就會聽到風扇聲....
破壞晒....
8800唔駛GE都熱到hihi啦

新機點唔解唔買hdmi輸出底板或display card ,用轉換頭唔包聲音及有d lost,個頭都唔平,50幾蚊...,我諗你部電視唔係sony,sony 多數包埋dvi 輸入...,仲有lcd tv 唔好近看,你會好失望,除非你用blue或hdd高清睇.... 但每樣都係錢,錢錢錢錢

聽風扇聲= =
可唔可以攪到距靜少少

引用:
原帖由 SilencE 於 2007-7-15 15:24 發表
聽風扇聲= =
可唔可以攪到距靜少少
8800.....要靜無得唔行水....
因為佢唔止core熱...其它野都超熱...
出面果d 大型風冷只cover到core....所以唔用得

汗说中文吧!!!!我都听不懂你们在说什么呢!!!真晕

回復 #7 amdhorus 的帖子

連Zalman都束手無策

摟主可以試下手動降頻,用ATI TOOL可以降到幾多都得
希望咁有用

40寸一定要遠睇,D聲唔係大到咁遠都聽到...

引用:
原帖由 死肥老蕭 於 2007-7-24 00:06 發表
40寸一定要遠睇,D聲唔係大到咁遠都聽到...
40寸,米半最好feel

我讚成HDMI是最好的...
我買了條$350的DVI to HDMI cable給2900Xt...
但不知道8800 DVI to HDMI會不會出現Underscan問題..
2900XT會有...而ATI 7.7可Fixed這樣問題....
而我的26S200A用電腦由HDMI入...會有Full colour range問題...
(因為26S200A HDMI好像不是Full Colour range)
這問題也可在Driver 內Fix...

借個Post問下Ryusuke張29咩牌子
同熱唔熱 (見29好似無水冷)

引用:
原帖由 FlyerFei 於 2007-7-24 14:28 發表
借個Post問下Ryusuke張29咩牌子
同熱唔熱 (見29好似無水冷)
藍寶石 2900Xt..
5X~7X度....

回復 #14 RyuSuke 的帖子

幾好wo,仲動過我另外果張76GS靜音版
佢分分鐘上8X度

買幾$ ?
三千銀其實都夠買XBOX360或PS3
所以個人堅持唔買高階卡

21 12
發新話題