發新話題

點解會咁LAG?

[Close]

點解會咁LAG?

我部機用Intel Q9550  ATI sapphire4890  4GB ram DDR3-1600 HD:日立1TB-7200 寬頻8mb冇開BT  玩L4D勁LAG 部機48度  我教低D先唔LAG@@  我之前全開都唔LAG  而家都唔知咩鬼事

解決辦法就係用多1萬蚊離換機~= ="
本來想講係過熱,不過睇到你部野既溫度都唔係太高...
有冇scan過部睇吓有冇毒?有冇開BT?近排有冇裝過咩程式?
或者...有冇較過電源設定?啫係高效能,省電模式戈d野(Vista or above)
已轉行玩steam版

你粒cpu幾多=.=?

另外你話之前唔lag..

咁你洗機就冇事了

引用:
原帖由 Nakuz*藤原 於 2009-9-28 00:21 發表
你粒cpu幾多=.=?

另外你話之前唔lag..

咁你洗機就冇事了
佢粒U唔廢嫁,2.83GHz四核,應該唔關U事.
已轉行玩steam版

你係同人連個陣lag一話自己玩單機都lag?
maybe...你裝得太多野了~
仲有講講你點set低d配置=.=??
MyNameIs

琴日開始就好LAG 我又唔係變態佬  唔睇4仔 我SET到得番2倍反鋸先冇咁LAG...加上我琴日睇清楚有冇裝到野  會唔會部機開始...

引用:
原帖由 sapphire4890 於 2009-9-28 18:03 發表
琴日開始就好LAG 我又唔係變態佬  唔睇4仔 我SET到得番2倍反鋸先冇咁LAG...加上我琴日睇清楚有冇裝到野  會唔會部機開始...
部set最低肯定唔lag

回復 6# 的帖子

清下d塵咁lo=,=再唔係送錢比IPVE~
MyNameIs

引用:
原帖由 sapphire4890 於 2009-9-28 18:03 發表
你睇過一次4仔,就會想再睇多次..一睇再睇,一次又一次咁回味...重溫相遇既一刻(XD)
咁你有冇掂過電源設定?
已轉行玩steam版

引用:
原帖由 xtream 於 2009-9-28 21:43 發表

你睇過一次4仔,就會想再睇多次..一睇再睇,一次又一次咁回味...重溫相遇既一刻(XD)
咁你有冇掂過電源設定?
我唔識搞E  D野= =打字就快姐   搞電腦一D興趣都冇~_~專心打機/溫書仲好過
加上我部機至少一個月清一次塵 不過每次清都成堆
加上我唔會長開...可能D  RAM唔係好夠

引用:
原帖由 sapphire4890 於 2009-9-28 21:50 發表

我唔識搞E  D野= =打字就快姐   搞電腦一D興趣都冇~_~專心打機/溫書仲好過
加上我部機至少一個月清一次塵 不過每次清都成堆
加上我唔會長開...可能D  RAM唔係好夠 ...
電源設定係控制台都有....如果係Vista/7的話有得較高效能,省電...如果較左做省電的話,一粒2.4GHz既Core 2 Duo會趺到去得1.6GHz...(我之前就係試過...結果玩得勁lag,差d要上離開post了....),如果較去高效能就會升去2.5GHz.
你d RAM都唔錯呀,不過你可以試吓既....
已轉行玩steam版

同你講既野一樣 冇喇喇轉左省電  可能呀媽睇戲果時轉左 THX  xteam

回復 10# 的帖子

4 gb ddr31600都唔夠我死比v記睇=.=
v記d game既要求係呢幾個年頭出既game黎講
都算低..
MyNameIs

發新話題