19 12
發新話題

大家可唔可以幫幫我 ~ 唔知點解會lag成咁 !

[Close]

大家可唔可以幫幫我 ~ 唔知點解會lag成咁 !

本人部機係

4核心 Q6600 @ 2.4G , 2GB RAM , GT 8600

上網係 BB100 !

我想問以上既配備夠唔夠玩L4D ?

點解我一入GAME玩時 , 一多喪屍就勁LAG ! 攪到成日比人踢-.-"

我想問下有咩情況會攪到咁LAG架

夠就一定夠,不過要睇下你d driver有冇update到最新同埋dirX都要

update 左之後 我都勁lag...而且見到既房好少, 起steam 個度見到有十間房以上, 但game 入面淨見到4間, 有見到新map..

有冇人知我既情況係發生左咩事?

回復 3# 的帖子

vista 2GB RAM未必夠

要看在單機或連機時出問題

先試試在設定裏把畫面質素調低吧!
最緊要是調低shader(畫面渲染)

請嘗試將以下選項修改設定為停用

如果問題仍然存在請回覆

如果問題於修改設定後解決成功請於標題前加上[已解決]

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
Click here to visit my blog :D
Gaming Live

引用:
原帖由 PET1230 於 2009-4-24 10:06 發表
vista 2GB RAM未必夠

要看在單機或連機時出問題

先試試在設定裏把畫面質素調低吧!
最緊要是調低shader(畫面渲染)
我果個係xp黎 !

我試過咩都較到最低都係lag ~ 真係比佢吹脹 ~

引用:
原帖由 洛晴 於 2009-4-24 14:26 發表

如果問題仍然存在請回覆

咁我放工 返屋企 試試先 !

試完即係回覆大家 !

唔該曬你先 !

引用:
原帖由 KELVIN_R_R 於 2009-4-24 16:44 發表

咁我放工 返屋企 試試先 !

試完即係回覆大家 !

唔該曬你先 !
你lag 係張display 卡唔夠勁o個隻lag 定係 高ping o個種lag,
高ping o個種lag 就好簡單,入返bb100個server 就得,PCCW同hkbn connect 係有問題,玩玩會勁高ping,
假如係display 卡隻lag , 最緊要係off 左"反鋸齒"同"過濾"佢,8600GT唔係好勁,重有d 流流地...邊夠力開....

=.="  我都係用7600gs 咋  你lag 有好多原因 其他一個可以你入人地個ser 都會  你有冇試過自己單機玩 會唔會lag

引用:
原帖由 kelvin31 於 2009-4-24 17:14 發表

你lag 係張display 卡唔夠勁o個隻lag 定係 高ping o個種lag,
高ping o個種lag 就好簡單,入返bb100個server 就得,PCCW同hkbn connect 係有問題,玩玩會勁高ping,
假如係display 卡隻lag , 最緊要係off 左"反鋸齒"同" ...
因為部機係上年貨仔....一定唔係高ping lag ,因為經常都係1x-5x 左右 ~

咁我諗係display問題,我今晚返屋企 試下熄左果d設定先 !

引用:
原帖由 ky02f3b05 於 2009-4-24 17:24 發表
=.="  我都係用7600gs 咋  你lag 有好多原因 其他一個可以你入人地個ser 都會  你有冇試過自己單機玩 會唔會lag
咁又未試過玩單機版呀 !

因為我睇返你配備係顯示卡差咁少少姐.應該未至於會好LAG咁既我FD用7300都未去到你講果種LAG..最多有時會疾機

而且你雙核..應該可以試下改SETTING..可能得..
Click here to visit my blog :D
Gaming Live

引用:
原帖由 洛晴 於 2009-4-24 20:49 發表
因為我睇返你配備係顯示卡差咁少少姐.應該未至於會好LAG咁既我FD用7300都未去到你講果種LAG..最多有時會疾機

而且你雙核..應該可以試下改SETTING..可能得.. ...
你說錯了...
那是4核來的

引用:
原帖由 洛晴 於 2009-4-24 14:26 發表

如果問題仍然存在請回覆

我已經停用左啦 ! 但一多喪屍都係lag.....唔係lag一下咁簡單 !

係起碼秒幾兩秒 ~

我都係咁,之前明明就算set哂最高都唔會Lag機,但而家lag到玩唔到 (ping高一直,紅ping黃ping),settings已經改哂最低,driver又更新左..  部機玩其他game又冇事喎,cpu過熱又唔似,重裝左幾次都冇用

19 12
發新話題