發新話題

l4D2 開非官方地圖問題

[Close]

l4D2 開非官方地圖問題

本身用開2.1.2.1版本,按'~'之後有得打指令就可以開到非官方既地圖但係依家用2.1.3.5,就無左'~'個個制按.....,用srcds開都只係開到官方地圖
點解決

引用:
原帖由 yiukaho 於 2015-1-17 20:13 發表
本身用開2.1.2.1版本,按'~'之後有得打指令就可以開到非官方既地圖但係依家用2.1.3.5,就無左'~'個個制按.....,用srcds開都只係開到官方地圖
點解決
首先~控制台设置开启,选项-键盘xxx设置,使用开发人员命令列=开启
2.srcds可以开非官图。你既VPK要放入addons文件夹 ,再开启Srcds就有

回復 2# 的帖子

多謝你解答左我
但係第二個問題又出現 我d地圖都放曬係addons個file到但係 係game入面都搵唔到出黎開,但係玩單人遊戲就有

引用:
原帖由 yiukaho 於 2015-1-17 21:18 發表
多謝你解答左我
但係第二個問題又出現 我d地圖都放曬係addons個file到但係 係game入面都搵唔到出黎開,但係玩單人遊戲就有
你讲地图选择?单Game靠游戏设置选择地图,但如果开server就有几种方式选择啦
1.开控制台,输入map c1m1_xxxx,非官方地图可以睇srcds入面显示既类似于c1m1_xxx黎种地图名
ps:简单D讲srcds入面从c1m1~~c13m4,外带4个单章地图,其余既都系非官方地图
2.直接用srcds选择地图
3.游戏中投票选择地图

引用:
原帖由 yiukaho 於 2015-1-17 21:18 發表
多謝你解答左我
如果你唔知有乜野圖可以簡
有個workaround
用"maps *"指令,係會list晒所有game server load到既地圖名
但問題係:D人整地圖唔跟名…
Laputa群主

引用:
原帖由 MicroLeo 於 2015-1-17 22:48 發表

你讲地图选择?单Game靠游戏设置选择地图,但如果开server就有几种方式选择啦
1.开控制台,输入map c1m1_xxxx,非官方地图可以睇srcds入面显示既类似于c1m1_xxx黎种地图名
ps:简单D讲srcds入面从c1m1~~c13m4,外带4个单章 ...
唔該你,但係都係唔得

佢無得比我選其他圖

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 柏斯 於 2015-1-18 00:14 發表

如果你唔知有乜野圖可以簡
有個workaround
用"maps *"指令,係會list晒所有game server load到既地圖名
但問題係:D人整地圖唔跟名…
呢個方法我都無反應

引用:
原帖由 yiukaho 於 2015-1-18 11:48 發表

唔該你,但係都係唔得

佢無得比我選其他圖
睇控制台命令,你应该装有sourcemod,但系点解你既Addons黎个选项吾见左既?你既系正版Game?

引用:
原帖由 MicroLeo 於 2015-1-18 13:34 發表

睇控制台命令,你应该装有sourcemod,但系点解你既Addons黎个选项吾见左既?你既系正版Game?
我唔係正版架.....,我都係vlan down 2.1.3.5既

引用:
原帖由 MicroLeo 於 2015-1-18 13:34 發表

我唔係正版架.....,我都係vlan down 2.1.3.5既

引用:
原帖由 yiukaho 於 2015-1-18 15:54 發表

甘就奇怪。。。。系未置顶既帖子down既种子?

引用:
原帖由 yiukaho 於 2015-1-18 11:48 發表

唔該你,但係都係唔得

佢無得比我選其他圖
呀哥哥
我係叫你用maps *
唔係maps呀
Laputa群主

問題已經解決 :lol 唔該曬

發新話題