發新話題

給新版同舊版玩家意見

[Close]

給新版同舊版玩家意見

其實大家一直都怕冇場
點解唔"雙裝"?(姐係一部機有兩個唔同版既l4d2)
"雙裝"起碼可以玩到新版同舊版既場
又唔怕冇人,又唔怕個場升左玩唔到
小弟2092同2102兩邊都有裝
一隻keep住多人既版,另一隻keep住最新既版
所以玩咩場都唔煩惱

只係一個提議姐,不喜勿插

姐係正版2012,VLAN版2092?
nnnnnn

我個hard disk就快用晒

可以自己改版本,洗乜裝兩次?

咁點解唔統一玩一個版=_=  
最有效直接啦

我兩個都係vlan版

我個hard disk有1T以上所以唔怕雙裝

#4#5
咁都係一個方法
如果兩個版既場都想玩下咪要係咁改?(小弟兩個版既場都有玩下)
btw,好睇個人需要

我諗現時vlan唔想逼玩家咁樣做
要睇玩家同場主

引用:
原帖由 tom16 於 2012-3-26 14:08 發表
我兩個都係vlan版

我個hard disk有1T以上所以唔怕雙裝

#4#5
咁都係一個方法
如果兩個版既場都想玩下咪要係咁改?(小弟兩個版既場都有玩下)
btw,好睇個人需要 ...
改一次只需用10秒

我都係想避免隻game有錯誤發生
不過多謝你提供另一個方法

引用:
原帖由 tom16 於 2012-3-26 03:24 發表 其實大家一直都怕冇場
點解唔"雙裝"?(姐係一部機有兩個唔同版既l4d2)
"雙裝"起碼可以玩到新版同舊版既場
又唔怕冇人,又唔怕個場升左玩唔到
小弟2092同2102兩邊都有裝
一隻keep住多人既版,另一隻keep住最新既版
所以玩咩場都唔煩惱
只係一個提議姐,不喜勿插
http://ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=520902&page=1#pid5124140

「雙裝」的確係個兩全其美,較為折衷既方法,但咁做只會令統一更新停滯不前,我唔覺得係一個建議。

RD
我地都明
講真其實可以場主行先一步升級
可以事前向玩家單聲要升級
玩家就自然會升埋
好似法頓伺服器rpg咁(vlan一有更新佢即刻up左2102)
我見到d玩家都有隨住佢升上去
P.S.我唔係宣傳佢個伺服,只係一個例子

其實叫場主先升哂2102
好過叫玩家升2102
六點係我係我~

你電腦強先可以咁樣做!

發新話題