18 12
發新話題

l4D2電腦需求係點??

[Close]

l4D2電腦需求係點??

如果我部機玩L4D2會唔會LAG??
CPU:INTEL CORE 2QUAD Q8200
DISPLAY:NIVIDA GEFROCE G210<<<唔係ONBORAD DISPLAY - -唔好再問.....
4GB RAM

電話........
ok呀玩到~.~
不過應該開唔到比較高既畫質同特效0,0如果唔係應該會疾
MyNameIs

自己上steam l4d 2 產品果度睇吧

1 同 2是一樣的...

玩到1應該一定玩到2

應該玩到,但係開唔到高效Lor.
8400GT級數到既繪圖核心....如果我係你我就會加張好d既顯卡....
已轉行玩steam版

我個部係廠機,,,,- -加唔到DISPLAY卡
G210唔係同9400GT差唔多既咩??

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2009-11-11 20:50 發表
電話........
ok呀玩到~.~
不過應該開唔到比較高既畫質同特效0,0如果唔係應該會疾
中效開唔開到???

回復 6# 的帖子

都應該會疾...唔知~.~
冇話廠唔廠機...
你個張卡係PCI-E X16 既插槽,就插到2家既卡
睇你部個機箱有冇位同個牛姐┌_┌"
MyNameIs

引用:
原帖由 qazx1313 於 2009-11-11 20:44 發表
如果我部機玩L4D2會唔會LAG??
CPU:INTEL CORE 2QUAD Q8200
DISPLAY:NIVIDA GEFROCE G210
你好:

會不會lag應該是看你開的畫質決定
根據你顯示卡g210是支援新dx10.1
但l4d2 好像還是用9.0c去寫
所以沒幫助
若要比較的話
是9400gt和9500gt之間
但由於64bit和ddr2的關係
若單純看display card的話
太約估計應該可以開中低畫質
但我看到你cpu是q系
有2.33ghz
應該可以"拉上補下"
應該可以開中畫質
有些應該可以開高

lag不lag
只視乎你本身想開的畫質
高畫質自然會要高配備
希望能幫到你

引用:
原帖由 qazx1313 於 2009-11-12 20:13 發表
我個部係廠機,,,,- -加唔到DISPLAY卡
G210唔係同9400GT差唔多既咩??
你岩= =我記錯左.
已轉行玩steam版

可以SET 低個 AA /唔用

唔知樓主咩廠機
HP就唔好亂開喇
DELLge話 好似係可以你比錢佢
叫佢幫你加咁
不過就視乎 你塊MB 有幾條DISPLAY槽姐

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2009-11-12 20:19 發表
都應該會疾...唔知~.~
冇話廠唔廠機...
你個張卡係PCI-E X16 既插槽,就插到2家既卡
睇你部個機箱有冇位同個牛姐┌_┌"
THXXXXXXXXXXXXXXXXXX...
我意思係話HP佢唔比我加,,,加左任何野佢就唔幫你保

引用:
原帖由 bee0170 於 2009-11-12 21:34 發表

你好:

會不會lag應該是看你開的畫質決定
根據你顯示卡g210是支援新dx10.1
但l4d2 好像還是用9.0c去寫
所以沒幫助
若要比較的話
是9400gt和9500gt之間
但由於64bit和ddr2的關係
若單純看display card的話
太 ...
唔該曬....

引用:
原帖由 Mosquito0724 於 2009-11-13 13:00 發表
可以SET 低個 AA /唔用

唔知樓主咩廠機
HP就唔好亂開喇
DELLge話 好似係可以你比錢佢
叫佢幫你加咁
不過就視乎 你塊MB 有幾條DISPLAY槽姐
我個部就係HP- -
AA=咩???

我用9400GT..但系好似LAG過L4D1...
已最低特效..關吾關單機事?..我粒E5200...

Core 2 Duo 2.4 GHz,
1 GB RAM,
graphic card GeForce 7600 or better,
7.5 GB HDD,
Windows XP vista/7.
話埋比你知==

18 12
發新話題