32 123
發新話題

有關對抗賽的感慨 希望各位明白我的難處

[Close]

有關對抗賽的感慨 希望各位明白我的難處

當初3月的時候 KC跟Alan都提議想搞返個L4D既對抗賽

無奈隻Game太多Bug...而且又有外掛...好難搞網上比賽

如果出黎賽..隻game本身setting就係要大家聽聲辨位...

嚮網吧搞..除非包起晒成間網吧..

如果唔係都冇咩可能發揮到參賽者實際水準

所以當時呢個提案係作廢左...根本搞唔到...

到前排..我收到好多要求..問L4D幾時搞返個比賽...

呢個團又話想參加..果個團D人又話想我地快D整個比賽出黎卑你地玩

到我用左好多心機..用左半個月時間..

由朝到晚不停咁去試場...搵插件...整直播..試錄影...

試Bug...搵外掛片..自己睇熟左..學識點去監控外掛...

到真係發佈左個比賽細則出黎...

個個都剩係識問冠亞季軍獎品...

冇錯..你地可能會覺得Vip 3個月太唔吸引..

相比起信長區人地贏左全隊有顯示卡做獎品...

CS又有正版套件送...我地係窮D.得果3個月Vip

但係其他區都經歷過冇贊助商既時期..

而家搞比賽...如果大家肯支持..反應熱烈d..

第時我地可以得到既贊助可能會比人地更加好..

而家我就咁搞個賽出黎..都冇成續卑人地睇到..咁人地又點會贊助我地個區...

我能夠做到既.就只有為你地創造機會..但係..都需要你地既支持...

希望大家可以以體育精神去參與呢個比賽...而唔係剩係為左獎品

Click here to visit my blog :D
Gaming Live

引用:
原帖由 洛晴 於 2009-6-27 00:34 發表

無奈隻Game太多Bug...而且又有外掛...好難搞網上比賽

如果出黎賽..隻game本身setting就係要大家聽聲辨位...

如果唔係都冇咩可 ...
我同紀敏既諗法其實差吾多.....
更加因為我其實一直都睇住紀敏整野..
你地都見喇...剩係置頂張POST...
都成堆文字....又要汁...又要諗...又要修改....
跟住又同ALAN 整直播...........呢d都係要時間
真係吾係一朝一夕可以完成既事......
但係整完一堆野......出黎既結果...反應...
係冇人參加...........大家吾參加既原因係咩
其實我諗我地心中都有數.....
但係點解大家吾可以真係認認真真..開開心心禁玩返一場......
輸贏重要....但係...快樂與否....友誼等等都更加重要....
可能玩完呢次比賽..雖然你輸左..但係你同你d隊友都可以
進步左...無論技術上...定係友情方面等等......

其次都有人同我講話..個比賽獎品吾吸引..............
第一次舉辦活動..我相信好少人會一出黎就比好多好多好好既獎品掛?
因為連反應都未清楚....我相信..大家今次肯踴躍參加
必定有下一次.......活動獎品都可能會更加豐富...

獎品重要...輸贏重要...但係你有冇個心去參加更加重要....
輸又吾係未輸過..我相信每個人都一定有失敗過....
愈成功既人..可能失敗次數仲愈多...

希望各位vlan既會員....你地想vlan有返d生氣...有返d活動...
就踴躍d黎參加喇....我相信有d人可能係因為吾知有呢個活動
所以冇參加..我希望大家可以努力d宣揚呢個活動...等大家知道呢個
活動既存在......

最後希望睇完呢個post既會員都踴躍參與

比賽最終目的是交流吧

3個月的vip只是小小安慰

相信名氣 , 認同 , 實力才是比賽主要元素之一

我想也看看l4d的真正高手

還有啦~版主們都那麼落力試

不參與也要支持一下吧
按圖即可進入信長之野望區

冠軍可以獲得精美L4D翻版一隻!
洛晴唔好ban我a!我入來賣翻版ja!

引用:
原帖由 SugarDing 於 2009-6-27 01:08 AM 發表
冠軍可以獲得精美L4D翻版一隻!
洛晴唔好ban我a!我入來賣翻版ja!
凸你...我灰緊你仲玩野..
Click here to visit my blog :D
Gaming Live

其實第一次反應好的話,
比賽之後就陸續有來,而且能夠愈大愈多元化!
參加比賽,最大目的係拎經驗去進步!

希望大家真係去支持下!

講真句...真係好需要大家多d宣傳...
因為有部份人可能真係完全吾上論壇

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:
原帖由 洛晴 於 2009-6-27 01:09 發表

凸你...我灰緊你仲玩野..
只要你唔ban我,咁我咪唔玩野lor=3=

不如去其他論壇/game入邊開場宣傳下 d人得把口 搞比賽 但到頭來
自己又唔打 又哂左版主既一番心機

四圍宣傳下l4d呢隻game先啦@@
可能仲有好多人未知有呢隻game
加上l4d 2 就快推出...
不如等l4d 2出左,試下l4d 2 ,在談l4d 比賽既事

引用:
原帖由 洛晴 於 2009-6-27 00:34 發表

如果唔係都冇咩可 ...
真係難為了版主了

引用:
原帖由 pokhh2006 於 2009-6-27 01:41 發表
不如等l4d 2出左,試下l4d 2 ,在談l4d 比賽既事
禁樣我覺得太遲了...
而且出左L4D 2 吾代表L4D會比人放棄架嘛=]"

引用:
原帖由 pokhh2006 於 2009-6-27 01:41 AM 發表
L4D2要11月先出喎
Gaming Live

引用:
原帖由 pokhh2006 於 2009-6-27 01:41 發表
人地整左咁多野,你依家先叫人地等出l4d 2之後先再搞....

32 123
發新話題