18 12
發新話題

【專貼】中路單挑模式

[Close]

【專貼】中路單挑模式

中路單挑系統:
當玩家只有紅色及橙色時,能在20秒內輸入指令開啟:
-SUN N為1~9其中一個數值(如-SU3)

1.勝利條件新增:玩家所得分數到達N的數值。
2.上下路所屬箭塔變為無敵,騎兵營、軍營以及部隊消失。(精英系統可如常發動)
3.玩家所屬英雄死亡,對方增加一分。(利用小兵將對方殺死也是一種技術)
4.中路最前線兩座箭塔被拆毀,對方增加一分。
5.騎兵營被拆毀,對方增加兩分。
6.軍營前四座箭塔被拆毀,對方增加一分。
7.軍營被拆毀,對方增加兩分。
8.侍大將被擊殺,對方增加一分。

有任何意見歡迎提出。

建議分拆成道路模式跟計分模式
豬之刪帖再回O)

「如何分拆」

才是問題的根本吧。

引用:
原帖由 ALS 於 2009-9-12 11:32 發表
「如何分拆」

才是問題的根本吧。
分拆原因:(事實上不是分析而是重整~)
.中挑模式功用有限
.禁路模式需要出場,但又與中挑模式部分重複
.計分模式不應只限中路(若不是11對戰)

1)道路啟動/關閉模式
於玩家軍旗弄投票技能 (上、中、下)
一人按了將有告示
3人以上按/過半人按/一方全按即可實行

2)計分模式
-score x
增加右上計分板

豬之刪帖再回O)

win左又點呢??我想講.......

引用:
原帖由 、SeXyζ葬 於 2009-11-29 11:12 發表
win左又點呢??我想講.......
咁你玩信長嬴左又點?
唔好搞GAG
打機係求嬴,這是天理

GD  唔錯  用黎1打1  不如可以教埋cp有定無

引用:
原帖由 FiNaL◎峰 於 2010-4-29 10:39 發表

咁你玩信長嬴左又點?
唔好搞GAG
打機係求嬴,這是天理
睇黎你睇得 win lose 好重要~~~~
輸左又點- -".......
如果一埸殺 好多條友(係正正常常咁打)(唔係打新手).....
但都係輸.....咁我念都唔錯掛.....

如果...一埸0殺....死好多次....
但係win...我念..打果陣都冇引- -

ok wor
正模式
支持

引用:
原帖由 腦殘Ku熊貓 於 2010-5-11 23:30 發表

睇黎你睇得 win lose 好重要~~~~
輸左又點- -".......
如果一埸殺 好多條友(係正正常常咁打)(唔係打新手).....
但都係輸.....咁我念都唔錯掛.....

如果...一埸0殺....死好多次....
但係win...我念..打果陣都冇 ...
你好笑=]
我比你殺我_街
但我GG到你..完場串你垃_..我好好FEEL囉..有時殺得人多..WIN唔到..有咩用?
我唔係毒諗

有問題!!!毛毛招3技係中路模式係扣自己軍的甲

冇圖的.....?

邊到有圖down(?) :o

引用:
原帖由 零式◆進 於 2010-8-2 19:54 發表
有問題!!!毛毛招3技係中路模式係扣自己軍的甲
咁如果對面本多正信咪-.-.................................

大大 支持

18 12
發新話題