45 123
發新話題

[閒聊] 有線為難客戶,行為卑鄙,求上載退戶表格

[Close]

有線為難客戶,行為卑鄙,求上載退戶表格

近日收到唔少朋友要求幫忙,想逃離有線魔爪,但要求取表格都不得逞,電話非常難打,希望有朋友攞到後先上傳上來,造福大家,唔駛多駛寃枉錢....

大家如有不滿亦可上來宣洩一番....

佢如果真心為客,應該將表格放在網頁內任客戶下載...

超唔gur lo.我都試過俾佢地屈錢-.-

引用:
原帖由 死肥老蕭 於 2007-6-23 12:37 發表
近日收到唔少朋友要求幫忙,想逃離有線魔爪,但要求取表格都不得逞,電話非常難打,希望有朋友攞到後先上傳上來,造福大家,唔駛多駛寃枉錢....

佢如果真心為客,應該將表格放在網頁內任客 ...
netvigator都係要自己寫信叫佢寄表格...

但係NETVIGATOR 我每次打都有人聽,有人即時處理我D問題,但我幫D FD打有線就非常谷氣...

仲有PCCW好多分店可攞表格,但有線冇...

仲有獨家都係有線攪先,攪到我地冇免費波睇... 佢重要唔係全港可以安裝,好多住唐樓都無緣睇波,,但依家就可以..

引用:
原帖由 死肥老蕭 於 2007-6-23 12:37 發表

佢如果真心為客,應該將表格放在網頁內任客 ...
唔太明
好地地做咩唔要有線
我用得好地地
冇咩屈錢出現

其實佢D台一D都唔少.有D仲幾好,但服務就頂瓜瓜差,依家失咗英超就揾D嘢留難客戶,太過份吧...

引用:
原帖由 死肥老蕭 於 2007-6-23 14:31 發表
唔係話佢節目唔好,但服務就頂瓜瓜差,依家失咗英超就揾D嘢留難客戶,太過份吧...
唔一定英超的
唔只英超有好野
只係比較小
為難客戶...
如果因為冇左英超改左佢
比較好奇會個d人多數改去邊?

聽講過幾日會有人遊行抗議有線添,可知情況幾嚴重,作為一間大公司,似乎小家咗D...
我曾經幫一個患病朋友要求取消有線戶口(一年半前既事,無端由159蚊加到250蚊),但電話打咗二日都無法接通,或有人回覆,後來佢入院,跟住仲去埋天父果度,但仍然每月扣佢錢,直至信用卡停為止..

引用:
原帖由 死肥老蕭 於 2007-6-23 14:44 發表
聽講過幾日會有人遊行抗議有線添,可知情況幾嚴重,作為一間大公司,似乎小家咗D...
我曾經幫一個患病朋友要求取消有線戶口(一年半前既事,無端由159蚊加到250蚊),但電話打咗二日都無法接通,或有人回覆,後來佢入院,跟住仲去埋天父果度, ...
...
我比年費的
唔知咩事

比年費,特別平D???我都未聽過有人比年費...

引用:
原帖由 死肥老蕭 於 2007-6-23 16:18 發表
比年費,特別平D???我都未聽過有人比年費...
有錢人的作風~

轉貼自星島06月 19日 星期二 06:30AM

同有線分手難過離婚

離開有線,比離婚更困難。

必須有無比耐性。友人的經驗是,長響45分鐘後,終有人接聽。問答幾句,對方竟說某月某日已續約18個月,?友人誓神劈願絕無此事,對方說Check Check,然後音樂再起,再長響至不知何年何月……

還等不等?

另一友人遇到更厚顏的答覆:「你想Cut有線?不如加多$30月費,我送優惠給你……」

以上,都是幸運兒。因為他們有回應。多少人的電話沒有人接聽?有線高層解釋是人手調動問題,遇剛巧辦公室搬遷,8月份情況應好轉……這兩個月怎麼辦?請忍、忍、忍。但聽聞接駁有線的新客戶,只需1分鐘便獲得良好服務,易入難走,這算甚麼電視台?

群情洶湧,已醞釀公憤。Phone-in的節目最受罪,像64台球彩台,明明大家講波講盤,忽然球迷怨氣沖沖講Cut台,主持如何收科?

有線係咁嫁啦!!!我成屋都係有線上網 電視 電話!!之前佢cut左我電視同上網!!因為過左期未簽新合約!!佢就係留個電話俾我地打俾佢= =!!!!簽新合約~!問你死未!!!

留番個電話比你咁醒... 咁有冇續約..

有牙!!因為果時重有世界杯!!所以有!!但我d屋企人好似唔想cut咁!!話cut呢d好煩!!!

45 123
發新話題