24 12
發新話題

[交流] 如果

[Close]

如果

如果當時同大蛇丸走的人唔係佐助而係嗚門
咁樣你地覺得佐助仲有冇戲份

無可能- - 大蛇丸既目的係要囉寫輪眼+摧毀木葉 佢又點會帶走鳴人- -

其實點解大蛇丸唔要9尾- -"

引用:
原帖由 tommylin95 於 2012-3-16 02:54 發表
無可能- - 大蛇丸既目的係要囉寫輪眼+摧毀木葉 佢又點會帶走鳴人- -
right,樓主5好用

引用:
原帖由 極死●朽木 於 2012-3-16 08:02 發表
我想問

佢點要到?

好多都系作者話
我佛慈悲

其實大蛇丸無可能要到9尾

引用:
原帖由 極死●朽木 於 2012-3-16 08:02 發表
咁佢點控9尾牙           
佢冇寫輪眼

引用:
大蛇丸要九尾實奶野- - 九尾既力量係仇恨= =

要左= 大蛇被9尾屠..........
成個故事內容就5同左= =

大蛇丸控制唔到9尾囉

你要知道,大蛇丸追求既係世間上所有的忍術,寫輪眼可以幫使用者瞬間學識完全未接觸過的忍術,所以大蛇丸好想得到寫輪眼。

5只,大蛇丸仲要既係宇智波的血繼界限,所以需要佐助的身體容器,先搞到拖左3年

你可能會問︰點解佢5簡其他宇智波的人呢? 逐個講吧︰
鼬︰太蛇丸加入曉向佢落手,最後比鼬整斷左手,失敗左。
班︰班太勁,比佢店1店+吸1吸=GG
不可1,不可再! 向3分說不! 向滅號說不!
企硬! Take滅號衰硬!

9尾控制番佢

大蛇丸開發了很多忍術, 是個不錯的角色
我認為大蛇丸已經得到了千手之力作為研究
為了更接近六道仙人, 他需要宇智波和千手的血繼限界結合才能研究六道
所以他欠缺的是寫輪眼
他或者一早就知道寫輪眼會進化成輪迴眼
而九尾人柱力, 向來是漩渦一族的人才能成為人柱力, 不是隨便一個人就可以運用九尾的力量

劇情需要

尊重劇情plz

24 12
發新話題