22 12
發新話題

[交流] 面具男你估係邊個?

[Close]

面具男你估係邊個?

我估係斑的弟弟
原因如下
作者從來沒交代斑的弟弟死了,
只說他換了眼而失明,
如果斑戰死了, 他的弟弟很自然就會拎番本來屬於佢的眼睛

如果兩個都是斑, 我很難接受,
因為穢土轉生只能對死人用, 是把死者的靈魂召回, 一個人只有一個靈魂, 怎能分到兩個人身上呢?
而且斑並不知道長門已死, 面具男卻知道, 他們的靈魂思考是不同步的...
長門一早就長大了, 斑卻還說: 長門那小鬼成長了不少!

如果斑在很久之前就死了, 他沒有可能認識長門......

唯一解釋是, 斑和初代戰鬥, 並沒有即時死亡, 他受到重傷, 壽命卻還是很長, 他一直等待, 直到見到長門的年代, 終於捱唔住死左....而斑的弟弟一直在旁支援, 就是面具男了, 而千手之力就是給了面具男

如果作者係都要話兩個斑可以是同時存在也是個不錯的 .....可以見到斑vs斑的場面

咩啊 作者有集講過話班細佬係親自比隻眼班 因為班果陣過量使用而失明wo...

引用:
原帖由 無奈的青蛙 於 2011-10-13 18:23 發表
咩啊 作者有集講過話班細佬係親自比隻眼班 因為班果陣過量使用而失明wo...
比左之後拎番有咩問題?

你睇番張圖 佢比完係死佐.............

我都相信係班的細佬   
但出面已有相同帖
集中討論比較好

斑係490話到見到自己都O左...好想知個作者會點講

引用:
原帖由 無奈的青蛙 於 2011-10-13 18:36 發表
你睇番張圖 佢比完係死佐.............
我睇番網上資料係話佢死在戰亂中
你說的圖片應該不能證明宇智波泉奈係死左......因為唔係換眼而死
但作者對宇智波泉奈的死因沒有說太多, 因此你是不能肯定他真的死了...
如果他在戰亂中逃走了, 製造假象都唔奇

突然又諗起面具男的另一個可能性,
他是六道仙人的兒子, 就是那個擁有仙人之眼的哥哥, 而弟弟是擁有仙人之體
你們應該知道仙人之眼的人是是宇智波家族的始祖, 連宇智波斑都是他的後裔

我估係帯土

點都吾會係新角色黎嫁啦
來來去去都係得幾個

引用:
原帖由 ★傾國傾城 於 2011-10-14 10:05 發表
點都吾會係新角色黎嫁啦
來來去去都係得幾個
好難講漫畫係天馬行空可能會出多個BOSS

引用:
原帖由 ╭DeviL★鳴 於 2011-10-13 22:27 發表
我估係帯土
有咩原因令你認為係帶土?
因為之前的漫畫有透露過?
我都係最近先睇漫畫, 可能miss左唔知

引用:
原帖由 ╭DeviL★鳴 於 2011-10-13 22:27 發表
我估係帯土
應該冇咩可能系帶土,  好有可能系班弟
孤單前進!

冇估錯因該就是班弟

你講緊邊個先得架= =?有冇圖呀?
班細路似死左了
求高潮...

22 12
發新話題