查看完整版本: Load唔入Maps Folder

CHY0808 2019-5-2 11:11

Load唔入Maps Folder

唔知點解近兩日開返War3,想打開地圖(Lan/Single Player)都自動同我載入 X:\ 而唔係X:\Users\User\Documents\Warcraft III\Maps\ ,而且載入唔到含非英數符號檔名
降返落1.26反而Load到地圖資料同可以正常讀取Warcraft III\Maps,升上1.28完全唔見晒(兩個都係用vLan更新包Problem Solved. 用Locale Emulator打開可以正常讀(咁到底算唔算正常?

[[i] 本帖最後由 CHY0808 於 2019-5-5 17:42 編輯 [/i]]

hakjai 2019-5-3 15:20

C:\Users\你個user名\Documents\Warcraft III
到搵下有冇map folder

CHY0808 2019-5-5 16:12

再次檢查,發現X:\Users\ 並非使用[Users]作為資料夾名字,而是被Windows鎖定為中文字符[使用者]。我唔知點解1.26可以讀到中文字符但1.28讀唔到啦,因為我原本War3\Maps入面都有資料夾名稱使用中文,一樣讀到。如果唔係vLan個War3下載唔到,我都想重新安裝返成個war3...

[[i] 本帖最後由 CHY0808 於 2019-5-5 16:21 編輯 [/i]]
頁: [1]
查看完整版本: Load唔入Maps Folder