查看完整版本: VLAN崩潰原因和解決方法

ttony321 2017-8-23 18:39

VLAN崩潰原因和解決方法

[b]相信大家係更新1.28之後VLAN都會突然崩潰,本人亦深受其害,係深入既研究之後,發現左一個奇怪既點,亦可能係導致VLAN突然崩潰既原因[/b][b][attach]263229[/attach]
[/b]
[b]相信同VLAN或G G C唔能夠同時存在既原因一樣,只要關於1.26既檔同1.28既檔同時存在,VLAN係運行期間就有可能因為呢兩個檔而出現衝突和崩潰。係刪除檔案之後再開魔獸,本人已經可以正常進行遊戲,並沒有出現任何斷線的現象[/b]

[b]但係一個奇怪既點又出左黎[/b]
[b]係我進行完一場遊戲,準備開帖時,發現VLAN檔案夾中竟然又重新出現這兩個1.26既檔案,推算每一次開啟VLAN前都要先刪除這兩個檔案......[/b]

[b][size=7][color=#ff0000]希望可以幫到大家,亦希望VLAN管理員可以早日正視呢個問題[/color][/size][/b]

[[i] 本帖最後由 ttony321 於 2017-8-23 19:52 編輯 [/i]]

電梯殺人 2017-8-24 01:51

好似唔關事,試過你既方法但問題尚存

ttony321 2017-8-24 02:43

[quote]原帖由 [i]電梯殺人[/i] 於 2017-8-24 01:51 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6368638&ptid=637663][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]
好似唔關事,試過你既方法但問題尚存 [/quote]我唔刪就一場都玩唔到
刪左之後可以玩到3 4場
之後又自動斷.....

sTaR小夏娜 2017-8-24 10:26

[img]http://upload.lsforum.net/users/public/r23298515661t7.png[/img]係咪呢個問題先:handshake

豆沙燒餅 2017-8-25 18:26

VLAN一樣會崩塌,最可惡係玩到後期先黎崩潰

ttony321 2017-8-27 02:11

回復 1# 的帖子(終極更新)

係再三研究同實戰之後,終於得出結論
"1.28既更新係主因"
解決方法如下:
需要素材:
1:原1.26檔案夾
2:新1.28檔案夾說明書:
對比兩個檔案夾,將1.28欠缺既檔案從1.26檔案夾複製過去,搞掂就得
[attach]263316[/attach]

本人暫時連玩兩日都冇再出現崩潰情況

PrEsEnTCHan 2017-8-27 12:23

即係邊個檔,你唔爭住講埋...:L

ttony321 2017-8-27 15:34

回復 7# 的帖子

有10零個檔左右
對一對就得:handshake

傑傑傑仔 2017-8-27 19:50

回復 6# 的帖子

姐係點唔係好明      可唔可以清楚D 我1.26同1.28都冇唔同既==

傑傑傑仔 2017-8-27 22:44

有冇大佬可以幫幫我呀 唉.....

KoM唯少 2017-8-28 00:30

唉想退VLAN 但又搵唔到其他SER可以玩到War3.

╭╭╮╮ 2017-8-28 18:08

搵到解決方法
可以一試 但開唔到場

開番防火牆........................

-Mass 2017-8-31 12:32

最簡單的解決方法:

重新安裝War3, 之後直接升級成1.28
頁: [1]
查看完整版本: VLAN崩潰原因和解決方法