查看完整版本: 小圈子(friend場) 損人不利己,天怒人怨,可恥可悲

電梯殺人 2017-8-12 02:32

小圈子(friend場) 損人不利己,天怒人怨,可恥可悲

[size=3]
眼見有好幾個場淨係for自己一班同志friend玩,係度圍威喂圍爐互含[/size][size=3]
[/size]
[size=3]老子[/size][size=3]我睇見佛都有火,咁夠pok3起飛腳踢我!!?我佛你老祖請你食芝士漢堡[/size]
[size=3]
本身每個區唔計VIP頂盡得240人玩,間屋已經夠細

你班友仲要霸住張檯自成一國打飛機

再計埋掛機嗰班所謂終日守住門口既死狗,正常玩家仲有訂企既!!??

識做既,仲有返啲良心既,唔該你地乖乖地行出個門口

要圍爐既唔該去返少人/唔滿人既區:04~07區

到時候你地鍾意玩星球大戰棍撞棍又好,向上一個插一個玩層層疊又好[/size][size=3]
[/size]
[size=3]甚至乎打哂蛇餅圍圈互插既話我都吹你唔脹插你唔長

[b]總結: 玩遊戲最緊要有道德,唔係想做乜就做乜,要對可恥行為說不[/b][/size]

[[i] 本帖最後由 電梯殺人 於 2017-8-12 17:42 編輯 [/i]]

好利博 2017-8-12 15:12

損人不利己,天怒人怨,可恥可悲

飛鷹狗狗狗 2017-8-12 19:48

人地有權你又唔怪得人地。:victory: :victory: :victory:

飛鷹狗狗狗 2017-8-12 19:49

人地有權你又唔怪得人地。:victory: :victory: :victory: 講道德不如講規矩。

tvbee 2017-8-12 19:53

唔覺有咩問題喎 大家入ser都要等人走架啦 又無話fd一齊入會易入d 位就得240個你都識講 點解一定要fd既讓比你地路人先
你咁講不如話路人霸住哂d ser位啦搞到約fd果班入唔到:)

Erebosy6 2017-8-12 20:21

回復 5# 的帖子

私玩去撞個240滿人既SER 唔撞得個十幾個人既SER...自己拎黎賤?

電梯殺人 2017-8-12 20:40

談自由權利而不談道德,是為可恥
民智未開,是為可悲
這就是魯迅所謂之華夏民族劣根性

tvbee 2017-8-12 20:51

回復 6# 的帖子

咁約fd係1ser錯在邊到 個ser開出來一定要讓比你地路人既咩 你地無朋友就話約fd入1ser既人賤?咁成個世界約埋一齊既人唔洗排隊啦 讓哂比自己一個食飯既人就得啦 係咪咁講:)

tvbee 2017-8-12 20:55

件事係錯既 你直接去檢舉啦不如 大把人入住個ser唔玩魔獸啦 你唔去搵佢地出來講 你又可以點呀 開多個post講埋呢類啦不如:) 自己講野唔經大腦就以為自己係英雄?仲要講魯迅 你去學埋原始人去打獵啦樓主:lol

Erebosy6 2017-8-12 20:58

回復 8# 的帖子

姐係一間餐廳 有好多個區域 但全部野都一樣
而你選擇你去個滿哂人個到排隊 都唔去有空位既區域...咁唔係拎黎賤叫乜?
你繼續約去1SER LO 最多笑你哂時間 無野既
但1條友唔去無人既區...係因為無人陪玩
其實你都約FD開私場 唔打算開放比路人 咁辛苦撞入SER為乜?...咁唔係拎黎賤叫乜?

tvbee 2017-8-12 21:15

回復 10# 的帖子

你又知人地係咪私玩咩一直 你唔比一直入緊人地場玩其他野之後再轉私玩? 咁到時為左比路人入ser四五條友一齊走之後再轉其他ser 咁偉大? 即係唔咁做就要比人開post嘴炮比人講特登霸位:) 個個都咁偉大 不如叫整ser果個開夠2400個位啦

Erebosy6 2017-8-12 21:20

回復 11# 的帖子

咁E個你就要問下PO主啦 純粹見到E句"你咁講不如話路人霸住哂d ser位啦搞到約fd果班入唔到"有D膠姐

題外 vlan係可以做到2400加 合拼D ser炸MA 不過咁仲有無人買vip就係另1個問題(雖然都無乜人買) 你估佢會唔會整比你丫;P

tvbee 2017-8-12 22:03

大家都係玩家 有話邊個一定要讓邊個既咩 位唔夠就要約fd既走 人地想入咩ser咪入咩ser囉關佢春事咩

dsfxdcd 2017-8-12 22:47

民智未開,民主談何以來,vlan一班___,你想講道理?

tvbee 2017-8-12 23:29

唔關學歷事喎呢樣 咩年紀既人都會約fd打機架啦 樓主無朋友又入唔到ser咪買vip之後開post亂叫囉;P

飛鷹狗狗狗 2017-8-12 23:36

一班企系道德制高點噶同你講道理 你地班PK不如去搵制定規矩噶版主啦。暫時去邊個玩系人地噶權利,你有乜資格管人地???憑你系路人玩家就要人地放棄自己權利?仲細啊?番屋企玩泥沙啦細佬。

飛鷹狗狗狗 2017-8-12 23:37

九唔手然搭八真系。:handshake :handshake

x00900 2017-8-13 07:59

其實冇咩問題  覺得邊到好咪去邊到

歸根究底其實都係vlan太垃圾既問題

至於樓主講到又道德又咩 不如叫d人用hamachi連線好未...

係咪咁樣你先滿意? 而且唔該你唔好將自己既道德強制套係人地身上

道唔道德 係由社會大部份人一齊判斷 而唔係由你判斷

而vlan太廢既問題 目前係冇可行方法解決
1. vlan管理係廢既
2. 佢地要賺錢

而其中一個唔可行既方法就係搵人開ser
1. 如非租機
  1.1 網絡不穩定
  1.2 可能難以24小時開啟
2. 如果租機
  2.1 長期既資金負擔
3. 宣傳困難
  3.1 vlan論壇禁止宣傳其他server 見到就封 而且vlan論壇少人上

唯一可以有效宣傳既可能只有開場掛機 但亦有人唔鍾意

而且好難拉到人去新server 事關新server一開始係0人

tvbee 2017-8-13 16:20

樓主呢種道德男性下體講到自己咁正義咪又係因為無朋友同佢一齊玩 真係約fd玩既又點會覺得自己約班朋友打機都係件錯事同埋會比人公審呀 係呢種無朋友既人先會覺得有問題;P

sTaR小夏娜 2017-8-13 18:21

老老實實,人地約埋一班FD去1SER睇下有咩場,發覺唔岩玩就自己開場玩
有咩問題先?
講到尾,咪又係你班友入唔到SER,之後怪人地FD底開場玩?

乂釘釘 2017-8-13 18:34

雖然唔係好認同樓主觀點但係好同情樓主比tvbee以為自己係正義嘅無賴流氓針對
1. VLAN冇為個SER訂立規矩(FD場同掛機都係有人地自由,如果你唔想比FD場咪搵SER主訂唔比掛機同FD場)
2. 人地係度圍威喂你可以走場唔同佢玩,好似交朋友咁姐MA岩咪一齊玩唔岩咪叫見過
3. 道德就唔講  社會上已經發生呢D事,有D有事比輿論插,有D又冇事,我都唔係好知咩係岩
嘅事Q.Q
以上為小弟愚見,如有不足,請賜教:handshake :handshake

x00900 2017-8-13 18:53

講真果句 如果有人帶到大隊過檔去第2個平台 就唔會有呢d問題

-_打開_- 2017-8-13 21:02

權利嘅問題
每個vlan用戶都有權約一班fd係01ser玩
讓位比其他人視為人情,但並非必然
如果佢係想vlan好,佢有義務讓個位比其他人
但佢絕對無責任讓比其他人,如果你真係想佢地讓位
倒不如好聲好氣,叫佢地賣個人情

tvbee 2017-8-14 17:17

樓主比完錢買vip人都唔見埋:lol 係咪諗住加入vlan大家庭ban哂我地班約fd既人:D

100蚊1Q 2017-8-14 18:49

買個VIP味五洗煩撞SER囉咁簡單

Commander. 2017-8-15 02:49

人地樓主係講緊私場,唔預路人玩即係你去邊個ser都得
如果個ser d人有咁多呢d咁既人,你身為路人入去個ser自然就難左搵場玩
咁當然啦,如果d人係自私,梗係唔會理人地有咩問題,總知自己無事就得咁呢d人你同佢講道德梗係晒氣
整得個ser出黎梗係for大家一齊玩,信長咁多年仲係有d___,所以真係無得講,有d野本身形勢已經差,但仲係會有d人繼續搞衰佢so9sad

tvbee 2017-8-15 15:59

即係約fd打機唔算係玩家進行遊戲???:funk: 約fd係玩家 路人都係玩家喎 1ser無位咪入2ser 一定要人地去其他ser既咩  講道德 你唔好食肉囉 食石頭啦道德狗

[[i] 本帖最後由 tvbee 於 2017-8-15 16:01 編輯 [/i]]

咪啪~喔 2017-8-15 16:38

由我來說 本人長期在server 2 開死亡空間
街場友 or 新手 無耐性 成日偷圖
偷圖唔係問題 可唔可以5秒內先走
一開就走 真心膠
其次 新手唔問人 入場話無聊 又走
成日開唔到圖
叫一班自己自high 算
反正vlan 無人玩冷門圖
其實做成咁的局面 唔係你地班友做成咩?
咩都唔試玩,成日玩果幾個場,玩到無引
認真我寧願同fd 玩 自high 算~_~

x00900 2017-8-16 22:13

回復 28# 的帖子

一向都係咁  如果好似K.Y.O咁 就可以用人數解決

Erebosy6 2017-8-16 23:57

回復 29# 的帖子

結果有一半人都係FD z_z
頁: [1] 2
查看完整版本: 小圈子(friend場) 損人不利己,天怒人怨,可恥可悲