查看完整版本: 今日無啦啦有位FD叫我改聖靈II作弊圖... 點知...

x00900 2017-6-1 18:40

今日無啦啦有位FD叫我改聖靈II作弊圖... 點知...

話說就係咁既... 今日突然有位FD叫我改個聖靈II作弊圖比佢 好啦走去改

點知發現左D野 -v-... 月大人  玩既人應該知係邊個架啦...

[attach]261460[/attach]

睇唔明既朋友我講白D 就係佢借繁化之名加個作弊入張圖到 然後當正自己正版圖係vlan論壇到放出來

[url=http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=634784]http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=634784[/url]
[url=http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=634858]http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=634858[/url]

另外唔好話我咩搞作弊 好X仆.街啊 果D啦... 自用架姐 D FD都唔會散圖出去 爽完就算

[[i] 本帖最後由 x00900 於 2017-6-1 18:52 編輯 [/i]]

sTaR小夏娜 2017-6-1 19:46

呢D咪醒目仔,自己加定作弊入去
神不知鬼不覺

x00900 2017-6-1 21:05

回復 2# 的帖子

個人來講接受唔到 ~_~"

張圖又唔係佢更新 亦唔係轉手過來更新 又要扮正版圖發布
(拿而家我幫手轉左繁體 易睇左)

你話更新果個加作弊自己用 我都服姐 亦都唔會爆出來 但呢個真係好9

佢簡體轉繁體 幾分鐘都唔洗搞店  如果唔係咁 我都唔會踢爆佢

佢果個所謂月大人改圖系統仲要根本係HKE輸入開啟版 只係改左開啟方式 之後改埋個作弊腳本既名

hke咪hke lo 月咩大人改圖系統姐

[[i] 本帖最後由 x00900 於 2017-6-1 21:08 編輯 [/i]]

名乂哀。 2017-6-1 21:26

留名學野

[color=White]----------------------------[/color]

Erebosy6 2017-6-4 11:24

回復 5# 的帖子

第3點係咩料?...
姐係D人洗黑錢 比ICAC查到 之後話幫佢地提升查案能力炸
WTF??

識左009咁耐 佢絕對唔會係你所講既人lo- -

名乂哀。 2017-6-4 12:03

[quote]原帖由 [i]✿㊊✿[/i] 於 2017-6-3 05:04 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6365292&ptid=636560][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]
我加腳本進地圖原因有3個
1.反作弊.
--->防止有其他人用hke等程式 加腳本入我繁化過的地圖
2.測試地圖bug.
--->有些地圖繁化過後會出現一些無法移動的bug, 或是我加了一些玩家指令(如地圖清空指令, HG回城指令, 隱英密碼等)的bug, 加腳本是為了方便測試bug並修正
3.等人揭發.
--->為學習更多新技術, 有人發現並公開相關腳本資訊, 我會研發更高難度的密碼, 並加進今後繁化地圖中.

到目前為止, 我也沒有公開過任何腳本啟動密碼,
所以基本上我繁化過的地圖不會存在作弊玩家, 除非有人刻意破解我的密碼。

至於你, 我猜你是加不了hke又破解不了密碼而在這發泄吧?
有空在這吠不如去好好學習。 [/quote]
留名學更多野[color=#ffffff]----------------------[/color]

名乂哀。 2017-6-4 12:05

[quote]原帖由 [i]Erebosy6[/i] 於 2017-6-4 11:24 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6365340&ptid=636560][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]
第3點係咩料?...
姐係D人洗黑錢 比ICAC查到 之後話幫佢地提升查案能力炸
WTF??

識左009咁耐 佢絕對唔會係你所講既人lo- - [/quote]
agree,雖然小弟唔識D技術野
但第三個point實在太離譜了:L

x00900 2017-6-5 05:06

回復 5# 的帖子

首先 感謝上面兩位朋友仔既發言 ._.
其實我冇即時回應 其中一個原因係想睇下路人有咩反應

而月生先 我而家就回應晒你3項野

1. "防止有其他人用hke等程式 加腳本入我繁化過的地圖"
反作弊? 你學過反作弊未?  你加個腳本叫反作弊?
唔好講笑啦大佬  反作弊邊係咁做
你呢種方法只有撞到有相同名稱既函數或變量先有效
你而家呢個根本係寒泉組果邊既hke 字串哈希開啟版本
而你只係改左d顯示文字同埋哈希果串數字
仲有 你而家呢個情況 係防唔到hke除非人地注入既同樣係寒泉組既hke
簡單d來講 你呢個所謂防作弊 有=冇

2. "有些地圖繁化過後會出現一些無法移動的bug, 或是我加了一些玩家指令(如地圖清空指令, HG回城指令, 隱英密碼等)的bug, 加腳本是為了方便測試bug並修正"

用軟件翻譯之後會有無法移動bug?
喂 你吹水有個限度先得架 吹到你咁樣
我可以同大家講 用機翻翻譯簡體同繁體 99.999%都唔會出現呢個情況
最多會有開唔番張圖既情況(因為防改圖加密)
當然我唔排除有地圖既反作弊係禁止部隊移動 咁我就唔清楚啦
另外我查過地圖入面既內容
你邊忽有加玩家指令? 我毛都見唔到有一條
只係見到一堆腳本 腳本你唔洗尻up啦 全部係大陸都搵到
又或者可能我眼殘見唔到啦
有既話請copy個code上來比大家望下
就算真係翻譯完有bug 測完fix左之後你唔識刪?
張圖唔係你更新架wo

3. "為學習更多新技術"
嘩 咁既Y理你都講得出 有冇用腦啊
人地學新技術定你學新技術? 我兩樣都講吧...
一. 人地學技術點會搞你呢d圖啊 大佬 你會唔會自視過高
二. 你學新技術? 人地破你圖 你學到咩技術?

"有人發現並公開相關腳本資訊"
下... 姐係你原本就諗住比人破密碼
然後比條友公布出來等全世界都開到作弊?

"我會研發更高難度的密碼, 並加進今後繁化地圖中"
一. 研究更高難度密碼?
取字串哈希已經需要暴力破解 你仲想幾高?
而且個取字串哈希又唔係你寫出來 係魔獸自帶函數
你最多咪混落公式到計數...然後整完又等人破密碼啊? 搞笑
人地學唔到技術 你亦學唔到技術

二. 唔係掛 你仲要之後都搞呢d野? 真心為害人間搞鬼人張圖

我點解發貼 好簡單 因為我睇你唔順眼
本身你唔回貼我都諗住由佢下沉就算
但你出來係到亂講當秘級等比我吊打既 我都真係忍唔住手
雖然我唔知你真正有冇料
但睇你5樓既發言好明顯係冇料扮四條

我同你講 你唔係更新成員
只係用軟件直接將簡體轉做繁體 再加自己專用既作弊腳本
再假裝正版圖發布 係任何地方都唔會忍你

同張地圖有冇作弊玩家 密碼係咪公開完全冇關係
如果我加作弊入是但一張圖到
然後個作弊得我開到 仲要全世界都係呢張圖
並且我唔係更新成員 如果人地知道左?第一個就踢左我先啦
人地鬼知我會唔會暗地裏做d咩

仲有啊 我對住你呢d人真係癲架 有名比你叫啦 009
小心我發癲咬死你啊 唔滿意?  比番d合理既解釋來lo
我真係未驚過 同埋唔好話我唔提醒你
你發布作弊地圖 係vlan論壇已經係死罪
事關vlan連作弊既宣傳都禁止
差在而家有冇人真係舉報你架炸
如果你比到一個令大家都信服既解釋 我相信冇人會舉報你
不過如果你潜水既話 我就肯定舉報你
如果你唔講5樓果堆不知所謂既野 我都唔會做d咁麻煩既野

雖然vlan無限開帳號 封一兩次 冇咩所謂既

最後 你話我加唔到hke  sor 我係加到
我相信會堅持睇字海到而家既朋友
唔洗我截圖都知我加到
如果想我截圖 講聲就得 好 字海完結

[[i] 本帖最後由 x00900 於 2017-6-5 10:31 編輯 [/i]]

x00900 2017-6-5 10:30

另外 當然如果你冇合理解釋 亦可以係呢到綜合區發貼向所有聖靈II既玩家道歉

然後重新發放一個冇加任何有作弊功能或造成遊戲不公平手段既聖靈繁體版

並且將之前係vlan發布過並有作弊功能既聖靈ORPG地圖發布貼內容刪除並附上道歉貼連結

咁樣既話我亦可以唔舉報你  不過我唔保證其他玩家會唔會舉報你 就係咁簡單

雖然我相信你肯道歉並附上原圖既純正繁體版既話 冇人會舉報你

SalvationA 2017-6-7 23:45

[offtopic]
Hi, 想請教樓主一個問題
我有一張加密圖(WE GUI開唔到), AbilityData同AbilityBuffData果D都係用slk裝
但係自定義科技用左war3map.w3q裝
咁我係咪無辦法加新科技?

x00900 2017-6-8 01:54

回復 11# 的帖子

當然唔係  其實好簡單 不過係vlan論壇唔方便講

要搵我問呢類問題就加我 rc 號 x00900
加我記得填咩事  如果唔係唔加

[[i] 本帖最後由 x00900 於 2017-6-8 04:56 編輯 [/i]]

明天是神手 2017-6-9 14:37

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

x00900 2017-6-9 16:20

回復 13# 的帖子

改左開啟碼架MA大佬

如果係用默認個密碼佢仲得店?

~風早神人~ 2017-6-10 08:42

war3

想請教樓主一個問題,war3圖檔點開...

x00900 2017-6-10 15:56

回復 15# 的帖子

你呢d咁基礎既問題好心你自己上網查下先啦...

一係用魔獸自帶we打開  一係上網載ydwe打開

ydwe就好d既 因為全中文

如果用呢d打唔開 姐係做左d簡單加密 (99%圖都打唔開架啦)

至於其他打開方法 我就唔教啦  上網搵得到

除非你想長期搞改圖破解 咁就可以私下搵我

不過我都只係有時間先會教兩句

涅普迪努 2017-6-12 09:39

war3

想問下樓主可以幫手開圖/改圖?

x00900 2017-6-12 12:25

回復 17# 的帖子

已經唔幫人改圖好耐 除非原本已經fd底 就有機會幫

V_V禁出水 2017-6-12 18:14

00900 O_OOOOOOOOO

x00900 2017-6-12 20:48

回復 19# 的帖子

你邊位... 好似未見過你wo...

♥ 2017-6-12 21:53

:o 唔係掛 咁係咪得佢用到d bugs?

XRAY99 2017-6-13 00:32

其實樓主唔需要理呢D人,因為基本上同個D將人地D片放落自己個YOUTUBE CHANNEL話係自己既人冇乜分別!

[url=https://www.youtube.com/watch?v=l1BHQT25XvU]https://www.youtube.com/watch?v=l1BHQT25XvU[/url]

[[i] 本帖最後由 XRAY99 於 2017-6-13 00:36 編輯 [/i]]

x00900 2017-6-13 01:44

回復 22# 的帖子

其實我係睇唔順眼 特登搞佢  z_z  ..

XRAY99 2017-6-13 09:17

回復 23# 的帖子

:handshake :handshake :handshake

a5889 2017-6-15 22:36

路過吃花生~~~~

PS:開場之前 破解地圖是理所當然的行為
       只是最近 ChaosOne的!MAP指令用不到 有點痳煩>_>

x00900 2017-6-16 04:16

回復 25# 的帖子

jj a15  z_z  最近rc唔多覺見到你

ChaosOne官方已倒台  算吧啦 用唔到架啦

話說我都未得閒舉報條友... 最近都多野做

Erebosy6 2017-6-16 15:25

回復 25# 的帖子

!dr 仲用到咩?:o

hoikei000 2017-6-16 16:57

1.28用唔到chaosone

XRAY99 2017-6-16 19:32

回復 28# 的帖子

ChaosOne官方已倒台  算吧啦 用唔到架啦

hoikei000 2017-6-17 03:23

然而,過左咁多日,月生潛左水,睇番佢之前講果d野真係笑死

Azolto 2017-6-17 13:47

一早就知呢件事 現成改圖直接用
頁: [1] 2
查看完整版本: 今日無啦啦有位FD叫我改聖靈II作弊圖... 點知...