查看完整版本: 罷玩偽侏儸記K99, 非D98 的更新! (改自非常舊版)

kenwu123 2016-9-21 19:13

罷玩偽侏儸記K99, 非D98 的更新! (改自非常舊版)

而係改至88以前的版本kingchigame的陰謀係想借D98名號令多D人玩自己改的K99版
你會因為地圖名覺得K99係改自D98同一作者
其實K99, D88, F88等相似,係改自好舊版
並非D98作者WEN更新!

[[i] 本帖最後由 kenwu123 於 2016-9-21 19:14 編輯 [/i]]

kenwu123 2016-9-21 19:16

佢自己的版本唔用返88 J327等代號
反而用K99 係咪想人誤會其實係WEN作者D98的更新 呃多D人玩?:Q

風月仔 2016-9-22 11:33

容我講句公道話
當時D98起初係改自D88...亦即係改成D89...日後D89發展成D98
所以意味當年D89亦是借左D88之名, 其實相同既故事早已經發生過一次
不過如果咁理解, 其實當年WEN既陰謀係成功既[用返樓上既思路: WEN想D人以為D89係
D88原作者既更新]
現在就算K99借D98大概都只係回馬槍
畢竟數字唔可能係改左幾多次版既意思
98冇埋由姐是改左98次
不喜勿插  請認真思考  
不過最後重新  鐘意玩咩版咪玩咩版, 就算唔玩D98唔玩K99玩6.3都冇錯掛...(補充 蒼月版都幾好)
本來侏儸紀有超多版本

[[i] 本帖最後由 風月仔 於 2016-9-22 11:39 編輯 [/i]]

kenwu123 2016-9-22 13:25

wen作者佢有將自己個名 跟係原作者後面(載入畫面)
例如漢化: Stephen,Cilla 作者: Bawee 特別修改版:Wen
等人地知道係一個改自邊個
呢個亦係作為一個WorldEditor修改地圖的潛規則

相反kingchi係地圖自稱係原作者 係想扼殺上述等人的努力
把侏儸紀據為己有?而且Wen所修改的88版並非kingchi的作品
所以Kingchi的行為並不算回馬槍
最多只係一個跟尾狗 而且係卑劣的

[[i] 本帖最後由 kenwu123 於 2016-9-22 13:32 編輯 [/i]]

IvanLau_ 2016-9-24 00:08

咩料呀 一個作者用英文字母分版本新舊 另一個作者用數字分版本新舊
咩都唔知就咪沖出黎柒啦;P

特攻敢死隊 2016-9-25 15:00

我冇記錯好K99好似係代表K版 9月9發佈
呢位作者好似係用英文一版一版咁去 之後數字代表發佈日期D98 就D89一路去D98咁
好難講話邊個借邊個名既:L

[[i] 本帖最後由 特攻敢死隊 於 2016-9-25 15:15 編輯 [/i]]

x00900 2016-9-26 08:01

呢d野都好講既  鍾意邊版咪玩邊版lo

分到咁清做咩 大家都係造圖比人玩姐

係咪D98更新真係咁重要咩...

kenwu123 2016-9-26 11:47

起初我都係叫人考慮清楚先玩K99 (因為真係改自舊版)
點知見到有個咩侏儸紀年表話kingchi係88版作者
睇唔過眼有人冒認所以咪叫人罷玩
頁: [1]
查看完整版本: 罷玩偽侏儸記K99, 非D98 的更新! (改自非常舊版)