查看完整版本: 偷圖黑名單/中離黑名單/文盲偷圖黑名單

poonwangkin 2016-7-28 16:02

偷圖黑名單/中離黑名單/文盲偷圖黑名單

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

f121231212 2016-7-28 20:23

其實點叫偷圖先如果唔知咩尼所以入去睇下DOWN左又叫唔叫偷圖?
就算你講左佢唔挽又有咩問題先?
你話開波先走果D人就話有問題姐
就咁入去DOWN圖又真係無咩問題WO

poonwangkin 2016-7-28 21:12

1379139542 2016-7-28 21:50

d人load到99就踢
包冇人再偷你圖:lol

乂釘釘 2016-7-28 22:00

無聊名單~~~~~

↗走場狗↘ 2016-7-28 22:46

回復 5# 的帖子

岩:handshake
而家又唔係多人,開冷門圖出黎有人入算好
最憎係有D中離姐

Erebosy6 2016-7-29 00:38

回復 6# 的帖子

其實最煩膠係又出又入個D
心諗 X你係玩就留啦 唔玩咪走lo
偷完圖都算 圖都有但就係咁出入
想點?--

x00900 2016-7-29 01:02

樓主 唔好晒氣啦 呢d野寫出來都冇用

而且只耍開冷門圖 入來既近99%都係偷圖

雖然我都唔知d人咩料 載完就走 咩野都唔問

翹儿 2016-7-29 13:21

嘩好驚驚丫

嘩報警點算淆底唔敢打機
唉家陣比人恐嚇
心靈受創

卓聲揚 2016-7-29 15:54

[quote]原帖由 [i]poonwangkin[/i] 於 2016-7-28 21:12 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6313308&ptid=633150][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]
佢地唔講野 100左 佢立即閃人 甘先叫偷圖 [/quote]

可唔可以簡單闡述下 點解入場要講野? 你又期望佢地講D咩呢?

100左果下代表佢睇到張圖同圖名  咁呢一刻先知係咩場黎  咁其實佢覺得唔合心意又有咩問題?

你行街入去賣衫既鋪頭唔買野又算唔算係偷衫? 你又試著又摸過咁?

你行書局揭過下本書睇左幾頁 最後冇買就走左 又算唔算係偷書? 你唔止睇左書名仲睇埋內容喎

呢個情況又需唔需要報警處理呢?

SalvationA 2016-7-29 16:01

[quote]原帖由 [i]卓聲揚[/i] 於 2016-7-29 15:54 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6313430&ptid=633150][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]

可唔可以簡單闡述下 點解入場要講野? 你又期望佢地講D咩呢?

100左果下代表佢睇到張圖同圖名  咁呢一刻先知係咩場黎  咁其實佢覺得唔合心意又有咩問題?

你行街入去賣衫既鋪頭唔買野又算唔算係偷衫? 你又試著又摸 ... [/quote]
你講既野有道理 不過我估你應該少做場主 或者從來未試過開冷門圖

ml1014ml 2016-7-29 16:07

其實此貼基本上無用的說,入個場都要睇圖名先再決定玩唔玩gar:L
你禁唔鐘意偷圖既,咪見無圖就踼lo~_~

WhySOHAndSomE. 2016-7-29 17:42

岩岩走左版主場,宜家好驚  點算

poonwangkin 2016-7-29 18:45

回復 16# 的帖子

Erebosy6 2016-7-29 18:50

回復 17# 的帖子

學好D中文先啦少年- -

之後到13樓
佢可以問下張圖既內容丫
唔岩心水咪走LO 但出出入入為乜?

Erebosy6 2016-7-29 18:57

嘩頂 編輯之後更精彩 原本偷圖名單其實OK既
但之後係唔係食錯藥?--
你報警諗住搵邊條條例去告佢?  佢犯左邊條法例?
我知E+係暑假 但都唔洗759既=.=

abc123pokemon 2016-7-29 19:49

老實講句- -樓主你真心幾無聊
得閒做呢D濕**不良字眼**野

poonwangkin 2016-7-29 19:54

回復 18# 的帖子

卓聲揚 2016-7-30 00:14

[quote]原帖由 [i]Inconnu[/i] 於 2016-7-29 19:06 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6313463&ptid=633150][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]
當某埸主開一張圖,  比如較熱門既 LTD, 將埸名改做「軍團TD 蓋塔變兵對抗」
有品偷圖既,  就算唔道歉都會比解釋 「我以為呢張圖係 夢戰TD」「有2隊既? 唔玩對戰圖」

問題在於, 明知咩圖, 明知唔鍾意試圖, 點解仲要 ... [/quote]

我冇討論過又出又入既情況   我都覺得出出入入係好煩膠  人人都唔想見到

如果場名有寫到咩  禁偷圖 無圖唔好入  禁新  之類既  我亦都唔反對 down完就走既人係有問題

咁返番去我果面啦  我想講既其實係 如果你見到張圖唔合心意既 咁場名又冇特別寫到上面果幾樣野
其實down完唔玩根本冇錯   我唔清楚你地係咪咁清高  down過以黎既咁多張圖都一定至少陪過個場主玩過一次
我就問心一定唔係  合則來 不合則去 唔鍾意做乜要勉強

至於例子方面  我又真係諗唔到個例子係完全係同佢件事差唔多一模一樣  假設走場既人down完張圖一定唔會玩既
其實你覺得佢會好想save低張圖係電腦咩?   佢帶走佢又有乜用   集郵丫?

[[i] 本帖最後由 卓聲揚 於 2016-7-30 00:17 編輯 [/i]]

FanTasY1335 2016-7-30 01:17

其實一個遊戲無必要去計較太多,
但不過小弟亦想就此帖發表下個人心得
樓主所指偷圖係入黎下載完張圖之後走人係咪?
其實你呢個問題無得嘈,亦都無意思講
係呀,樓主堅持入到黎點都要試一試先 即使場名話明比你知呢個圖係玩咩咩咩
入到黎就要試,唔試當你偷圖.... 其實你有冇諗過人地無果張圖亦唔代表佢曾經未玩過架...
有人岩岩下載完魔獸番黎想玩番兩手,見到個場名幾有趣入到黎,原來呢張係佢N年前玩過,但不過覺得好悶,所以走,咁又當偷圖?
無錯呀..身為場主既你,間唔中開下場既我,見到D人出出入入都煩,我都唔鐘意,見到無乜人入黎自然無心機等,跟住自己又走埋搵街場算....邊個唔想個個入到黎就係到等你開場? 個個都想,係每一個場主所期待既野黎
但係,言歸正傳,樓主所強調既偷圖,我想問你個問題,偷圖意義何在?入你個場係為左自己多張圖 係為地圖而玩,唔係為玩而玩? 其實有冇諗過人地真係覺得張圖無興趣,所以先至走?當然我唔係話呢D人係岩,但不過亦唔代表佢地錯哂,因為佢地都係為玩而玩,而唔係因為張圖悶,但係要比面場主所以玩 你明個道理未?
=====
OK 講完偷圖問題,以下我認為先係本帖應該強調既重點
未開之前D人出出入入都仲可以,我覺得最注重既入到去遊戲中途走場既問題
照開場慣例,開場前通常場主都會口頭數5~10秒以示準備,你走就而家走,唔走就留低,往往D人係趁場主數完之後,再交由系統數 / 遊戲中途果陣走,呢度先係最重要,
玩玩下5人對戰,無啦啦走左幾件,變左3對2,雙方人數仲係一樣都仲話可以,但係變左唔一樣,仲有咩意思?一面倒遊戲...
到守城,火守3條友,一個話唔識玩走場,第二個話食飯走場,得番你自己一個,咁當初不如自己單機好過啦? 食飯唔係唔得,但係你應該清楚你食飯前適唔適合玩呢張圖,當你唔知呢張圖會玩幾耐,但係自己都知道守城類型無一個鐘都唔使走啦係咪? 唔識玩都唔係問題,除非個場主唔肯教你,只要你唔係殘廢,可以問既 如果一早唔想玩,未開之前你可以走
====
樓主個帖唔係廢,可以勾起左個問題
黑名單亦都唔係廢,但有冇人去執行?
基本上冷門圖有人入黎捧你場已經算好好
====
點都好,以上只係我個人意見,小弟邊度得罪請見諒,對我以上睇法有咩質疑亦歡迎質問

[[i] 本帖最後由 FanTasY1335 於 2016-7-30 01:19 編輯 [/i]]

WhySOHAndSomE. 2016-7-30 10:46

我琴晚訓得好好 點解冇警察上門?

靈魂乂Louis 2016-7-30 14:06

走埸狗

佢話張圖自己整但入到去同兵戰冇分別 分別在於佢有走唔完既空位 自己又改一隻英誰出黎 真係可愛

[[i] 本帖最後由 靈魂乂Louis 於 2016-7-30 14:10 編輯 [/i]]

poonwangkin 2016-7-30 15:48

回復 28# 的帖子

x00900 2016-7-30 16:52

話說13樓個比喻錯晒

大家都係到講黑名單有用或者廢 呢d咁既野

我可以答 係廢既

第一 vlan無限開ac

第二 基本上冇人去執行 人地之前偷你圖 但而家開呢張佢又玩  唔通你踢佢?

第三 冇咩人會記住呢d黑名單 係場主既角度來講 有人玩就ok

第四 冇咩人會經常上vlan綜合區

第二同第三造成呢個黑名單完全冇阻嚇性

你想黑名單有效最少都要寫個程式 紀錄所有名單
並且名單上有名或ip既人入場時自動係war3介面顯示
設定每幾耐更新所有客戶端既名單
並且設置可上報系統 傳走場既人 證據
之後仲要搵人處理呢d證據係咪合理

你做到呢d先可以講呢個黑名單有用

否則 呢個貼既黑名單完全咩用都冇

講白d只係比人用來發洩既地方

做唔到既 不如去打機算啦  咪浪費自己時間搞d辛苦自己又冇用既野

[[i] 本帖最後由 x00900 於 2016-7-30 16:55 編輯 [/i]]

chongch123 2016-7-30 17:07

好**粗口**on.9啊  D圖又唔**粗口**洗錢 比人DL下圖又咩問題?如果全部人都冇圖你個場名又話冇圖唔好入甘樣樣甘你同邊個玩啊 係咪同鬼玩呢?同埋搵圖有幾難?好易搵到一張圖姐  偷圖有咩問題呢又   同埋偷圖冇咩問題走場先大問題姐

ts05290093 2016-7-30 17:16

放完暑假 poonwangkin你仲點更新個名單:L

↗走場狗↘ 2016-7-30 17:51

點解唔見我個名:handshake :handshake

lthjimmy 2016-7-30 18:22

其實整呢d有咩用

本身vlan已經冇咩人

更加唔好講war3綜合

人地DL完張圖想睇下係咩game 咁佢睇完唔想玩咪走囉 你理得人幾多??

再講 有時中離都睇好多情況
1)玩對戰既 新手比人屠大多數都人唔會想再玩隻game 你又打到人地玩都冇得玩 咁人地走都好正常姐
2)任何生存game 當自己死左冇得再玩 場主又唔肯開復活(有d生存game有) 咁佢走都好正常姐
3)守城類既遊玩時間好長 人地有野做/唔想再玩同一隻game咪走 我又覺冇咩問題

war3仲有好多好多圖類 唔想玩既 走 好正常 vlan同war3亦都存在左好耐 相信呢個問題都唔係第一次出現

如果樓豬想vlan同war3之後會更少人玩既 咁就隨便整埋呢d冇意義既表啦 :handshake

[[i] 本帖最後由 lthjimmy 於 2016-7-30 18:24 編輯 [/i]]

靈魂乂Louis 2016-7-30 19:37

樓豬自己有隻不死英雄 4個人圍佢都唔死 真係唔知唔走可以做乜

poonwangkin 2016-7-30 21:06

頁: [1] 2 3
查看完整版本: 偷圖黑名單/中離黑名單/文盲偷圖黑名單