查看完整版本: 瘟疫十天1.2加強版交流心得

300神手 2016-7-13 20:35

瘟疫十天1.2加強版交流心得

[size=6][color=#ff0000]瘟疫十天[/color][/size][size=4]呢張係我一直爆唔到機既圖、而上網又搵唔到D心得可以交流、咁就見其他人冇打D咩心得就等我黎啦。[/size]:victory::lol:victory:
[size=3][color=#ff8c00]________________________________________________________________________________[/color][/size]
[size=4][color=#ff8c00]
[/color][/size]
[size=4]介紹玩法:[/size]
[size=4]

搵個地方起城鎮打木掘金--->起牆--->起塔--->守怪打木掘金--->升牆--->升塔--->@#$%^&#$%
呢張圖既玩法好似僵屍島咁玩:)。
有一點要注意、城鎮要起近樹木(要貼近)

但係呢張圖[color=#ff0000]十分難玩[/color][color=#ff00]、[/color]因為咁就會不斷地玩直到爆機(玩左好耐都爆唔到:'()[/size]

__________________________________________________________________________________________

[size=6]心得:[/size]

[size=6]
[/size][size=4]
搵到好位就起[color=#ff8c00]4個[/color]$75工人 留[color=#ff8c00]$100買漁夫[/color]之後用漁夫起個捕魚網、起夠3個、其間要一直升牆、第一波要[color=#ff0000]中牆同兩個初級箭塔[/color][color=#008000](有水地先係咁玩)[/color]。 冇水就出曬工人、搵2個起金礦掘金、之後夠錢就再買工人變3個掘金、其間有錢就用黎升牆同升塔、第一波完。

最重要就係死左既會做鬼、但一般都唔可以搞人、有玩過幾埸就知點解。:D[/size][size=4]
之後就自己發揮啦:)[/size]
[color=#0000ff][size=4]
[/size]
__________________________________________________________________________________________

[/color]
[size=4]小小攻略:[/size][size=4]
[/size]
[size=4]地圖要開全圖玩

發現個牆就黎爆既時候、勇敢D叫個英雄出去起瘋狂牆、咁D怪就會轉移去打其他牆。[/size][size=4]
[/size]
[size=4]
[/size][size=4]超遠距離怪點守?[/size]
[size=4]
[/size]
[size=4]有關會出車車怪、用皇定雷射塔升爆個距離就可以打到。[/size]
[size=4]
[/size]
[size=4]
[/size]
[size=4]隱形怪點守?[/size]
[size=4]
[/size]
[size=4]隱形怪大多數都係唔勁、冇其他技既怪、只有隱形有威脅、去商店買眼放係出面D塔就會打到。[/size][size=4]
[/size]
[size=4]
[/size]
[attach]255107[/attach]

[size=4][b][color=#ff0000]紅色位 [/color]> [color=#9932cc]黃色位 [/color]> 黑色位[/b][/size]
[size=4][b][color=#ff8c00]
[/color][/b][/size]
[size=4][b][color=#ff8c00](橙色位要多人先比較好守)[/color][/b][/size]
[size=4]唔洗多解釋啦下話[/size]:L

[color=#00ff]__________________________________________________________________________________________[/color][size=4]

冇關係要事[/size]
[size=4]
19關骨弓點解決?<---有人想知再講:lol

到28關點解決?<---有人想知再講:lol

到32關過唔到[/size][size=4]
[/size][color=#9acd32]__________________________________________________________________________________________[/color]

[[i] 本帖最後由 300神手 於 2016-7-23 13:18 編輯 [/i]]

賴屎秋華 2016-7-14 21:50

接著還會有超遠距離怪、隱形怪、完全守不了:(

YBEE 2016-7-16 17:03

樓主係咩SER玩開? 有興趣一齊玩

蕾姆 2016-7-16 17:13

好似幾好玩 有沒聯絡方法+.+

300神手 2016-7-16 23:03

回復 4# 的帖子

聯絡方法呢 就要睇你好冇彩見到我地開場a_a 、多數08開場

蕾姆 2016-7-16 23:28

回復 5# 的帖子

唔知你幾時玩!

300神手 2016-7-20 18:29

回復 6# 的帖子

NOW!!:lol :lol :victory:

草帽.D.路飛 2016-7-21 00:55

支持樓主推廣
:handshake :lol :lol

【曉】絕 2016-7-25 01:19

:Q 我用34過唔到,陸上行舟太強

300神手 2016-7-26 18:21

回復 9# 的帖子

嘩~原來有高手
我都係到32就玩完:'(
求教@_@:handshake

kuku556 2016-7-26 19:52

另類玩法

瘟疫1.2加強 心得
初頭好卡怪比自己肥資源...

初頭打金好過打木,,升一項打金SPEED

起金礦近主城

打金出爆工人..
指人口..

金礦起位,最好起到不用人行

用最快的SPEED出交易所...

交易所

金換木....

木換金
           500:500

1:1

sam24wc 2016-8-6 21:44

19關骨弓點過 :'( :'(

sam24wc 2016-8-11 03:04

32關我同friend 2x 6翠綠風暴
海妖回血能力極高 水元素同翠綠風暴個分散攻擊要6個同時打同一隻先秒得到
所以要企定一個位等佢地排隊過黎先殺到 唔可以同時有太多隻令到個分散攻擊散左
33關仲癡線 有冇人過到:Q
頁: [1]
查看完整版本: 瘟疫十天1.2加強版交流心得