查看完整版本: 綜合區變到咁

好似有D料 2015-10-16 23:21

綜合區變到咁

星期五晚LOL維護緊, 綜合一竟然235人無FULL.
然後每次入SER都係例牌見到2個左手專掛,
1個無乜人既絕信009,
同兩個連下載都無興趣既雜圖..

管理員又唔理,
今時今日仲KEEP住240人數限制分哂流,
真正玩緊既人可能1/4都無.
又要撞SER 撞完又無場好玩,
留住唔DEL只係因為有少少感情,
事實上根本無得玩:handshake

Maltesers 2015-10-17 22:23

你話235人無FULL,但之後又要撞SER?,
綜合不嬲都要等人=.=唔係就自己約時間,再唔係你米自己開D好玩GE圖招人玩,
我想玩果陣時不時都開場睇下有無人入,唔係可以點?

好似有D料 2015-10-22 22:36

回復 2# 的帖子

咁唔係下下都5個位剩既 :handshake
但明顯依家撞SER比以前易左
就係因為綜合分哂流先咁難齊人
唔係可以點? 你睇綜合幾多空區,
唔合流 又唔開有用既專屬分流,
淨係S1S2都分開一半人啦 :D

fungyou100 2015-10-24 15:22

你仲意玩咩!!? :)
我同你玩la!! :)

加我facebook 想玩massage 我!! :)
[url]https://www.facebook.com/yutung.fung.1[/url]

fungyou100 2015-10-24 15:29

or 你有冇 rc語音?
有 rc語音可以一路聊天一路玩!!! :)
join my group!! :)
group name

[color=#373e4d][font=helvetica, arial, sans-serif][size=13px]war3 vlan kxo[/size][/font][/color]

[[i] 本帖最後由 fungyou100 於 2015-10-24 15:30 編輯 [/i]]

Calbee65 2015-10-24 22:53

綜合街場只係比你玩某D地圖

想玩其他圖唔約人根本冇可能

A-Lin☆ 2015-11-19 09:50

綜合係因為太多圖 人人想玩既圖都不同
你開的圖不是人人岩口味 人地開的圖也不合你口味
所以要等人或約人是基本的

牙明乂 2015-11-23 02:31

240人數只睇到壞處睇唔到好處~~
VLAN玩既人數只有下降冇上升
唔明點解唔改

yauchunwong 2015-11-23 07:48

其實樓主想講既就系:
點解魔獸咁多地圖,我地唔一個地圖一個server呢?又或者合做一個大server呢?

首先,可以整大個server既話我覺得vlan一早整大左,因為除左技術上/人事上問題並無唔好處

咁點解唔分一圖一server?
e度有一個問題,到底系綜合入面,玩死一/兩張地圖既有幾多人?

e度假設左綜合區既人大多數都系玩死一兩張地圖,但系,玩死任一張綜合地圖既,連240人都無,仲要5系日日玩
但實際上其實大多數綜合玩家,都5系只系玩死一張地圖,e度就系點解綜合唔分一圖一server既重點

假設就算分左server(好似信長咁),但系今日可能有10個人玩a圖,5個人玩b圖,但聽日可能系5個人玩a圖,10個人玩b圖,咁樣就算分左server,都無任何意義,因為玩死一張圖既,根本買少見少,仲有掛server問題,你試想下

1.分晒邊張圖邊個server,然後d人系一個專屬server入面等人入來一個專屬server玩(前提系有機會玩既人得個幾10個仲要玩既人唔一定今日會玩既情況下判斷會玩既人有機多,仲要有機會有人掛server)
2.幾個大綜合server,玩既人都入晒去,然後再睇人開咩圖決定玩咩(前提系玩家玩既地圖種類好多)

第1個情況會好過第2個情況既前提就系:玩同一張圖既人會迫爆server,但系綜合區無一張圖既玩家系迫爆server
所以明顯第2個較符合綜合區既現實,試諗下綜合區用第1種情況:

對玩死一張圖既玩家來講,要系一個唔知有幾多人會玩既server無了期咁等,而系server入面既人又唔一定系玩既,久而久之,無約人習慣既玩家試得多server入面無人玩既情況下,就會養成約人玩既習慣(e度有一個問題就系,反正都要約人玩,玩既人又唔多,我地仲點解要分一張地圖一個server,約到人之後去任一個有空位既server,完全唔會有問題,因為而家綜合區server既空位,一定多過玩任一圖既人)

仲有,對唔系玩死一張圖既玩家來講,如果分晒一圖一server既話,玩家想玩任何一張圖既時候,睇到既只不過系server入面有幾多人,而唔系實際上有幾多人玩(當然你可以系咁入ser出ser睇,但系更方便既方法,唔系就系好似而家咁,所有圖系一個大server入面,玩家可以直接睇到有咩圖玩咩?)

所以講到尾,而家最最最解決5到既問題系:太少人玩,而e個並唔系靠分server解決到既。綜合區既分流已經系非常配合e一個大前提,令玩家以最方便既方法玩到遊戲

[[i] 本帖最後由 yauchunwong 於 2015-11-23 07:58 編輯 [/i]]

純情小寶寶 2015-11-23 12:04

[quote]原帖由 [i]A-Lin☆[/i] 於 2015-11-19 09:50 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6289260&ptid=628309][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]
綜合係因為太多圖 人人想玩既圖都不同
你開的圖不是人人岩口味 人地開的圖也不合你口味
所以要等人或約人是基本的 [/quote]版主A lin 道亦有道:handshake

MarkH2 2015-11-23 13:03

[quote]原帖由 [i]yauchunwong[/i] 於 2015-11-23 07:48 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6289540&ptid=628309][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]
其實樓主想講既就系:
點解魔獸咁多地圖,我地唔一個地圖一個server呢?又或者合做一個大server呢?

首先,可以整大個server既話我覺得vlan一早整大左,因為除左技術上/人事上問題並無唔好處

咁點解唔分一圖一server?
e度有一個 ... [/quote]其實重點係第二句 VLAN不明原因要強行分服 如果好似K字頭咁直接架一個bn server咪幾好sad

A-Lin☆ 2015-11-23 13:33

[quote]原帖由 [i]純情小寶寶[/i] 於 2015-11-23 12:04 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6289543&ptid=628309][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]
版主A lin 道亦有道:handshake [/quote]
謝謝
我最近管理信9同信版
比較少看這裡
一D耐D既綜合會員幫幫忙看著
有事可以報告我
我小看這版區 因為我覺得綜合區會員
比較守版規 無咁多大細路 不會什麼事也愛吵愛亂開帖子
有些會員也會善用抱怨區開帖 ,和報告我帖子問題

fungyou100 2015-11-28 22:25

當然battle 最好... but 吾得!!?
so i think:
close 左D 信長ser佢 all圖都要開在綜合ser等D信長人都可以玩奇他!!!

hklfo123 2015-11-30 00:52

其實可唔可以真係綜合哂咁多個綜合ser一齊

其實老老實實d ser成日240人面又有人掛機,玩個d人又會因為無位要去第二個小人d既ser

星乂空 2015-11-30 02:30

我同意樓主講法
仲有點解唔可以多D人1個SER?
就算唔得掛機者唔可以踢?:L
掛係度又唔玩做咩尻

x00900 2015-11-30 08:12

回復 14# 的帖子

如果真係有人番來有回升既feel啊

我都唔會過來vlan啦 就係冇 d人開始都頂唔順先過來

結果愈來愈少人 我唔信你係一個每日得百幾人既ser入面你頂得順lo

自己諗下啦

另外你15樓講既野 vlan唔係一向都係咁咩?-.-

根本而家係到講都晒鬼氣 管理員唔會理 一向都有人講點解要分ser架 冇人理炸ma

同埋好似K.Y.O果種既Battle.net私服其實係犯法  所以vlan唔會咁做

雖然而家暴風都唔會理

x00900 2015-12-21 02:02

回復 19# 的帖子

多過240人既技術係可行架 唔整姐

大陸既平台 全部都唔係240人

x都x 2016-1-15 21:49

可憐,加油。。。。。。我都系玩lol多,war單機。。。
頁: [1]
查看完整版本: 綜合區變到咁