查看完整版本: 火守小技巧

手寫的從前 2015-5-7 20:09

火守小技巧

近排見好多人都一直玩低難度 指魔化或以下 同埋屬都升唔高 然後又好多人問 點解咁高屬既? 其實原因都只係因為你玩唔熟 唔太掌握技巧 而我而家寫呢篇野 相信可以幫到你玩得好d 我唔敢話會有好大幫助 但一定會有用~

1. [color=#ff0000]盡快升仙人75重 [/color]升仙人加既屬其實係好多 有d人諗住 我做夠35重合裝拎陰陽咪得囉~ 仲升做咩? 呢個諗法係錯 其實仙人重數加既屬性係非常之多 所以應該有得升就升

2. [color=#ff0000]刷20x要盡快升仙人98重[/color] 仙人75重之後加既屬性更加多 80重打後每升1重起碼200屬以上 如果你果場多人 可以選擇搵齊隊友一齊打兜 由於刷兜必升1重 so可以刷得更有效率

3.[color=#ff0000]刷逃忍請雙逃忍 同避免卡逃忍[/color]  雙逃忍方法: 先係上逃忍記錄回城點 然後去下逃忍開副本 殺左之後 當佢顯示1秒後離開副本果陣打hg返上逃忍 再係上逃忍開 殺完之後唔洗打hg 你會傳返去下逃忍 重複步驟就可以雙逃忍  如果你有2個人刷就唔洗咁麻煩 事先溝通好 1個係上1個係下 2邊輪住開就ok~

4.[color=#ff0000]A犯同B犯要一出就殺[/color]  A同B情報可以拎到好多錢,經,少少屬 絕對幫到你肥

5.[color=#ff0000]S犯都要一出就殺[/color]  S犯會跌合裝石同強化石 係升玉既來源 所以一定要盡量殺拎最多既強化石 就算仙人任唔係殺S犯都要殺 總知記住 S級必須死

6.[color=#ff0000]接到殺狼同食人魔既仙人任時可以等埋隊友一齊完成[/color]

7.[color=#ff0000]要記住答問題 拎強化石同融合石[/color]

8.[color=#ff0000]如果玩娛樂mode 請用你隻鳥轉去積分介面 [/color]睇住幾時d技能會刷CD 更加有效咁利用你既技

9.[color=#ff0000]開始前請分好位置,[/color] eg:守家 妙木 醬油

10.[color=#ff0000]請玩適合既英去打你既位置[/color] 咁先可以肥得更加快

11.[color=#ff0000]杖請讓比主力 唔好搶[/color]

12.[color=#ff0000]殺尾獸拎既屬性同傷害加成讓比主力[/color]

13.[color=#ff0000]尾獸唔好遲打
[/color]
14.[color=#ff0000]唔好亂清攻城怪 [/color]應該留比守家清 儲守家分 除非守家守唔到要求幫

15.[color=#ff0000]善用主城無敵[/color] 每隔一波開無敵 爭取時間肥

暫時比住以上技巧先 希望幫到玩火守既各位:handshake
想玩得好d既其實可以睇下我既rp或者睇下u9既高手rp 我都係睇rp先玩到而家呢個程度 雖然都唔算好勁~

[[i] 本帖最後由 手寫的從前 於 2015-5-7 20:15 編輯 [/i]]

yauchunwong 2015-5-7 20:29

:Q 楼主教学太精彩,忍不住比个赞

自取其咎♀ 2015-5-9 08:42

:handshake thx  搞到我上到3m:victory:

恶魔之歌 2015-5-9 11:36

咁應該幾波去打尾獸 求教呀~

tobytongtong 2015-5-9 13:22

回復 4# 的帖子

一般而言,想打BOSS輕鬆D,就係BOSS出之前打,一共8波BOSS(4,8,12,15,20,24,27,30)
尾獸增傷時間係6分鐘,下一隻尾獸出既時間都係6分鐘,姐係兩波時間
30波前9尾
27波前8尾
24波前7尾
20波前6尾
17/18波前5尾
15波前4尾
12波前3尾
8波前2尾
4波前1尾

但唔係好多英都可以做到第3波完就夠力打1尾,所以一/二尾分別可以遲2/1波。

另外仲有大約兩種打法:

一種係17/18果波唔打,全部向後退,29波左右打八尾,入六道斑開始先打死九尾(大部分拖時間刷屬場都會咁做)

最後一種係打尾獸增傷目的係為左加速做團任/覺醒 75及打金銀角,但去到4尾開始之後大致相同

如有人有其他意見可以發表討論

yauchunwong 2015-5-9 15:27

[quote]原帖由 [i]tobytongtong[/i] 於 2015-5-9 13:22 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6265088&ptid=624285][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]
入六道斑開始先打死九尾( [/quote]
應該係普班下話…

tobytongtong 2015-5-9 16:16

回復 6# 的帖子

唔係,係拖時間既打法,如果打普通帶土同普通班就打九尾,入輝夜無耐已經過左20分鐘,無左尾獸既傷害加成。
所以係拖時間刷高屬既打法,打死六道帶土之後,普通斑入陣成六道斑之前,果陣先殺九尾

依個都係多數係U9高手場都係好常見既打法

tobytongtong 2015-5-9 16:24

加多第16點比樓主

16. 團任要做快D,最好12波前做完125 LV 任

yauchunwong 2015-5-9 16:44

回復 8# 的帖子

姐係普班死前個一下殺9尾啦下話

[[i] 本帖最後由 yauchunwong 於 2015-5-9 16:45 編輯 [/i]]

tobytongtong 2015-5-9 17:57

回復 9# 的帖子

係既,睇錯..............

︳逝去 2015-6-7 20:55

介唔介意講下點出裝 我係D舊玩家 果陣就出青龍/朱雀個D裝 近排玩返發現無晒:Q

手寫的從前 2015-6-8 12:52

回復 11# 的帖子

簡單合裝順序:
甲/劍/鞋+1級石X3(幻影,神武,天幻,力量)=1級裝
1級裝+2級石X3(不動冥王,混元,天怒,火影)=2級裝
2級裝+修練石X3=仙裝
仙裝+強化石X6(每件仙裝各2)+融合石=融合仙裝
融合仙裝+仙人遺物(兜跌落)=六道裝
六道裝再同任意1件神器即可組成一套 附加效果:全屬性2000,HP250000
重生X30+尾獸精華+500分=尾獸之力(需要仙人30重或暗部以上才可使用)
尾獸之力+仙人之魂(35重後完成仙人試煉並持有尾獸之力再入精神世界可得)=創世仙魂
玉+15 +創世仙魂+封印卷軸(35萬購買或900分)=封印創世仙魂
祥雲(250木或10萬賭博或完成75lv任)+血霧之鄉(開箱或完成75lv任)+恐懼與信念(開箱或完成75lv任)=瓊曲玉
祥雲X3=神之語

alex.boy 2015-6-8 15:10

[quote]原帖由 [i]手寫的從前[/i] 於 2015-6-8 12:52 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6269724&ptid=624285][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]
簡單合裝順序:
甲/劍/鞋+1級石X3(幻影,神武,天幻,力量)=1級裝
1級裝+2級石X3(不動冥王,混元,天怒,火影)=2級裝
2級裝+修練石X3=仙裝
仙裝+強化石X6(每件仙裝各2)+融合石=融合仙裝
融合仙裝+仙人遺物(兜跌落)=六道裝
... [/quote]

六道裝再同任意1件神器即可組成一套

神器是指邊d? 去邊到組成一套

手寫的從前 2015-6-8 15:55

回復 13# 的帖子

神器姐係:六道仙仗 幌金繩 八尺鏡 七星劍 琥珀淨瓶 芭蕉扇 紅葫蘆  十拳靈劍 勾玉項鍊
就咁帶係身就可以組成一套

alex.boy 2015-6-8 16:11

[quote]原帖由 [i]手寫的從前[/i] 於 2015-6-8 15:55 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6269745&ptid=624285][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]
神器姐係:六道仙仗 幌金繩 八尺鏡 七星劍 琥珀淨瓶 芭蕉扇 紅葫蘆  十拳靈劍 勾玉項鍊
就咁帶係身就可以組成一套 [/quote]

題外一問 四代的定位是在哪裡? 守家/醬油?

第一波結束前至少要去到幾多lv?

手寫的從前 2015-6-8 17:09

回復 15# 的帖子

都可以 但守家會比較好
最理想既  已經50到

MarkH2 2015-6-9 21:53

補充一d

修仙唔好搶,一般同時兩個修仙就已經飽和,個別比較搶資源既英一個就飽和(鳴人、四代、飛、鼬),太多人一齊修非常影響效率。

盡量唔好同隊友搶資源,鏡像同逃忍最有效率打法係秒入秒出,要慢慢磨既就唔好搶人地cd。逃忍唔限人數,暫時無野做既可以去逃忍,但唔好亂咁點逃忍搞到兩邊一齊cd。唔好打斷隊友既刷屬刷錢節奏。

團任一般由苗木負責,唔做團任既苗木要你何用。基本指標:4波開始打boss之升做完50(幫助所有隊友快速到50級)、敏英12波/力英15波之前做完125任,高輸出英另計,越早越好、150任越早做完越好。

cky0418 2015-6-11 01:15

想問一般黎講係有幾多個位置, 同埋唔同位置又要負責做D咩?

手寫的從前 2015-6-11 16:28

回復 18# 的帖子

一般黎講就分守家 妙木 醬油
守家就守城啦 唔需要多講
妙木就做主力 主要輸出 做團任 打尾獸
醬油就可以刷雙洞 雙魚 睇你咩英  要供妙木肥 娛樂mode就可供可不供 同埋答問題
某d情況下 可以一個人擔任晒妙木同守家 ~:handshake

cky0418 2015-6-12 17:16

回復 19# 的帖子

咩係雙魚呀?_?
但雙洞唔係應該留比守家刷咩?好似玩蠍咁

夜月∥ 2015-6-12 19:56

回復 20# 的帖子

雙魚=雙逃忍

因為逃忍 係舊版 係叫捕魚

雙逃忍方法 睇返樓主既小技巧 第3條

洞比邊個刷 主要睇英

[[i] 本帖最後由 夜月∥ 於 2015-6-12 20:03 編輯 [/i]]

手寫的從前 2015-6-12 21:03

回復 20# 的帖子

唔一定隻隻守家都係玩刷怪流~
雙魚樓上已解答 睇黎我都係改講雙逃忍好D~~
頁: [1]
查看完整版本: 火守小技巧