查看完整版本: 一個很久沒玩warcraftIII (vlan) 玩家對掛機場的看法

WhatXTheXFunny 2015-3-31 23:25

一個很久沒玩warcraftIII (vlan) 玩家對掛機場的看法

首先,表明立場!本人十分十分十分極度討厭(憎恨)掛機場!由於小弟覺得應該嚴正處理,標理不自覺地打左書面語,暫亦無意修改,以下我會陳述多個論點。

第一,掛機圖無實則用途
只係扔個場係到,玩唔到,卡住係到,即使無負作用,佢呢件野既價值都只不過係零。成件事就好似要全世界望住個垃圾堆填區,而你就係特登整個垃圾堆填區係其他人面前咁。唔係!垃圾堆填區都係有大用,拎黎同掛機場比真係侮辱左佢。

第二,白佔電腦空間
開完場大家唔知果個係掛機場,一入完去DOWN完先發現係掛機圖,搞完一大輪得個吉,成件事就好似草左一大輪印花,先發現你要換既野已經冇得換。試問意義何在?

或者你會話,佢開場都只不過係掛下機,冇咁罪大惡極呀?
我可以嚴正咁同你講,呢個完全關乎於道德與利益既社會關係,或者我言重,但絕無亂吹,大家試想,vlan一個區有240人可以入,正常當中有最少80%既人係正在遊戲中,而假設一個場可以入10個人,咁平均都只係得四五個場係可以入,但如果掛機既人一直掛住係入面,咁入面呢240既數字就變得唔可信,區既人數變少,從而令到可以入既場減少。係咪為左自己唔想再撞區既一己私慾而破壞成個區我唔敢講,但係令到VLAN可玩性減低係事實。

最後,如果你係冇開過掛機場既人,恭喜你。你獲得成就--道德高人。
如果你開過掛機場,都恭喜你,因為你而家已經知道掛機既壞處,要否繼續,定希望成個區都係掛機人,適隨尊便。

最後最後,如果你睇到黎呢到,恭喜你,再次獲得成就--字海船夫。

MapleYip 2015-4-1 01:14

從此Vlan多左人買VIP .. 因為冇得掛機要撞區:lol

WhatXTheXFunny 2015-4-3 23:37

真心我唔明點解vlan管理員唔處理呢個問題
希望大家有心玩既
一齊開post or 回呢個post or 回近似主旨既post
用輿論壓力 即使無效一齊杯葛下班掛機人都好!

冇心玩既長期佔住個頻都冇人理
如果今日管理員唔清
只會愈黎愈多人咁做
破窗定律就係講緊當你比人打爆左個窗唔理佢
就會有更多既低能仔試下打爛你另一個窗睇下你屋企有冇人

我唔明既然vlan可以睇到人地係等待中定遊戲中
點解唔等待中一個鐘就踢佢出頻呢?
試問邊個會等場等一個鐘
即使食飯又好去廁所肚屙都好
都唔會afk一個鐘掛?

再唔係時間可以再微調
點解唔處理先係問題

Calbee65 2015-4-3 23:53

其實綜合區已經冇人理 不過至少個問題唔算誇張 都算可接受

Calbee65 2015-4-3 23:54

以前曾經試過禁止掛機場 掛機場亦都消失左好耐 但唔知點解個潮流又興起返

可能覺得高LV會威D掛

x00900 2015-4-4 10:58

原來你以為而家vlan d管理員會理呢家野-.-
佢地幾耐冇更新大家心知啦係咪啊

MarkH2 2015-4-4 18:28

E+見到個乜Q野左手專挂圖既挂機場就想爆粗 係度生人霸死地 擠走曬正常遊戲既人的可用空間

WhatXTheXFunny 2015-4-6 19:34

VIP之所以咁唔值錢冇人買
其實就多得班掛機既人唔少
同時多得班管理員唔少
又想賺錢又唔管理

oCoKinGo 2015-4-6 22:07

我都想知
有邊個世界
可以無外排
同時又無掛機
又可以完美既事存在呢?

。無念 2015-4-6 23:11

只能夠講, 對依家綜合區既問題,
掛機圖只係好小既事
頁: [1]
查看完整版本: 一個很久沒玩warcraftIII (vlan) 玩家對掛機場的看法